лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Achillea millfolium L.
  Tysyachelistnik gebruikelijk

  A

  Russisch tituleren: Tysyachelistnik; Oekrains: Derevіi, krovavnik; Pools: Krwawnik pospoliti.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Achillea millfolium L. - tыcяheлhctнhk obыkнoceнный

  Vijg. 1. Achillea millefolium - tysyachelistnik gebruikelijk.

  Alle gewetene plant, verend stebel het dorastaet tot toe 50 cm. Kornevishche kruipend met pobegami. Stebel direct, een gebeten volosistyi, net zo loof. Loof dvoyakoperistye. Bloemen meestal wit, maar treffen (zelden) rose of met de viooltje lommer, ondiep, in de velen prodolgovatykh complex shchitkakh. De lucht van plant balsamic, prettig. Bloemen pakhuchie, op de smaakvermogen bitter. Tsvetet met de seconde half van De mei naar het eind van de zomer. Wordt, meestal met betrekking tot lugam, naar de velden, mezham, op de rijwegen, met betrekking tot hellingen, naar het bosje, naar de wouden verbreid.

  Samenstelling. Bloemen zamelen tijdens de bloesem, en het loof tegen het eind van De april en in de mei in.

  Beschouw dat plant trekt vertering aan, heft bloedend op, de correcte uitwisseling draagt van de substanties bij.

  Gebruik. Tysyachelistnik is gebruikt wetenschappelijk alsmede in populair medicijn. In populair medicijn tysyachelistnik is zeer populaire faciliteit. Het gebruik naar binnen alsmede hoe buitenste faciliteit.

  Het is naar binnen. Thee van het loof tysyachelistnika drankje in gemorroe, chiriakh en zwak maandelijks krovyakh. Dosering - 30,0 g op 1 liter van het water.

  Sap van het loof tysyachelistnika met de honing, met betrekking tot 3 thee lozhechki per etmaal roeien met de riemen voor de vergroting van de hongerigheid, de verbeteringen van de uitwisseling van de substanties, in de ziekte bakten en vrouwelijke ziektes.

  Het is buitenst. Sap, vyzhatyi, van het loof tysyachelistnika en veroorzaakte op vers gestrengeld, stopt bloeding en draagt zazhivanii bij. Het sap handeling aangaande zazhivleniya wonden zeer doeltreffend. Oude plaag, lang gnoyashchiesya verwondt, chiri en pr. Succesrijk worden door het sap van tysyachelistnika geheeld. Zimoiu alles behalve zelfde handeling, hoe het sap van vers loof, akkoorden napar van de kleuren van deze plant met de menging 1/3 met betrekking tot het gewicht van de kleuren van camomile. In het dit napare bijstere inktkoker om persoon, naar te wassen vooral jonge vrouwen. Lederene inkopen barkhatistost en matovyi kleur.

  Ondiep porezannye listochki tysyachelistnika, verscheiden met tolchenym gerst en de meerdere zaadkorrels van bittere peper, worden door fantastisch provender voor indiushat beschouwd.

  Wij meerdere recepten leiden, wat gebruik in de natie, voor inner alsmede voor buitenst gebruik.

  1. In de geducht serdtsebieniyakh vypivaiut dagblad met betrekking tot twee riumki zwakke wijn, bij wie vlito 24 drop van het sap van tysyachelistnika en 24 drop van het sap van ruty Op de beiden riumki bemachtigt.

  2. Meeeters op het lichaam, chiri en sypi, hoe beschouwen in de natie noodzakelijk om door middel van ochishcheniya bloed te genezen, en hiertoe benutten napar van volgende mengeling van de grassen: Shalfeya, Polyni En rozmarina met betrekking tot 1 veldfles lepel; Tysyachelistnika, De bessen van cade, Podorozhnika lantsetolistnogo, Krapivy ruim, Zveroboya En Tsentavrii - Met betrekking tot 2 lepels; Khvoshcha - 3 lepels. Alles verwarren, ontlenen aan deze mengeling 4 veldfles lepels,, allen met bovenst, lopen 1 liter kipyatka en paryat kus avond over; Door de dag in 8 toelatingen vypivaiut alle dit napar.

  3. In de brand van de blaas zal aftreksel van zodanig planten slempen: Tysyachelistnika - 2 veldfles lepels, manzhetki - 1 lepel, van wroeten Aira - 1 lepel, van berezovykh knoppen - 2 lepels, van het loof Toloknyanki - 2 lepels. Deze mengeling nemen 2 veldfles lepels, overloop 2,5 stakana rauw water en kipyatyat 5 - 7 minuten; Otstavlyaiut van ontzetten en door half een uur protsezhivaiut. Alle dit aftreksel vypivaiut voor de dag in 4 toelating.

  4. Sterke pijnen in zheludke (spazmy) stellen in de thee gebruik van de mengeling van de kleuren van camomile gerust En tysyachelistnika, met betrekking tot 1 veldfles lepel op stakan kipyatka. Whereat op het gebied zheludka steken bed hartelijker.

  5. Thee van de kleuren tysyachelistnika drankje (met betrekking tot 3 stakana per etmaal) in matochnykh bloedingen en in het bloed spuwend

  6. In vzdutii buik door erg goede faciliteit wordt aftreksel van de mengeling van volgende grassen beschouwd: De zaden van caraway - 2 lepels, van de zaden ukropa - 1 lepel, van het loof tysyachelistnika - 2 lepels, ondiep porezannoi Ovsyanoi stro - 3 lepels, van de wortel Aira - 1 lepel van en ruim potertogo wortel valeriany - 1 thee lepel. 3 veldfles lepels van deze mengeling,, allen met bovenste, overloop 3 stakanami rauw water. Kipyatyat 15 notuult. Vypivaiut met betrekking tot 3 stakana voor de dag.

  Meerdere recepten voor buitenst gebruik

  1. In de lederene brand naar zieke plaats hechten istolchennye en draaide zich in de menigte loof tysyachelistnika of deze plaatsen veten door de smeersel van tysyachelistnika in: Gorst kleuren en loof tysyachelistnika rastiraiut in eenvormige menigte en verwarren met van niet zout toplenym svinym koeken ijsje aan. Precies ook prigotovlyaetsya en smeersel van okopnika, Slechts voor het loof en kleuren nemen rastertyi wortel Okopnika. Smeersel wordt prigotovlyat door kleine gedeeltes van aangeraad en better alles om svezheprigotovlennuiu te gelden.

  2. Dikwijls geschiedt die aan het werk in de seks, het is noodzakelijk poranitsya. Waar wat op zoek? Dan zoek tysyachelistnik, nemen het loof (de zij van sochnee kleuren), sterk razminaiut in (met betrekking tot mogelijkheid zuiveren) vingers en hechten te verwondt. Vervolgens in meeste gevallen, werd gezien die gestrengeld zazhivaet voor 3 - 4 - 5 dagen zonder de voetspoor nagnoeniya. Zelfs beploegen wonden van poreza sikkel welk algemeen snel nagnaivaiutsya en op zijn gemak zazhivaiut, net zo wonden van poreza mes door, bijl verricht op de seks, in de omstandigheden vandaan buiten niet hygienische, zazhivaiut gezwind. Daarvandaan deze fantastische riep plant natie "krovavnik".

  Opslag. Gras, loof en bloemen tysyachelistnika, desiccated in het dodenrijk, worden in zhestyanykh dozen opgeslagen.