лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Althea officinalis L. -
  Altei lekarstvennyi

  A

  Russisch tituleren: Altei, alteya, malva; Oekrains: Altei, rozha; Pools: Slaz lekarski.

  Gezin: Malvaseae - prosvirnikovye.

  Althea officinalis - aлteй лekaрctceнный

  Vijg. 4. Althea officinalis - altei lekarstvennyi.

  Een jaar durende plant door het hoogtepunt tot toe 1,5 m. Wortel beefy, wit, machtig, slaborazvetvlennyi, waarvan verbouwt met betrekking tot meerdere steblei. Stebli om, op de bodem oderevenelye, en boven juci-brink, pokrytye grijs pushkom, net zo loof. Loof serdtsevidnye of yaitsevidnye, lager een gebeten (5 -) lopastnye, bovenste alles behalve 3-lopastnye. Bloemen, vermoeiend in pazukhakh loof op zeer kleine tsvetonozhkakh, zwak of helder-rose, op de tijdperken alles behalve wit, pyatilepestkovye. Alle plant is zonder de lucht. Smaakvermogen is versnapering-acerb. Verbouwt met betrekking tot rauw lugam, in de rijwegen, overheen lugami op rvov en de kustlijnen van rivieren, minder geregeld bezoeken tussen bush en op opushkakh wouden. Tsvetet in juni, Juli en de beginneling van De augustus.

  Samenstelling. In de zomer van zamelen bloemen en loof in, en in de herfst van, wanneer ceases sokodvizhenie en stebli sterven buiten, vykapyvaiut wortels. Hen drijven door de koude water aan, ondiep izrezyvaiut en dor akkoord gaan de scepter te zwaait. Om van de dop geen behoefte te louteren. Gekuiste alteinyi wortel zeer knap, maar verliest groot gedeelte het spel substanties.

  Wordt in wetenschappelijk medicijn hoe otkharkivaiushchee gegolden.

  Gebruik. Hoewel in wetenschappelijk medicijn altei beduidende toepassing heeft, maar in populair medicijn het is vergelijkenderwijs weinig populair en waarschijnlijk daarvandaan die in wilde toestand het treft vergelijkenderwijs ongewoon. In de natie, in meeste gevallen, benutten kleuren alteya, en opslag slaat voor de behandeling van zeer zware zheludochno-alvine ziektes aan. Op welke wijze faciliteit obvolakivaiushchee en onderhandelend pijn wordt nezamenimym beschouwd. In het tekort van de kleuren van alteya hen kunnen worden door het loof van gelijke plant vervangen, met betrekking tot handeling weinig komend te kleurt. Loof en bloemen boeten niet van de wortel in. Hun handeling is zwakker. Het is noodzakelijk om te bedienen die, vykapyvaya wortel, eens voor alle canker kostbare plant.

  Van de kleuren en loof alteya is gebruikt napar van 20,0 g hen op de liter van het water welk drankje met betrekking tot 4 stakana per etmaal, en van de wortels bereiden aftreksel - 10,0 g op 1 l water - en drankje met betrekking tot 2 stakana per etmaal voor. Als is gebruikt napar, toen bloemen en loof, alteya verwarren met de kleuren malvy lesnoi en lnyanym zaad met betrekking tot 5,0 g die en andere, en in het verhite aftreksel van alteinogo wortel, om vospolnit het geneeskrachtige macht, als van de wortel weinig, steken anders 5,0 g. Wortel okopnika En 5,0 g wortel malvy lesnoi). Deze direct toegankelijke gebruiken natie in bloedig diarrheas, in katare kishok, in de brand van de blaas en over het algemeen in de ziektes van mochepolovykh orgelen, alsmede en voor sprintsevanii in belyakh met de aanvulling in zodanig gevallen van het aftreksel af Eikene dop, 30,0 g op de vloeiende liter.

  Buitenst is aftreksel van alteinogo wortel, en meer dikwijls napar van de kleuren, gebruikt voor wassend van de ogen in de brand, voor poloskaniya gorla en in zagnivanii eeuw, alsmede voor klizm in diarrheas en in andere gevallen.

  Zoals lekarstvennomu alteiu (Althea officinalis L.) Op organizm persoon fungeert en altei rose die naam "malvoi" (Althea rosea L.), Maar zwakker. Deze plant zeer populair in de natie en zeer dikwijls is gebruikt in de behandeling gelijk nedugov, als altei lekarstvennyi. Malvu razvodyat in tsvetnikakh in de dorpen beneden khatami. Hoog - tot toe 2,5 m - stebel, alle usypannyi door de kleuren, van ver, uitstekend in zaribas. Hier is anders dit kan worden nepopulyarnost alteya lekarstvennogo uitgelegd: Malva altijd beneden de hand, en altei noodzakelijke op zoek. Behalve deze twee planten, in gelijke gevallen in enkel liggingen gelden bloemen en loof malvy lesnoi - Prosvirnika lesnogo (Malva silvestris L.), Omstreeks welk staat bij hoger bovenstaand.

  Opslag. Porezannyi op de ondiepte kusochki wortel alteya om in van hout dozen op te slaan, vystelennykh door de krant, en loof en de bloemen better van allemaal om in ijzerene dozen op te slaan.