лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Alsem absinthium L.
  Polyn bitter

  A

  Russisch tituleren: Polyn; Oekrains: Polin; Pools: Piolun.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Artemisia absinthium - пoлынь goрьkaя

  Vijg. 7. Alsem absinthium - polyn bitter.

  Zeer populaire, alle gewetene plant. Polyn bitter, heeft breed verbreiden, verbouwt met betrekking tot pustyryam, parovym posevam, mezham, naar de velden en eigenlijk is sornyakom. Tsvetet in De juli-augustus.

  Zamel tijdens de bloesem vetki met de kleuren en loof in.

  Op organizm persoon fungeert: Consolideert zheludok, gonit om glistov, uitstellen diarrhea, hangerig peristaltiku kishok.

  Gebruik: Polyn wetenschappelijk en populair medicijn benutt, poosje populair vrachevanie in het gebruik door deze plant verroert zich niet van wetenschappelijk medicijn en door alle zijn methodes. Hoofdzaak in polyni beschouwen polynnoe attar en bittere substanties. Polyn is gebruikt naar binnen in gruisen, nastoe (op het animo, vodke) en aftreksel hoe carminative, opwekkende alimentaire activiteit zheludochno-alvine trakta en versterkende hongerigheid. Ab extra - voor de toepassingen en primochek in blauwe plekken, alsmede in klizmakh tegen om glistov.

  Polyniu tvloeit niet om voor, te misbruiken vooral in de bloedarmoede. Continueerde, buitensporige toepassing polyni, zelfs in lage doseringen, kan sudorogi en konvulsii, zinsbedrog, van en resulteren in die en verschijnsel pomeshatelstva.

  Meerdere de populaire recepten van de toepassing polyni:

  Het is naar binnen:

  1. In kolikakh in gebakken aftreksel van het loof polyni, shalfeya En De bessen van cade, Genomen porovnu met betrekking tot gewicht; Drankje met betrekking tot drietal stakana per etmaal.

  2. In de begonnene brand van blinde ingewande drankje van twee tijdperk op de dag, door de morgen en avond, polynnuiu nastoiku op het animo met betrekking tot 12 - 15 drop op de waterhoudende lepel.

  3. In katare vet kishok roeien met de riemen van ieder twee uur met betrekking tot veldfles lepel napar van het loof polyni en shalfeya, En voor de thee drankje vloeiend aftreksel van de rijst.

  4. Om glistov proscribe accepterend met betrekking tot drie lepels van het loof polyni voor tien dagen door de morgen (natoshchak) en door de avond (voor slapen). Telkens volgend van de thee is aanraadde aan eten polstakana svezhetertoi wortel.

  5. In zlovonii van snuffelen at voorop proberen om voornaamste oorzaak welk misschien ziekte gorla, zheludka, porchenye gebit, tsingotnye desny en pr te schrappen., En dan drankje dagblad met betrekking tot drietal timen per etmaal tot toe verdwijning neduga thee van het loof polyni van en lijsten mishandelden, Genomen porovnu.

  Het is buitenst:

  1. Blauwe plekken en zwellingen obkladyvaiut tryapochkami, namochennymi in waterig nastoe polyni of in de afwezigheid polni - in nastoe wolverlei (Arnica Montana L.).

  2. Voor istrebleniya ostrits - gering wit glistov gnezdyashchikhsya in de achterk rijstrook, na isprazhneniya maken klein klizmu (stakan vocht) van het aftreksel van de knoflook (van een middelmaat pet) op 1,5 stakana polynnoi nastoiki. Dit vloeiende uitstel, is mogelijke, dolshe en vrijlating. Klizmy meerdere dagen herhalen in de opeenvolging.