лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Fragaria vesca L.
  Aardbei lesnaya (gebruikelijk)

  A

  Russisch tituleren: Aardbei; Oekrains: Sunitsі (chervonі yagodi); Pools: Poziomki zwyczajne, poziomka pospolita.

  Gezin: Rosaceae - rosaceae.

  Gewetene travyanistoe een jaar durende plant, niet vergen bijzondere uitduidingen en beschrijvingen. Verbouwt met betrekking tot bosje, naar de wouden, polyanam, om lugam en hellingen, naar de waterbekkens te droogmaken. Wordt alle overheen de plaats, minder dikwijls in de steppes verbreid. Tsvetet met de seconde half van De april naar het eind van Juni. Vruchten rood, greenish-rood, vormen veel van de ijzer.

  Zamelt volledige plant tijdens de bloesem in, en vruchten, wanneer helemaal zullen mondig.

  Op organizm persoon fungeert: Vyazhushche, mochegonno, de uitwisseling trekt van de substanties aan. In de vruchten en loof, behalve de ijzer, vitamine bestaan Met en karotin.

  Gebruik. Aardbei (alle plant en vruchten) - zeer populair in de natie lekarstvennoe faciliteit en zeer wijd wordt in diverse ziektes gegolden.

  Daarvoor beschouwen lekarstvennoe de betekenis van de aardbei over het algemeen (van het loof en bessen) noodzakelijk om te vermanen die niet alle mensen straffeloos kunnen dit smakelijk bestaan, geurige bessen, omdat organizmu enkel bessen van aardbei schaden: Alle lichaam wordt sypiu gedekt, door blebs, begint de prurience van het lichaam, pijn in de buik, golovokruzhenie, kotsen. Gewetene vrouw, op welk begint kotsen, wanneer ze beschouwt aardbei bedded in de mand of op bliude (idiosinkraziya).

  Wetenschappelijk medicijn zal de bessen van aardbei benutten en om hen in de ziektes van de knoppen te bikken, de Stones van de knoppen, in de aandoeningen van bakte en acrimonious wegen, alsmede totaliter aard van katarov zheludka en in de ziektes selezenki.

  Napar het loof van aardbei 50,0 g op 1 l water in de natie gebruik voor ochishcheniya bloed, in sypyakh, meeeters, lishayakh, in rakhite, zolotukhe, in podagre, gastritakh, in de ziektes bakten en selezenki, katare vet kishok, gemorroe, zheltukhe.

  In het lees van de lijst van de ziektes welk genezing door de bessen en loof, alsmede van de ongedeeld steblyami aardbei zamelde in de bloem in, op de lezer involuntarily vraag schijnt: Waarom zo is nuttige aardbei? Door beantwoordende zodanig vraag in gewetene graad kunnen kennis voorleggen met rijke chemische compositie welk eigenen niet wilde geurige bes bemachtigt. Hoe getuigen het een aantal van de bronnen, in de compositie van aardbei, allereerst, geweten: 1) vele nitrony en zuren (yablochnaya citroen, khinnaya); 2) dubilnye substanties; 3) salitsil; 4) pigmenty, of stelende substanties; 5) van vluchtige boter; 6) van de sahara en, tenslotte, 7) vitamines, vooral vitamine Met. Van alle gewetene dikorastushchikh lekarstvennykh planten moeilijk zichzelf moeten elk meere rijke, pozhalui, met betrekking tot chemische compositie planten, presenteren dan onze aardbei. In aardbei, voor sommige, er zijnen en andere, hebbenen nog niet geneeskrachtige substanties gestudeerd. Daarvandaan is ze zo nuttig.

  Zemlyanichnyi seizoen meestal continueert in ons van 3 tot toe 4 weken. Als wij correct gebruikt dit seizoen het paar jaar kryadu (van jaar 2 - 3), wij minder dikwijls moetanan word kuuroorden. Het feit is dat vakantieoord behandeling dan sstanovitsya voor ons nuttig, wanneer arts was in staat, zal naar ons overeenkomstig vakantieoord selecteren, dieet, zal regime benoemen en ons kopt op het vakantieoord, en, daarentegen, wanneer "kurortnik" alle bestemmingen volbrengt van de arts. Zemlyanichnyi tijdvak namelijk en bestaan door de basis voor de creatie van dat dieet welk van node dikwijls op de kuuroorden.

