лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en planten
  Sm111111

  Carum carvi L.
  Caraway gebruikelijk

  A

  Russisch tituleren: Caraway; Oekrains: Kmin; Pools: Kmin, kminek, karolek

  Gezin: Umbelliferae - zontichnye.

  Carum carvi - tmhн obыkнoceнный

  Vijg. 11. Carum carvi - caraway gebruikelijk.

  Populaire zes maandse plant. Verbouwt wild met betrekking tot lugam, te begraast, polyanam, naar de onderleggers, in de rijwegen. Treft alle overheen de plaats. Kultiviruetsya en echtscheidingen voor het verzamelen van de zaden, inclusief attar. Tsvetet in De mei-juni.

  Zamel zaden in, srezyvaya door de sikkel alle plant (ontwortelen niet) door de morgen met de dauw, breien in snopiki, dosushivaiut en vymolachivaiut.

  Wordt carminative, opwekkende vertering en mochegonnym beschouwd.

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn de zaden benutt van caraway weinig, onder andere hoe aperient. In de artsenijbereidkunde kunnen worden gevonden en zaden, en caraway boter.

  In de natie en in demotic kulinarii de zaden van caraway gelden blij wijd. Caraway gebruik hoe pryanost in kushaniakh, in zasolke ogurtsov en kolen, hen posypaiut brood en bulochki, het gelden in de fabricage van kaas bestempelde als voor lange opslag. In De schoencreme natie populair caraway sup. Stro bleef na obmolota caraway, zal naar vee welk gewillig zijn poedaet uitlenen en vergroot van udoi melk. Op belorusov, ukrainians, deurposten, Tjechen caraway is geachte en noodzakelijke plant. Op Oekraine niet tijdperk brengt in de dorp van huis door, om tijdens senokosov mensen zamelden niet van zichzelf twee-drietal snopika caraway in.

  1. De zaden van caraway gebruik in hangerige vertering, voor de gejaagdheid van de activiteit zheludka en kishechnika, hoe carminative en hoe frisse faciliteit.

   In kinder uitoefening gelden het aftreksel van de zaden van caraway op waterhoudend (de lepel van de zaden op stakan wateren). Kipyatyat 5 minuten in geslotene boot en door podslashchaiut suiker (veldfles lepel op stakan aftreksel). Zullen kind 5 - 6 tijdperken per etmaal met betrekking tot thee lozhechke uitlenen. Faciliteit zal hoe carminative uitlenen, vooral in die gevallen, wanneer kind schreeuwt en strijkt nozhkoi omstreeks nozhku ("molotit zhivotik") aan. Zelfde aftreksel, maar zonder de suiker, solliciteren klizm in vzdutii buik, op kinderen alsmede op volwassene een of anders.

  2. Brengt tijdperk dat oor "zatechet" door oor aanzettingen, als naar-populair genoemd "voshchinoi", poosje stompen befaamdheid (zonder de pijn) door. In zodanig gevallen gedragen zo: In de pet van de gloeilamp, in opper zijn onderdeel, snijden erbuit kubiki door het mes, verdiepen en ontluiken opening. In deze verdieping van nasypaiut thee lozhechku de zaden van caraway en dichtbij vynutym van de gloeilamp kubikom. "Farshirovannuiu" vandaar dat gloeilamp pekut. Hieruit, van anderse verhite gloeilamp, vyzhimaiut sap. Meerdere drop zodanig, anders hartelijk, van het sap vpuskaiut in het kanaal van het oor en dichtbij vatkoi. Procedure tzeggen 2 tijdperk per etmaal tot toe de aandoening verdwijning voor. In de natie bestaat veroordeling welk hiervan faciliteit beter wordt befaamdheid niet enkel in "voshchine", op en in "de ophef" en "dergane" in het oor.

  3. Bijstere inktkoker rastertye de zaden van caraway en loof perechnoi mishandelde Zaparivaiut kipyatkom, vsypaiut er van rzhanoi bloem, zameshivaiut en dit, zeer hartelijk, door dough obkladyvaiut borst voedende vrouwen in de ettergezwel onderrichting. Behandeling beklijft meerdere dagen in de opeenvolging.

  4. In permanent slezotechenii (verhoogd op vetru) vpuskaiut in de ogen caraway drop. Prigotovlyaiutsya zij zo: In stakane wateren kipyatyat de veldfles lepel van de zaden van caraway. In verhit de van niet filtreerde aftreksel van vsypaiut een thee lozhechku lepestkov bluebottles, Stolko izmelchennoi grassen Ochanki En stolko porezannykh loof Podorozhnika ruim. In dit aftreksel indiceerden planten moknut vierentwintig uren. Op tweede vierentwintig uren aftreksel met planten protsezhivaiut door tryapochku en opnieuw filtruiut door vatku. Kreeg zodoende door de drop van zakapyvaiut oog bijwijlen per etmaal.

  5. In vzdutiyakh kishechnika drinken aftreksel van volgende mengeling: Twee veldfles lepels van de zaden van caraway, met betrekking tot een thee lozhechke zaden ogorodnogo ukropa en loof tysyachelistnika, Een veldfles lepel izmelchennoi Ovsyanoi stro - Alle die op de seks de-liter van het water. Zullen 10 minuten, protsezhivaiut koken. Vypivaiut overheen de dag gering glotkami.

  6. Te bemoedeert voedend door de borst, voor toenemend van de boel van de melk wordt aangeraad, brood bestaan, ispechennyi met caraway en om smetanu te drinken, bij wie werd caraway gekookt. De bereidingswijze: Een lepel van de zaden van caraway op stakan smetany; Kipyatyat op zwak vuur drietal notuult.

  Opslag. De bijstere inktkoker desiccated zaden van caraway opslag in de ijzer, dicht sloot dozen behartigend die, als niet naar zaplesneveli.