лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Alsem abrotanum L.
  Polyn bozhe-boom

  A

  Russisch tituleren: Polyn bozhe-boom (polyn metelchataya); Oekrains: Polyn bozhe-boom, bozhe dєrevko (populair): Pools. Bylica boze drzewko.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Artemisia abrotanum - пoлынь bofьe-deрeco

  Vijg. 79. Alsem abrotanum - polyn bozhe-boom

  Polukustarnikovoe plant door het hoogtepunt 30-150 treffen Met prettige balsamic lucht, vooral wanneer het om in zonne, dorre weersgesteldheid of in embrocation in het hands van desiccated vetochek te doorkruisen. Stebli direct, razvetvlennye, naakt, onder dereveneiushchie, in oudere leeftijd burovatye. Loof azuri-brink, onder wordt-borstelig geprest en daarvandaan serovatye, verlagen tweemaal-peristo-schiften met uzenkimi aandelen, bovenste - odnoperistye, trekhrazdelnye en niet los, met smalle aandelen. Korzinki zeer ondiep, ponikshie, alles behalve sferisch gesituerd in lang metelkakh. Buitenste listochki verpakkingen bespannen-lantsetnye, accuraat; Inner obratnoyaitsevidnye, tupovatye. Listki verpakkingen van en chereshki hen op de stichting zonder ushek. Tsvetet in de augustus. In wilde toestand treft op de begraafplaatsen, op dorre heuvels, op de hellingen van de dakgoten, in de rijwegen, op mezhakh, in verlatene landelijke yards en pr.

  In de samenstelling tijdens de bloesem slamyvaiut vetochki, koppelen hen puchkami en droogmaken in podveshennom type of in de ruikers.

  Puchki deze plant (dikwijls in de ruikers met andere planten) starukhi gebruik voor okurivaniya appartementen, van kokende batterij, ziek dierlijk, obkladyvaiut door hen pokoinikov, perekladyvaiut kleren en t. P.

  In populaire vrachevanii A. Abrotanum L. Heeft blijje monding en diversified toepassing: Tandkundige pijn (okurivanie, poloskanie), koeltes, revmaticheskie, zheludochno-alvine, besmettelijke en andere, ziektes, alsmede in belyakh. Roei met de riemen naar binnen in de vorm napara, van de thee van 1 - 2 veldfles lepels van izmelchennogo plant op 1 stakan kipyatka met betrekking tot 2 - 3 stakana per etmaal. Is gebruikt ook in de mengelingen met andere planten in ishiase (bukvitsa lekarstvennaya), In de Stones van bott en andere pochechnykh ziektes (Ruta). Wordt antalgic, protivospazmaticheskim door de faciliteit beschouwd.

  Zaparennoi door kipyatkom menigte planten obkladyvaiut ettergezwellen voor de versnelling van hun maturation. In de natie vooral zal deze faciliteit in de branden grudnoi zhelezy aanraden. Waterige verhite vytyazhki hieruit plant gebruik voor verschillend priparok, van de toepassingen, primochek, promyvanii. Voor zelfde doelen gebruik en vers rastertymi in eenvormige menigte door onderdelen beplant (loof, sotsvetiya). Vodochnoi nastoikoi van polyni bozhe-boom gebruik voor vtiranii, incluis in de branden nadkostnitsy.

  Van rastolchennogo plant bereiden op de vetten verschillende smeersels welk genezing wonden, ettergezwellen, obmorozhennye de doeken van het lichaam en pr toe. Hiertoe benutten en sap, vyzhatym van verse planten. Bozhe-boom gebruik zelve met betrekking tot zichzelf of in de mengelingen met andere planten voor verschillende baden, incluis in potenii voeten.