лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Alnus L.
  Olkha

  A

  In geneeskrachtige doelen in de natie wordt gegolden en Alnus glutinosa Gaertn. - Olkha plakmiddel en Alnus incana (L.) Willd. - Olkha grijs. Russisch tituleert: Olkha plakmiddel, of olkha duister, en olkha grijs, of wit; Oekrains: Consistent met - vіlkha plakmiddel ik vіlkha cipa; Pools: Olcha (oisza) czarna en olsza szara, ze olsza biala, ze olszyca.

  Gezin: Betulaceae - berezovye.

  Olkha - shirokoizvestnye boom en bush. Olkha plakmiddel elk meer wordt verbreid; Deze boom door het hoogtepunt 5 - 25 m met het donker serovato-buroi, en met de leeftijd door alles behalve zwarte dop. Jong loof zijn zijn zeer plakmiddel, oud - van boven lichtende-brink, maken bot. Verbouwt met betrekking tot rauwe plaatsen, op de kustlijnen van rivieren en bochten, met betrekking tot moerassen, ovragam, buiten de bronnen in de wouden. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Olkha grijs - door 5-15 m hoogtepunt met de sluik helder-argent-grijse dop; Nakomeling vetki en knoppen serovoilochnye, hekje of acuate, van niet plakmiddel, loof van boven de naakt, fles-brink, onder sizo-brink, tonkovolosistye. Verbouwt met betrekking tot syrovatym wouden en de kustlijnen van rivieren. Kleiner wordt, verbreid dan vorig.

  Zamel soplodiya - "shishki", dop en loof olkhi in.

  Shishki olkhi zamelen in de herfst van en in de winter van, dop - in de voorjaar van, loof gebruik verse een of anders in. De enkele de voorkeur geven aan elk meere nakomeling shishki.

  In prostudnykh ziektes, wanneer op zieke zin om po te veroorzaken, in de natie op de tijdperken gelden volgende procedure: Aangebracht op de stratum van vers olkhovykh loof en dek door het vet stratum van de zelfde loof, en van boven door ryadnom of deken. Door niet continueerde tijdperk persoon begint potet en propotevaet bijzonder.

  Zodanig methode van de roep pota wordt nuttig voor ziek met zwak hart beschouwd en wordt, bijvoorbeeld, in de hekje revmatizme, gewrichtsontstekingen, podagre, arthrous revmaticheskikh pijnen en pr gegolden.

  In gecontinuerd diarrheas, in katare vet kishok, pijnen in zheludke, alsmede in bloedige toevloed waterig aftreksel bereiden van 50,0 g shishek op 1 l water en drankje verhit met betrekking tot 3 stakana per etmaal voor. De enkele in deze gevallen gelden mengelingen. Hier is een daarvan: Jong (inzamelde tot toe rastreskivaniya) shishki olkhi verwarren in gelijkmatige onderdelen met kornevishchami lapchatki uzik En door slaat Krapivy zhguchei. Deze mengeling beretsya 50,0 g op 1 l water. Namachivaiut kus avond, en door de morgen van kipyatyat 10 minuten. Drankje verhite natoshchak ongedeeld stakan, en het overblijfsel van de voor de dag, in 4 toelating.

  Opslag. Shishki olkhi zamelde tegen het eind van De augustus, dorre en opslag in de knapzakken in.