лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Conium maculatum L.
  Boligolov krapchatyi
  (groot vergiftige plant)

  A

  Russisch tituleert: Boligolov maculose, boligolov krapchatyi; Oekrains: Boligolov plyamistyi, svistulina, svistulnik; Pools: Szczwoi plamisty, pietrasnik plamisty, weszka, swistulina.

  Gezin: Umbelliferae - zontichnye.

  Conium maculatum - boлhgoлoc kрaпhatый

  Vijg. 86. Conium maculatum - boligolov krapchatyi.

  Halfjaarlijks travyanistoe planten. In eerst jaar de tros ontwikkelt van prikornevykh loof. In deze toestand op de tijdperken en verwarren er mee petrushkoi. Lijkend op loof alsmede wortel. Deze omstandigheid op de tijdperken scheen te zijn aanleiding otravleniya boligolovom. Op tweede jaar ontwikkelt groot razvetvlennyi stebel welk op goede voedingsbodem presteert 2 m hoogtepunten (in het algemeen 70 - 150 cm.). Mezhdouzliya steblya dudchatye. Kinderen op de tijdperken maken ervan svistulki en bedoten mond welk zeer gevaarlijk. Stebel naakt, borozdchatyi, met blauwige klopjacht en op de bodem met roodachtig-burymi bekladt. Loof naakt, op lang chereshkakh, peristye met de gering vlagalishchami en yaitsevidno-ovaal peristo-nadrezannymi listochkami.

  Tsvetet van De mei naar het eind van De september. Verbouwt hoe sornyak op squalid kookgelegenheid tuinen, sornykh plaatsen, in de tuinen, met betrekking tot de kustlijnen van rivieren, op de tijdperken op de waterbekkens. Planten hebben myshinyi lucht.

  Zamel het loof op het begin van de bloesem en puerile zaden samen met paraplu's in. Wanneer paraplu's vysokhnut, zaden zonder de moeilijkheid osypaiutsya.

  In de natie weten van de geducht yadovitost alle delen van deze plant en roeien met de riemen in zeer kleine doseringen, inzonderheid door de drop, in de vorm spirtovoi nastoiki. Neem met betrekking tot volume 2 delen van de mengeling van het loof en zaden op 4 delen van 90° animo. Dring 15 dagen en protsezhivaiut aan. Roei met de riemen met betrekking tot 2 drop op 1 veldfles lepel van het water niet meer 5 tijdperken per etmaal.

  Gebruik nastoikoi in de geducht nesterpimykh pijnen in zheludke en kishechnike, alsmede in zaporakh, van zaderzhanii urine, om maandelijks, in de bloedarmoede, in sudorozhnom kashle, in polliutsiyakh te halthouden.

  Opslag. Opslag in luchte-drukproef geslotene dozen en in bepaald, afgezien van andere planten, plaats, hoe sterke zwadder.