лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en planten
  Sm111111

  Adonis vernalis L.
  Adonis vesennii
  (plant vergiftig)

  A

  Russisch tituleert: Adonis vesennii, goritsvet vesennii, zheltotsvet vesennii, chernogorka; Oekrains: Goritsvіt vesnyanii, starodubka, chornogіrka; Pools: Milek wiosenny, gorzekwiat.

  Gezin: Ranunculaceae - liutikovye.

  Adonis vernalis - adoнhc ceceннhй

  Vijg. 84. Adonis vernalis - adonis vesennii.

  Een jaar durende travyanistoe plant door het hoogtepunt 15 - 60 cm met het donker-burym, een gebeten razvetvlennym kornevishchem, waarvan verbouwt met betrekking tot meerdere steblei. Stebli dit op het begin sotsvetiya laagte - 5 - 25 cm, en dan verbouwen tot toe 50 - 60 cm: Enkel van hen niet tsvetonosnye. Stebli op de stichting worden burymi door het loof in de vorm cheshui gedekt. Steblevye listki sidyachie, mnogorazdelnye op smalle, lineaire, naakt, tselnokrainie acini. Bloemen ontsteken barnsteen, louter op de einden van steblei en embranchments, ruime - tot toe 6 cm breedte, onder burovatye; Kelkkafje opushennaya, lepestki prodolgovatye, prostertye. Tsvetet van vroeg voorjaar tot toe de Mag half. Verbouwt met betrekking tot dorre opene hellingen, op opushkakh wouden, op lesnykh lugakh, minder dikwijls tussen het bosje (vooral liefdes argillaceous-izvestnyakovye voedingsbodems).

  Wordt in het woud-steppe en steppe, verbreid vooral chernozemnoi, zones; In de west - door de plaatsen.

  Natie zamelt alle gras tijdens de bloesem, dikwijls predatory en desultorily vyryvaya alle plant met de wortels in. Dor slechts in de lommer, omdat populaire ervaring merkte die desiccated op de zon goritsvet de geneeskrachtige eigenschappen verliest.

  Plant zeer populair in de natie en vysokotsenno. Op Volhunia jaarlijks voor persoonlijke doelen natie zagotovlyaet het door de tonnen. Goritsveta alsmede gorechavki Year after year wordt allemaal kleiner en kleiner.

  In populair medicijn thee van napara niet van meer 1 veldfles lepel van porezannogo plant op 2 stakana kipyatka is aanraadde aan roeien met de riemen met betrekking tot 1 veldfles lepel (maximum) en niet meer dikwijls hoe in een uur in hartelijke ziektes, in pochechnoi vodyanke, de accuraate brand van de knoppen, in odyshke, van oteke voeten, in besmettelijke ziektes (kamp-koorts, gripp, skarlatina en pr.).

  Goritsvet is belangrijk component in de overgaanen van lekarstvennykh planten gold in de ziektes van de knoppen.

  In het normale werk van het hart beter worden van en functionele otpravleniya knoppen. Dikwijls werd aankondiging de beduidend toenemend van de aanzetting van de urine en de verdwijning van oteka voeten op otechnykh ziek bedragen.

  In de hekje en chronische ziektes van de knoppen wordt navolging de mengeling geaccepteerd: Grassen goritsveta - 4,0 g, van het loof toloknyanki - 5,0 g, van berezovykh knoppen - 3,0 g Grassen khvoshcha - 2, 0. Mengeling dit wordt 300,0 g kipyatka, naparivaetsya in dukhovke 2 uur en later zwak vuur kipyatitsya 5 - 10 minuten overgelopen. Roei met de riemen aller ure met betrekking tot 1 veldfles lepel; Whereat wordt molochnaya, bessolevaya dieet, bed overblijfsel en allen alternatieve dag bad benoemd. Aftreksel van adonisa en mengelingen met hem eerstdaags bederft (zakisaet), daarvandaan het dagblad zagotovlyaiut vers.

  Opslag. Het gras van adonisa better alles om in van hout dozen, geleggde-ontluiken daarbinnen krant op te slaan.