лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Arctium tomentosum Molen. (Lappa tomentosa Lam.)
  Lopukh pautinistyi

  A

  In de natie in gelijke geneeskrachtige doelen gelden ook Arctium lappa L. (Lappa hoofd Gaertn. - Lopukh ruime en Arctium min Bernh. - Lopukh ondiepte (het - Lappa minderjarige DC. En L. Glabra Lam.).

  Russisch tituleert: Lopukh, lopushnik; Oekrains: Lopukh, rep'yashnik, dіdovnik; Pools: Lopian.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Arctium tomentosum - лoпух пaуthнhctый

  Vijg. 78. Arctium tomentosum - lopukh pautinistyi.

  Wijd geweten, alle overheen de plaats verbreid planten, proizrastaiushchie op rauwe plaatsen, buiten de behuizing, in de kookgelegenheid tuinen, op de rijwegen, op de velden, in de tuinen en t. P. Het aftreksel van de wortel lopukha (50,0 - 60,0 g op 1 l water) gebruik naar binnen in de behandeling van verschillende dermal ziektes, in chiriakh, furunkuleze, sypyakh, in zolotukhe, rakhite hoe krovoochistitelnoe faciliteit. Het is tevens, dit aftreksel roeien met de riemen in de verschillende ziektes van mochepolovykh orgelen, incluis venericheskikh, hoe mochegonnoe, van het wasmiddel knop en mochetochniki faciliteit. Drink dit aftreksel en in chronisch zaporakh. In zoetsappige ziekte drankje het aftreksel van de wortels lopukha of volgende mengeling: Stvorok bonen, Wortels lopukha en Het loof van blauwe-bes In de egaal doseringen. Neem 50,0 - 60,0 g mengelingen op 1 l water, namachivaiut voor de avond, door de morgen kipyatyat 5 - 7 minuten, anders een gebeten dringen aan, protsezhivaiut, zonder de moeilijkheid otzhimaya overige, en alle aftreksel vypivaiut voor de dag in 6 toelatingen.

  In podagre drinken thee van volgende mengeling: Wortels lopukha - 25,0 g, kornevishch pyreya - 20,0 g, grassen Cheredy - 20,0 g, grassen Trekhtsvetnoi fialki - 30,0 g en Veroniki lekarstvennoi - 20,0 g. Neem 40,0 g deze mengeling, op 1 l water en kipyatyat op het langzame vuur 15 minuten. Drankje met betrekking tot 3 stakana per etmaal, poosje eerst tijdperk natoshchak.

  Het is buitenst. Voor de baden revmatikam en artritikam aftreksel maken van de wortels lopukha, grassen vereska, Krapivy, Bagulnika, Tatarnika (Onopordon acanthium), van het loof brusnichnika, dosering wordt niet begrensd.

  Lange nezazhivaiushchie wonden genezing door de smeersel welk prigotovlyaiut in de volgende weg; 75,0 g izmelchennogo verse wortel lopukha aandringen volledige vierentwintig uren in hartelijke plaats in 200,0 g podsolnechnogo boter (in de voorkeur om almondy) te nemen, straks zullen 15 minuten op langzaam vuur en protsezhivaiut in banochku koken.

  In de uitzakking haren en over het algemeen in de ziektes van de leder op het hoofd 2 tijdperk in week hoofd wassen in het aftreksel van de wortel lopukha en kleuren nogotkov - Lopukha 20,0 g, en Nogotkov 10,0 g op 1 l water. De enkele naar deze componenten voegen anders 15,0 g toe Shishek khmelya.

  Wortel lopukha, porezannyi op klein kusochki, droogmaken in gemakkelijk furnace. Jaarlijks slaat zagotovlyaiut vers aan.

  Opslag. Wortels lopukha opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren.