лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Betula verrucosa Ehrh,
  Betula pubescens Ehrh
  Berkeboom borodavchataya,
  Berkeboom borstelig

  A

  In populair medicijn hebben gelden van de knop, loof en sap op welke wijze berkebomen borodavchatoi - Betula verrucosa Ehrh., Zo en berkebomen borstelig - Betula pubescens Ehrh. Oekrains tituleert: Berkeboom borodavchasta ik berkeboom pukhnata; Pools: Brzoza brodawkowata ik brzoza omszona.

  Gezin: Betulaceae - berezovye.

  Berkeboom borodavchataya - deze gebruikelijke boom van listvennykh en verscheidene wouden. Berkeboom borstelig onderscheidt van eerst wat zijn vetki en vetochki, alsmede loof onder (vooral in de hoeken zhilok) hebben voloski (jong - fluwelen), alsmede wat berkeboom borstelig verbouwt in elk meere rauwe plaatsen.

  Nakomeling loof zamelen in de voorjaar van in, algemeen in de mei, droogmaken in de afschaduwingen; Knoppen zamelen vroeg in de voorjaar van in, wanneer zij hebben nog niet raspustilis en kleverig van smolistykh substanties. In de winter van inzamelde knoppen beschouwen in de natie maloeffektivnymi. Voor zagotovki knoppen ine het algemeen srezaiut nakomeling vetki en koppelde in loszinnig snopiki prosushivaiut op de zolderkamers of zelfs in furnaces (bijvoorbeeld, na vypekaniya brood), van en latere knop obdergivaiut met vetok of ongedeeld obbivaiut. Sap zamelen vroeg in de voorjaar van de vervaardiging in de stengel nadrezy, bij wie tussenvoegsel tabakspijpen of andere huisvestingen voor stoka sap in.

  Van berezovykh bott prigotovlyaiut spirtovuiu nastoiku. Neem 30,0 g en meer knoppen op 1 l ongeveer 70° animo. Dit nastoiku roeien met de riemen 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot 15 - 20 drop op de waterhoudende lepel in de plaag zheludka, in slechte spijsvertering zheludka, in rasstroistvakh en verschillende pijnen in zheludke, alsmede in vodyanke (voznikshei van de brand van de knoppen) totaliter manier van andere types van pochechnykh zielsangsten, tegen ondiep om glistov (ostrits en askarid), in de ziektes van lederen, van de blaas; Het is buitenst: Voor de behandeling van de wonden (promyvaniya, primochki), voor vtiranii (alsmede en naar binnen) in revmatizme.

  Voor spirtovoi nastoiki gebruik ook aftreksel van berezovykh bott: 5,0 - 10,0 g op 1 stakan water en drankje met betrekking tot 3 stakana per etmaal in gelijke gevallen, net zo drop.

  Als geen knoppen, dan met zelfde succes gelden aftreksel van of napar nakomeling loof: 10,0 g op 1 stakan water. Wordt beschouwd die alle deze berezovye onderdelen (knoppen, loof, sap) hebben eigendom salutary om de uitwisseling van de substanties te roeren, om van organizma alle manier van schadelijke ballast en schadelijke substanties in besmettelijke ziektes te schrappen. Aftreksel of napar van de knoppen of loof in zelfde dosering zal vrouwen tijdens menstruatsii voor de verlichting van de uitgang krovei uitlenen, en in poslerodovom tijdvak begin van 12 dag-rijden na de wet van de levering, voor de verlichting en versnellingen poslerodovykh ochishchenii. Berezovye loof en knoppen de compositie lopen van de verschillende mengelingen van lekarstvennykh planten binnen.

  Vesennii het sap van de berkeboom ("berezovik") wordt krovoochistitelnym door de faciliteit beschouwd en, hoe stelen in de natie, "ozdoravlivaiushchim" bloed vast. Het roeien met de riemen met betrekking tot 3 stakana per etmaal of "aankondiging libitum" in dermal ziektes, vsyacheskikh ekzemakh, lishayakh, sypyakh en t. P., In puerperal koorts en in de ziektes met hoge koorts; Wordt mochegonnym door de faciliteit beschouwd, wordt, in venericheskikh ziektes, in podagre, gewrichtsontstekingen, revmatizme en in tsinge gegolden.

  Als beneden rukoiu niet evenmin knoppen, van evenmin loof, naar noch sap, bijvoorbeeld, zimoiu, aftreksel benutten van de nakomeling vetok berkebomen. Zodanig aftreksel drankje ook en in vodyanke, de brand van de knoppen, van de blaas en in de Stones van deze orgelen.

  Berezovyi teer natie benutt voor de annihilation van chesotochnykh tangstelling voor natiranii, en op de tijdperken en naar binnen met betrekking tot meerdere drop (in besmettelijke ziektes en in enkel andere gevallen).

  Opslag. Nakomeling berezovye loof worden in de dozen opgeslagen, worden-ontluiken door de krant geleggd, en knoppen pressuiut in kirpichiki en voegen in dicht geslotene dozen (better zhestyanye) toe.