лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Dryopteris filix mas (L.) Schott. Shchitovnik manspersoon, shchitovnik aptechnyi, varen;
  Aspidium filix mas Sw.,
  Polystichum filix mas Roth.
  Vergiftige plant

  A

  Russisch tituleert: Shchitovnik, varen; Oekrains: Paporot, varen; Pools: Rargos samcza, paprotnik lekarski, paprotnik lesny, narecznica samcza, ranokcica.

  Stand: Filicales - varens.

  Gezin: Polypodiaceae - mnogonozhkovye.

  Dryopteris filix mas - щhtocнhk mуfckoй

  Vijg. 89. Dryopteris filix mas - shchitovnik manspersoon.

  Een jaar durende travyanistoe sporovoe plant zonder nadzemnogo steblya, met het vet, asquint rastushchim kornevishchem, waarvan verbouwen door de tros zamelde in voronku, peristo-los loof met klein chereshkami, pokrytymi burovatymi cheshuikami en lineair-lantsetnymi listochkami in. Door het eind van de zomer op het lagere kant van het loof ontwikkelen zich door twee toerbeurten met betrekking tot bokam zhilki - om sporangii.

  Verbouwt inzonderheid in schaduwrijk, maar niet dove wouden, meer dikwijls in rauwe plaatsen, en tussen het bosje. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel in de herfst van in of vroeg in de voorjaar van tot toe de ontwikkeling van het loof vet kornevishcha, vykapyvaya hen, louteren van de wortels en omertvelykh doeken - van de residuen listvennykh cheshui en chereshkov vertrekkend slechts greenish kleuren "gezond lichaam" kornevishcha; Drijven niet. Kornevishche met het "lichaam" van andere kleur wordt niet toepasbaar voor geneeskrachtige doelen beschouwd. Snijd op de doellatten en droogmaak in de afschaduwingen.

  Gruis van kornevishcha van de varen gebruik hoe glistogonnoe faciliteit en, vooral voor de verhuizing solitera.

  Algemeen in de natie in meeste gevallen wordt van complete verbanning solitera niet bereikt. Volledige dag eten slechts vocht bliudami en avond roeien met de riemen 1,5 - 2 veldfles lepels kastorki, en voor slapen sedaiut meerdere kusochkov seledki met de ui. Volgende dag natoshchak, door iedere 2 minuten voor uur, accepteren 30 pillen kookten in de volgende weg: 2,0 g gruis van kornevishcha varen zameshivaiut met 2,0 sm3 efirnoi nastoiki van gelijke kornevishcha en alle menigte onderdeel op 30 pillen. Na de toelating van de pillen niets edyat en door 5 uur vypivaiut 1 veldfles lepel kastorki. In pozyve: Op de stoel zitten omlaag op gorshok vulde op 1/4 volume door hartelijke melk. In defekatsii proberen meer tuzhitsya. In zodanig procedures regelt om soliter samen met pet te verbannen.

  Beschouw die kastorovoe boter na de varen toelating kan worden niet eerder geaccepteerd en niet straks hoe door 5 uur, anders kan blindheid schijnen.

  Opslag. Kornevishche varen opslag in zhestyanoi doos in ukrytom dorre plaats.