лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Asarum europaeum L.
  Kopyten Europees

  A

  Russisch tituleren: Kopyten, Oekrains: Kopitnyak (pіdkopitnik); Pools: Kopytnik pospolity.

  Gezin: Aristolochiaceae - kirkazonovye.

  Asarum europaeum - koпыteнь ecрoпeйckhй

  Vijg. 9. Asarum europaeum - kopyten Europees.

  Een jaar durende plant met de kruipend kornevishchem; Stebel ook nog kruipend. Loof op lang chereshkakh, pochkovidnye en okruglye, zeer gelijkaardig naar loshadinoe kopyto (vandaar titelen). Alle plant wordt kleine voloskami, borstelig gedekt. Bloemen ondiepte, daarbinnen donker-rood, ab extra buro-brink. Tsvetet in De april. De smaakvermogen van alle plant bitter; Hekje, zuure lucht, vooral van rastertykh onderdelen, specifieke, is blijje geducht, een gebeten de lucht maant van valerianovogo wortel.

  Verbouwt in listvennykh, minder dikwijls naaldendragende, wouden op listvennom peregnoe, beneden het bosje oreshnika en pr. Treft alle overheen de plaats in de wouden.

  Zamel loof tijdens de bloesem, en kornevishcha met de wortels vroeg in de voorjaar van in.

  Plant (kornevishche) een gebeten vergiftig.

  Op organizm persoon fungeert mochegonno, trekt vertering aan.

  Gebruik. Deze plant was gebruikt in wetenschappelijk medicijn weleer meer, dan nu. Plant vergiftig, en hen het is onmogelijk om te misbruiken.

  Populair medicijn benutt deze plant hoe mochegonnym. Met het dit uitdraaien op uitzicht kornevishcha kopytnya zal op kozem melk koken of waterig aftreksel benutten. Thee van kopytnya verzacht maandelijks op vrouwen, poslablyaet kishechnik, draagt vertering bij, wordt in gastritakh gegolden, ziektes bakten, zheltukhe. Dosering: 3 - 5 g dorre plant op stakan vocht. Door het best methode van de toepassing beschouwen toelatingen het op de melk.

  Gruis van kornevishch of loof is gebruikt in populair medicijn voornamelijk om oorzaak kotsen, en wanneer noodzakelijk en chikhanie

  Meerdere populaire recepten voor de gevallen, wanneer kopyten wordt beschouwd vooral nuttig:

  1. Waterig napar van het gras kopytnya, verscheiden in gelijkmatige onderdelen met de kleuren bessmertnika arenaceous Wordt nuttig in zheltukhe beschouwd. Dosering: Een veldfles lepel van de mengeling op stakan kipyatka.

  2. Aanzetting menstrualnykh krovei enchance door het gruis gebruik van zelia kopytnya, ingenomen konchike mes en kwam in riumku melk binnen. Drankje natoshchak riumku per etmaal.

  3. Kopyten, in de mengeling met andere otkharkivaiushchimi lekarstvennymi planten, is gebruikt van het aftreksel in de vorm in bronkhitakh in de volgende mengeling: Kopytnya - 2,0 g, budry - 3,0 g en agrimonie (Agrimonia eupatoria L.) - 2,0 g. Twee veldfles lepels van deze mengeling kipyatyat in polulitre de wateren 10 minuten en dan van paryat 20 minuten, protsezhivaiut en drankje glotkami niet van meere twee koppen per etmaal.

  4. In de natie bestaat methode te veroorzaken drunkard om drankzucht op te houden. Op sommige drunkards deze methode fungeert. Houdt het in wat in stakan vodki vlivaiut de veldfles lepel van het aftreksel van kornevishcha kopytnya in. Drunkards erover moet niet weten. Zodanig mengeling vodki oorzaken kotsen en zogezegde sterke walging naar de alcohol.

  Opslag. Kornevishche met de wortels en gras kopytnya opslag in de dozen, geleggde-ontluiken daarbinnen krant.