лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Cbor
  Lekarstvennykh poot

  A

  Alle manier van lekarstvennoe plant vormt in zichzelf een of meerdere spel begon, t. Door hem. Substanties, in staat in de tegenwoordigheid van gewetene voorwaardes om in organizme persoon en beest die salutary eigenschappen te manifesteren. Dit spel begon op de tijdperken brengen tijdperk rondgedeeld met betrekking tot alle plant door. Meer dikwijls sosredotochivaiutsya leix in bepaalde orgelen het, en daarvandaan voor geneeskrachtige nadobnostei is gebruikte of alle plant whol, of slechts scheidt het welk vormen spel begon: Op ieder deze wortels beplant, op ander - loof, op derde - bloemen, op kwart - alle nadzemnaya het deel van plant en t. D.

  Boel spel begon bevatte in lekarstvennom plant, in de diverse tijdvakken van het wasdom en ontwikkeling voorgaand brengt tijdperk anders en kolebletsya door; Daarvandaan keer van de samenstelling van lekarstvennykh planten is niet onverschillig en priurochivaetsya naar het moment van grotste inhoud erin, spel begon. Het is zo, als in de materie alle plant rijdt, het zamelen op het begin van de bloesem in; In zelfde moment inzamelen en planten, waarvan zijn gebruikte alle Nadzemnye onderdelen - gras. Verzamelen van het loof wordt, doorgaans, voor de bloesem, met uitzondering "moeder"-en'-machekhi' (Tussilago farfara L. verricht), Die zagotovlyaiut na ontwikkelen. Wortels, kornevishcha en club zagotovlyaiutsya in de herfst van, met betrekking tot beeindiging in plant sokodvizheniya of vroeg in de voorjaar van tot toe beginneling het. Zaden en vruchten - in het tijdvak van hun compleet maturation, achter enkel uitzonderingen (bijvoorbeeld, zaden boligolova krapchatogo - Conium maculatum L. Zamel anders groen) in. Het is tenslotte, dop zamelt vesnoiu tijdens sokodvizheniya in plant in.

  Samenstelling van nadzemnykh de delen van plant, van vooral kleuren, moeten worden vsukhuiu weersgesteldheid en met betrekking tot vergadering van de dauw verricht, omdat slechts whereat voorwaarde regelt in bakkend om op de delen van plant hun natuurlijke wijze kleur te weerhouden en om van samonagrevaniya (van de werkwijzen bacteriele te tuigeren en gribkovogo onderverdeling), resultaat welk dikwijls is ontbering plant spel begon.

  Dop wordt met de stengels afgedaan en vertakkingen (krushina), en op de eik - slechts van de vertakkingen - door middel van annular nadrezov zijn tot toe spant en nadreza mee stamen uit annular nadreza naar andere en otdiraetsya door de hand met betrekking tot richting van boven onder.

  De eigenaardigheden van het verzamelen van losse planten zullen naar in de beschrijving voorgaand gegeven worden.