лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Cichorium intybus L.
  Tsikorii gebruikelijk

  A

  Russisch tituleren: Tsikorii wild; Oekrains: Tsikorіi wilde, Petrovі batogi; Pools: Dzika cykorija, podroznik.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Cichorium intybus - chkoрhй obыkнoceнный

  Vijg. 12. Cichorium intybus - tsikorii gebruikelijk

  Een jaar durende travyanistoe plant met dikke veretenovidnym wortel, met direct van 30 tot toe 150 cm hoogtepunt steblem met rastopyrennymi vertakkingen. Prikornevye loof vyemchato-peristo-los; Steblevye loof lantsetnye, ostrozubchatye, stebleobemliushchie, volgende top - tselnokrainie. Korzinki sidyachie, zitplaats solitarily of met betrekking tot 2 - 3. Bloemen zijn blauw, zelden wit, anders minder dikwijls rose. Tsvetet in Juni-augustus. Verbouwt met betrekking tot de boorden van de rijwegen, nabij de dakgoten, op mezhakh, met betrekking tot hellingen.

  Zamel volledige plant met de wortel tijdens de bloesem in. Op organizm persoon fungeert verbeterende de uitwisseling van de substanties, enchances vertering.

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn benutt niet van deze plant.

  Populair medicijn gebruiken volledige plant tsikoriya benuttend het in de ziektes zheludochno-alvine trakta, in tsirrozakh bakte, zwelling selezenki, maar belangrijkste geldend het verneemt in de ziektes bakte en vooral zheltukhe.

  Voor de toebereiding napara of aftreksel nemen omstreeks 40,0 g desiccated plant op de waterhoudende liter.

  Buitenst aftreksel van het gras tsikoriya is gebruikt in de behandeling ekzemy met een uitzicht betreffende de verhuizing strupa en ochishcheniya verschrikte ekzemoi lichaam. Met het dit draaien op uitzicht namachivaiut in het aftreksel tsikoriya lnyanye tryapochki uit, obkladyvaiut door hen ekzemnye plaatsen en het halen is totdat, poosje op het vlak blijft niet van strupa zuiveren rode plaats (zonder epidermisa) en zonder de brand verschijnsel. In het aftreksel tsikoriya, poosje het goryach, steken lepestki rozy en gras khvoshcha; Wanneer het ostynet, protsezhivaiut en slivaiut in de fles.

  Opslag. Porezannaya gras tsikoriya wordt in de dozen, oblozhennykh daarbinnen krant opgeslagen.