лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Arctostaphylos uva ursi (L.) Adans of Spr.,
  (Aardbeiboom uva ursi L.)
  Toloknyanka gebruikelijk, of lekarstvennaya

  A

  Russisch tituleert: Toloknyanka gebruikelijke, medvezhia bes; Oekrains: Muchnitsya zvichaina, muchnichnik, vedmezha bes, vedmezhe ushko (op de tijdperken verwarren met blauwe-bes, Naam "brusnichnik"); Pools: Macznica lekarska, macznica garbarska, ("garbarska" van het woord "gorbovats" - vydelyvat leder).

  Gezin: Ericaceae - vereskovye.

  Arctostaphylos uva ursi - toлokнянka obыkнoceннaя

  Vijg. 62. Arctostaphylos uva ursi - toloknyanka gebruikelijk.

  Een jaar durende planten in de vorm gering nizenkikh vechnozelenykh kustikov met winterend loof. Kustiki groot vetvistye met de kruipend steblem door de lengte 30 - 100 cm. Loof ondiepte, kozhistye, tselnokrainie naakt (slechts in de jongeling met betrekking tot boorden met pushkom), van beide leden met gedeukt cancellated zhilkami, tupovatye, met betrekking tot boorden nezagnutye, van boven briljant, onder blednee, obratnoyaitsevidnye, in de stichting suzheno sbegaiushchie in chereshok. Bloemen rozovatye op kleine tsvetonozhkakh, summier ponikaiushchikh top kistyakh. Vruchten - kostyanka met 1 - 5 kostochkami donkere-oode kleur. Tsvetet in De mei-juni. Verbouwt in sosnovykh wouden, algemeen op arenaceous voedingsbodem niet in zeer overvloedige boel, tenminste, vergeleek met blauwe-bes. Wordt in lesnoi zone verbreid.

  In het licht van wat in de natie zijn dikwijls verwarren met zeer gelijkaardig naar toloknyanku blauwe-bes (Rastushchei algemeen in gelijke plaatsen), willen lenen karkateristieke hun voortekenen uit. Blauwe-bes verbouwt elk meer door geklommene bush, toloknyanka - kruipend. Loof Blauwe-bes, In het algemeen krupnee toloknyanki, met betrekking tot boorden nauwelijks zagnuty, meerdere getand, op de bodem door useyannye donker-burymi punten, van lager kant matovo-brink, en van boven briljant-groen; Loof toloknyanki op chereshka elk meer suzhennye, dan op Blauwe-bes, Van beide leden alles behalve gelijkaardige - briljante-brink, kleiner en plotnee brusnichnykh en niet zagnuty met betrekking tot boorden, met het net gedeukt zhilok, onder zonder tochechnykh yamok. Bessen Blauwe-bes Elk meer jucy, hoewel met betrekking tot type zeer lijkend op naar de bessen toloknyanki, maar in razdavlivanii bessen BrusnikEn winst jucy kashitsu, op toloknyanki - vochtige muchnistuiu menigte; Dat sensatie wordt gewonnen en in raskusyvanii bessen: Op blauwe-bes sochnost, op toloknyanki - muchnistost, vandaar en titel "muchnitsya".

  Zamel slechts loof toloknyanki (op de tijdperken en met de kleuren) tijdens de bloesem en volledige zomer tot toe September in.

  Met dor steblei toloknyanki listochki zonder de moeilijkheid otvalivaiutsya. Natie, algemeen, nuanceert niet van deze twee planten en hen dient in een en gelijke gevallen aan.

  Wordt in de natie welk alle ziektes van de knoppen beschouwd, van de blaas, vooral brand van de knoppen, de Stones van hen en blaas, vooral in bloedige urine, het is onmogelijk om zonder het loof toloknyanki te genezen. Zijn adject naar alle mengelingen gebruikt in de behandeling van deze ziektes en in vele andere ziektes, het algemeen door de infringed uitwisseling van de substanties in organizme veroorzaakt. Dosering: Van 5,0 - 15,0 tot toe 30,0 g op 150,0 - 250,0 tot toe 500,0 g wateren. Zullen 15 minuten koken, zullen van ustoyatsya 20 minuten, protsezhivaiut en drankje met betrekking tot polstakana 3 tijdperk per etmaal of met betrekking tot 1 veldfles lepel door aller ure uitlenen.

  Aftreksel van het loof toloknyanki roeien met de riemen ook in "verslappende" zenuwen, in polliutsiyakh en in venericheskikh ziektes. In deze gevallen op 3 stakana rauw water nemen 1 veldfles lepel met de top van het loof toloknyanki en zal, poosje niet isparitsya 1/3 vocht koken. Het overblijfsel van de ottsezhivaiut en drankje dagblad met betrekking tot 2 stakana per etmaal. Whereat animo verbieden.

  Voortvloeit om aankondiging van de explorers op de behandeling van toloknyankoi zenuwachtige ziektes te nemen. In dit geval verwarren loof toloknyanki met het gras pustyrnika Porovnu en drinken aftreksel, voor wat nemen met betrekking tot 1 veldfles lepel van een en andere plant op 3 stakana wateren en zal, poosje niet isparitsya 1/3 koken. Bleef vocht ottsezhivaiut en drankje in 3 toelating voor de dag.

  Opslag. Loof toloknyanki worden in de dozen opgeslagen, worden-ontluiken door papieren geleggd. Moeten opletten, om hen per de avontuur zullen niet met het loof van blauwe-bes mengen.