  Als alle podagriki, yazvenniki, ziek katarami, door de Stones van acrimonious wegen en knoppen, met zieke blaas en selezenkoi zamelend op het vakantieoord, konden in het eerst geval uitvoeren op ons correcte Behandeling brengen door aardbei, zij in ruimere graad bereid het succes van het vakantieoord behandeling onder.

  Op de kuuroorden vroeger had mogelijkheid om niet allemaal ziek te gaan; Niettemin was bedragen observeren die zonder de kuuroorden ziek vylechivalis door aardbei. Behandeling door aardbei in de natie populair.

  Menig in de natie weten die zodanig aardbei, benutten het en van haar winst istselenie.

  Hier is die anders was bedragen observeren: Om te verbannen solitera, ziek eli seledku met de ui van en veel aardbei, sedaya zijn dagblad zelfs tot toe 3 kilogrammen. Soliter komt met de pet uit; Om glisty, vlasoglavy en ostritsy ook boeken niet van aardbei over en zijn proscribed.

  In skleroze, de buitensporige aandrang van het bloed (gipertoniya), zaporakh, alvine aandoeningen en diarrheas aardbei is een efficiente faciliteit.

  Vele vormen oud, squalid ekzem (ekzem met nagnoeniyami, met de krakken, strupiami, dikwijls met zlovonnymi schadelijke dieren) welk werden door diverse geacht direct toegankelijk, met goed gevolg vylechivalis aardbei niet geheeld. Met het dit uitdraaien op uitzicht erop gaat rijpe aardbei, door vet stratum rastiraetsya op lnyanoi louter tryapke uit. Drie-vier dagblad prikladyvanie aardbei als het staat op verschrikt ekzemoi van de plaats hen kuist van strupev, elimineert sochenie vocht, vernietigt zlovonie en zieke plaats stelt voor de navolgende etappe van de behandeling - primochkami welk open, zij zeggen in de natie, "moeten vurigheid", en voor de behandeling door de smeersels hoe van de finale fase van de behandeling ekzemy trekken.

  In de behandeling door aardbei is ongedeeld edyat zijn syroiu, maar niet varenoiu of sushenoiu. Edyat, een of met de melk, slivkami, jong smetanoi, met de suiker (op de tijdperken en met de wijn). Van de uitoefening en waarnemingen bedroeg conclusie welk zijn het is mogelijk en van node bestaan zo veel, om op derde week ze zo veel nadoela die noodzakelijk te veroorzaken ons bestaan zijn. Naar laten wij zijn kinderen, laten wij behoorlijk wat. Niet zijn sorry voor direct toegankelijk op de verworvenheid aardbei. Niet beschouwen zijn balovstvom of luxeartikel, en beschouwen zijn noodzakelijke, op welke wijze brood, krupu, aardappels.

  Met betrekking tot handeling op organizm meerdere lijkend op naar aardbei andere bes is een blauwe-bes. Kneip a propos van deze bessen lieten aan ons zodanig aphorism over: "In dat huis, waar edyat aardbei en Blauwe-bes, Naar de arts niets om te maken".

  Desiccated en porezannye het loof van aardbei eerder (vooral in Het polen) podsypali in de thee erin rasfasovke. Dit was, natuurlijk, de oplichting van koper. Niet de verdisstes het verkleinen van de thee, hoe van erkend drankje, beschouwen, niettemin die als prizhilsya zelfde drankje van het loof van aardbei, op welke wijze thee, de gezondheid van mensen whereat slechts zou in de prijzen vallen. In vele huizen bestaan pasklare om zemlyanichnyi thee of gelijke thee in de overgaanen met chereshkami van vishnevykh bessen te drinken.

  Opslag. Het loof van aardbei, bijstere inktkoker desiccated, opslag in van hout dozen, daarbinnen geleggde-ontluiken krant, en droogmaakte bessen - in zhestyanykh dozen.