лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Calendula officinalis L.
  Nogotki lekarstvennye

  A

  Russisch tituleren: Nogotki; Oekrains: Nagіdki, Pools: Nogietki.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Calendula officinalis - нogotkh лekaрctceнныe

  Vijg. 10. Calendula officinalis - nogotki lekarstvennye.

  Odnoletnee plant door het hoogtepunt tot toe 50 cm, vetvistoe, dikwijls van de zelve bodem, zonder de moeilijkheid opushennoe, een gebeten kleverig, vooral in dorre zonne weersgesteldheid. Loof prodolgovatye, lager gebeten door beet naar de stichting suzhennye. Bloemen schijnen te zijn verschillend dodenrijk, maar meer dikwijls sinaasappel. De lucht van de kleuren specifiek, balsamic, prettig. Plant zeer populair, vooral op Oekraine en in Byelorussia; Echtscheidingen buiten khat, dikwijls verbouwt odichaloe, versiert in de dorpen van de bloem bed en kookgelegenheid tuinen; Liubimo door de natie. Tsvetet begin met, van het eind van De mei en alles behalve tot toe vrieskouen.

  Zamel bloemen (alsmede loof, inzonderheid lager, tijdens de bloesem) in zonne weersgesteldheid, vydergivaya, uiterste en middelmaaten bloemen, en op de tijdperken en alle korzinochki in. Beschouw die op organizm persoon fungeert potogonno, bloed kuist, hoe van de boekband en wasmiddel gnoyashchiesya gestrengeld. Voortvloeit van de explorer moeten aankondiging op kleverige en efirnye de aanzettingen van deze plant in de combinatie met ander spel substanties het (balzamy) nemen.

  Gebruik. Nogotki eerder, werden in wetenschappelijk medicijn gegolden, maar nu werden gelaten. Blijven zij anders in gomeopatii. Het is toch, en momenteel nogotki, schijnbaar, de aandacht bekoren van explorers.

  Populair medicijn naar de toepassing nogotkov zeer ruime plaats bezweert. Zij worden in vele ziektes, gegolden vooral in porezakh, wonden, blackheads, chiriakh, schadelijke dieren, lishayakh en de ziektes van de ogen. Nogotki eigen eigendom om brand te opleggen beperking aan.

  Naar binnen nogotki zijn gebruikt in de ziektes bakte, selezenki, in spazmakh zheludka, zolotukhe, rakhite. Buitenst alsmede naar binnen wordt elk meer aanbevelenswaardig om nogotki in de overgaanen met andere beschouwd, gelijkaardig met betrekking tot handeling, door planten te benutten. Als noodzakelijke slechts nogotki, dan gelden hen in de vorm napara (40,0 g op de liter van het water). Paryat in geslotene boot kusen avond. Roei met de riemen drietal stakana napara voor de dag.

  De methodes van de toepassing nogotkov:

  Het is buitenst:

  1. Tijdens de formatie van de ettergezwel in de borsten van moeder voor de pijn vermindering hechten naar zieke borst op de homp van het canvas de smeersel van volgende compositie: Loof polyni bozhe-boom - 20,0 g, van het loof en bloemen nogotkov - 30,0 g en loof florerend beleny - 20,0 g (belena vergiftige plant is een giftige verbindingen van plantaardig stoffen). Mengeling dit bijstere inktkoker rastiraiut, voegen aan het 70,0 g portveina toe en 70,0 g svinogo niet zout toplenogo koeken ijsje en opnieuw rastiraiut aan; Mengeling overdracht in glazirovannyi gorshochek en zal erin 15 minuten op zwak vuur, protsezhivaiut in banochku en dichtbegroeid koken. Op gelijke tijdperk voor de thee drankje napar van de kleuren nogotkov met betrekking tot 3 stakana per etmaal.


  2. Op de bloeding wonden hechten tryapochki, afgetopt in napare kleuren nogotkov, verscheiden porovnu met het loof polyni bozhe-boom. Wonden zazhivaiut zonder nagnoeniya.


  3. Vesnushki op persoon en hands schrappen dagblad twofold (door de morgen en avond) door de anointment van persoon door het sap van het loof nogotkov, verscheiden in gelijkmatige onderdelen met het sap van de citroen, van de bessen smorodiny En almondy besmeren.


  4. Naar gnoyashchimsya ogen op de avond hechten primochku van napara loof en bloemen nogotkov.


  5. In de zicht verflauwing naar de ogen hechten op de avond primochki van napara volgende mengeling: Kleuren nogotkov, van lepestkov bluebottles En Grassen ochanki, Genomen porovnu - in elk boel. Niet het wanhopen in het succes, worden lang (maanden genezen6). Was bedragen de gunstige resultaten verrichten van zodanig behandeling (whereat zullen aanraden gelezen, niet niet schrijven en niet embroid).


  6. Omstreeks de methodes van de behandeling ekzem planten, incluis nogotkami, zullen naar later gezegd worden.

  Het is naar binnen:

  1. In de ziektes drankje bakte met betrekking tot 3 stakana per etmaal thee van de mengeling: Zveroboya - 40,0 g, Sporysha - 20,0 g, Wild tsikoriya - 30,0 g, bessmertnika arenaceous - 40,0 g, van de dop krushiny - 30,0 g. De kleuren van camomile - 10,0 g en nogotkov - 40,0 g. Twintig grammen van deze mengeling van de avond overloop door rauwe waterhoudende, kus avond dringen en door de morgen kipyatyat 5 - 7 minuten, na wat anderse naparivaiut 20 minuten aan. De gedeelte is van dagelijkse toelating.


  2. Indien zwelling selezenki nuttige wordt thee van napara kleuren nogotkov en grassen tysyachelistnika beschouwd In gelijkmatige onderdelen. Drankje 2 stakana per etmaal.


  3. Naar Zolotushnym en rakhitichnym kinderen voor de thee zal napar van de kleuren nogotkov drinken.

  Opslag. Bloemen en loof nogotkov opslag in ijzeren sloot dozen (om meer dikwijls) door te kijken.