лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Euphrasia officinalis L
  Ochanka lekarstvennaya

  A

  Russisch tituleren: Ochanka; Oekrains: Ochanka; Pools: Swietlik.

  Gezin: Scrophulariaceae - norichnikovye.

  Euphrasia officinalis - ohaнka, лekaрctceннaя

  Vijg. 14. Euphrasia officinalis - ochanka, lekarstvennaya.

  Klein (10 - 15 cm) odnoletnee travyanistoe plant met steblem, pokrytym voloskami. Loof yaitsevidnye, getand. Bloemen (venchik) wash met blauwe longitudinal zhilkami en sleutelbloem zevom. Smaakvermogen is bitter-zout. Lucht niet. Ochanka - plant poluparazitiruiushchee op andere planten (op de wortels), vooral op lugovykh grassen (Gramineae - zlakovye). Verbouwt op lugakh, met betrekking tot hellingen, naar het bosje, basis torfyanikam. Verbreid povsemestnoe - meer in het woud-steppes. Tsvetet in De juli-augustus.

  Zamel alle plant, vyryvaya het van land in.

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn niet deze plant benutt. Met betrekking tot elk meere nieuwe gegevens, "ochanka vormt gliukozidy, spel op het hart".

  Populair medicijn dient ochanku meestal in de behandeling van de ogen, alsmede in katare zheludka en vet kishok aan. Is gebruikt ochanka of in de vorm waterig napara, of in de vorm van het gruis. Voor waterig napara nemen 40,0 - 50,0 g ochanki op 1 l water. Vypivaiut voor de dag 3 stakana in 5 toelatingen, In gruis ochanku roeien met de riemen met betrekking tot 2,0 g op de toelating Zraza per etmaal.

  Uitwerking van de toepassing ochanki bewandelt op van niet maar meteen. Herhaald, zin om gebruik van lekarstvennykh planten in de natie door karkateristiek de tijdsduur te herinneren aan. Wordt hieraan toegeschreven aan wat van het spel lekarstvennykh substanties in planten dikwijls zeer weinig, en daarvandaan te bouwen snelle uitwerking in geen geval het is onmogelijk. Door planten op de tijdperken heel lang worden genezen: Ziend met betrekking tot beschikking en de kin van de ziekte, zelfs tot toe twee jaren oud met de pauzes in de toelating op 10 - 15 dagen door iedere twee maand. Als deze grondbeginsel om in de behandeling lekarstvennymi door planten te bedienen, dan in de behandeling van de ogen ochankoi het, is mogelijk, bijzondere betekenis heeft. Werd op ene zieke ontstellende handeling ochanki gezien, en dit geeft het recht te bedragen conclusie welk in anatomisch tselosti oog ochanka in de mengeling met andere grassen zal positieve resultaten uitlenen.

  Hoe in de behandeling van de ogen gebruik ochankoi. In 1 l kipyatka paritsya 50,0 g ochanki; Wanneer napar ostynet, erin obmakivaiut zuiveren tryapochki en hechten naar zieke ogen. Door de dag dit napar vpuskaiut in de ogen en tweemaal per dag door hem absterge ogen. Behalve buitenst gebruik ochankoi, zijn op gelijke tijdperk roeien met de riemen en naar binnen, vypivaya voor de dag met betrekking tot 3 riumki melk telkens van 2,0 g gruis van het gras ochanki.

  Als ochanku om met andere planten te hinderen, dan voor glaznoi uitoefening door beste dingen door de bestanddelen worden van lepestki bluebottles beschouwd, Kleuren Buziny duister En zaden ukropa ogorodnogo, genomen met betrekking tot gewicht porovnu. Twee lepels van de mengeling op stakan kipyatku paryat in verhit dukhovke 2 uur. Dit napar, profiltrovannyi door vatu, introduceren in de ogen met betrekking tot neskolku drop en dit naparom dagblad, met betrekking tot 2 tijdperk absterge hen.

  Opslag. Desiccated en porezannaya gras ochanki wordt in de dozen, oblozhennykh daarbinnen krant opgeslagen