лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en planten
  Sm111111

  Capsella bursa pastoris Verpleger.
  Pastushia flodderen

  A

  Russisch tituleert: Pastushia flodderen, sumochnik pastushii; Oekrains: Gritsiki, tobolki; Pools: Tasznik pospolity, kaszka, tobolki, kaletka pasterska.

  Gezin: Cruciferae - cruciferae.

  Vijg. 55. Capsella bursa pastoris - pastushia flodderen

  Alle overheen de plaats verbreid sornyak. Odnoletnee, op timt 2-zomer travyanistoe plant van prikornevoi rozetkoiu peristo-rassechennykh loof en directe ongedeeld, op de tijdperken vetvistym steblem, waarover het loof ondiepte sidyachie, alle-in de of vyemchato-getand. Vruchten - struchki in de vorm van serdechka of cabas. Witte ondiepe bloemen worden in lang kist ingezameld. Plant tsvetet van De april tot toe September beet door beet van de bodem steblya om te verminken; Zo en matures.

  Verbouwt op de velden, in de kookgelegenheid tuinen, buiten de rijwegen, buiten de domicilies. Op goede voedingsbodems bereikt hoogtepunt tot toe 60 cm, in het algemeen 10 - 40 cm. Zamel alle gras, srezyvaya zijn (enkel vyryvaiut) tijdens de bloesem in.

  Napar pastushei balen 40,0 - 50,0 g op 1 l kipyatka roeien met de riemen in de ziektes bakten, acrimonious en pochechnykh Stones, in de ziektes van de knoppen en blaas en in diverse rasstroistvakh de uitwisseling van de substanties. Zelfde napar oudere vrouwen benutten in predklimaktericheskii tijdvak in slopende matochnykh bloedingen.

  De enkele in acht nemen dat sap van pomyatykh en vyzhatykh de planten van pastushei baal met betrekking tot 40 - 50 drop op 1 veldfles lepel respectievelijk sprenkelen totaliter de gevallen wetten energichnee, dan napar. Zelfde sap roeien met de riemen ook in revmatizme en diarrheas. In diarrheas roeien met de riemen niet op het water, en op riumke vodki.

  In kaverne in gemakkelijke een of anders: Op 2 stakana wateren nemen 2 veldfles lepels van het gras van pastushei baal, 1 veldfles lepel van eikene dop En polstakana portveina. Alle dat wil 10 minuten koken in gesloten posude. Alle napar vypivaiut voor de dag.

  Opslag. Het dorre gras van pastushei flodderen opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren.