лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Equisetum arvense L.
  Khvoshch veld

  A

  Russisch tituleren: Khvoshch veld; Oekrains: Khvoshch poliovii, sosonka poliova; Pools: Skrzyp polny.

  Gezin: Equisetaceae - khvoshchovye.

  Equisetum arvense - хcoщ пoлecoй

  Vijg. 64. Equisetum arvense - khvoshch veld.

  Een jaar durende travyanistoe plant met blacky ondergrondse (deels en nadzemnymi) chlenistymi kornevishchami, waarover dikwijls er zijnen om klubenki - hoe oreshki (dit oreshki eetbaar, vooral in ispechennom type), muchnistye manend een gebeten met betrekking tot smaakvermogen aardappels. Stebli dubbel typen: Vruchtbaar schijnen vroeg in de voorjaar van, nevetvistye, door het hoogtepunt 10 - 20 cm, roodachtig-wit, jucy, met ruimer vlagalishchami omstreeks 8 - 9 prongs per chlenike steblya, boven dragen ovaal-cilindrisch sporonosnyi kolos; Vruchteloos stebli ontwikkelen zich later eerst - vetvistye, door het hoogtepunt tot toe 50 cm, onbuigzaam, borozdchatye, chlenistye en met vlagalishchami 8 - 10 duister prongs met witte sigarenbandje. De vertakkingen van hen bevinden zich door de beugels in de knooppunten steblya, op de tijdperken zullen secundaire elk meere ondiepte vetochki formeren. Vertakkingen ongedeeld, pryamostoyashchie (anders dan andere types khvoshcha), borozdchatye met vlagalishchami met 4 - door 5 prongs.

  Kwesties schijnen in De april-mogen. Verbouwt op parovykh velden, op lugakh, buiten de dakgoten (de voorteken van onaardige voedingsbodem), op de kustlijnen van rivieren, op de zanden. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  In de natie voorkeur heeft tussen alle aard van khvoshchei namelijk khvoshch veld hoe elk meer zacht, maar gebruik en andere types, niettemin bolotnyi khvoshch kleine aandacht benutt.

  Zamel zomer pobegi in dorre weersgesteldheid in en snel droogmaken op de zolderkamers. Sobrannyi door vochtig of razlozhennyi vet stratum snel cherneet.

  In populair medicijn khvoshch zeer populaire plant gebruikt in de ziektes van bott en blaas.

  Roei met de riemen napar of aftreksel khvoshcha in de boel 30,0 g dorre plant op 1 stakan water, met betrekking tot 2 - 3 stakana per etmaal. Wordt beschouwd die gebruik khvoshcha schrapt pochechnye Stones, de pijn vermindert in het veld van de bobbel, de aanzetting vergroot van de urine, verminderings oteki en zwellingen, vermindert de proteine boel in de urine, loutert mochetochniki van alle manier van shlakov. Kan worden gedacht die dit de meest khvoshch trekt de algemene toestand van de uitwisseling van de substanties aan, omdat vliyaet (is mogelijk, posredstvenno) op de lever, selezenku en kishechnik. Khvoshch wordt door noodzakelijk component in de mengelingen voor de behandeling podagry en revmatizma beschouwd, alsmede in de ziektes vergezelde otekami en door zastoinymi phenomena. In ongewoone gevallen was bedragen tegemoe treden toepassing khvoshcha hoe krovoostanavlivaiushchego direct toegankelijk.

  Buitenst nastoi van khvoshcha gebruik voor primochek in de ziektes van lederen, op de wonden, chiri en t. P.

  In zlovonnom adem ruk in nozdri en propolaskivaiut mond waterig nastoem van khvoshcha: 2 veldfles lepels khvoshcha op 2 stakana wateren paryat kusen avond.

  Khvoshch in de mengelingen:

  1. In de pijnlijke aanzetting van de urine drankje verhite thee van napara de mengeling van het gras khvoshcha en de kleuren van camomile Porovnu. Toelating - 3 stakana per etmaal.

  2. In spazmakh blaas drankje glotkami, maar, frequent, verhit napar van de kleuren van bluebottles En grassen khvoshcha, verscheiden porovnu. In dat tijdperk maken massazhi de gebieden van de bobbel, en dan activeren de bodem van de buik podushechku bezwangerd verhit rasparennym khvoshchom.

  3. Tref ook thesis omstreeks bluebottle aan En om Dudnike (Engelwortel) Lesnom.

  Khvoshch treft en in enkel andere mengelingen.

  Opslag. Gras khvoshcha wordt in de dozen opgeslagen, wordt-ontluiken daarbinnen krant geleggd.