лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Gentiana cruciata L.
  Gorechavka perekrestnolistnaya

  A

  Russisch tituleren: Gorechavka perekrestnolistnaya, of gorechavka sokolii perelet; Oekrains: Terlich, tirlich khreshchatii (t. Likhomannik); Pools: Goryczka.

  Gezin: Gentianaceae - gorechavkovye.

  Gentiana cruciata - goрehacka пeрekрectнoлhctaя

  Vijg. 17. Gentiana cruciata - gorechavka perekrestnolistaya.

  Een jaar durende is plant met blij vet kornevishchem, lager meerdere, tsvetonosnykh steblei, dik oblistvennykh, door het hoogtepunt 15 - 60 cm groeiend van rozetki prikornevykh loof. Loof lineair-lantsetnye, tupovatye mnogozhilkovye. Bloemen sidyachie, vermoeiend puchkami in pazukhakh bovenste loof op zeer klein tsvetonozhkakh, venchik met 4 yaitsevidnymi otognutymi aandelen, daarbinnen blauw, ab extra albescent-blauw.

  Verbouwt op dorre hellingen, tussen bush, op de velden, lugakh, heuvels, in jonge ongewoone sosnovykh wouden, liefdes van luchtige toestand, treft op de tijdperken in het woud-steppes en lesnykh gebieden. Tsvetet in de juli - tot toe de Augustus half.

  Zamel kornevishcha met de wortels in de herfst van en voornamelijk van osobei met uvyadshimi steblyami in. In de natie bestaat mening welk voorteken dit (uvyadanie steblya) kwalificeert dat plant heeft leeftijd niet minder 3 - 4 jaren oud: Stebel verbouwt slechts op 3 - 4-yi het jaar van het leven van plant, en tot toe dit bestaat slechts rozetka van het loof. Voorteken dit wijkt naar de beschrijvingen in opredelitelyakh planten af, maar in de uitwerking dit wordt zeer frequent gezien. Wortels infiltreren intens in land, waarom hen moeilijk vykapyvat.

  Beschouw dat wortel dit gorechavki hongerigheid exciteert, consolideert zheludok, wetten glistogonno en geluidsschermen nagnoeniyam.

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn dient niet dit gorechavku, en gorechavku geel (G. aan Lutea L.). Medicaties zijn (gruisen en zetsels) is gebruikte op welke wijze verbittering, opwekkende hongerigheid en verbeterende de activiteit van alimentaire orgelen. Gorechavku geel, zoals, gelden in de natie waarin ze verbouwt (alpen luga). In de natie gelden die gorechavku welk meer dikwijls treft op de plaats, meestal G. Cruciata L.

  Aftreksel van kornevishch en wortels gorechavki (15 - 20 g op de liter van het water) gelden in hangerige vertering, in zaporakh, anorexie, in de kleur nemochi, podagre, gewrichtsontstekingen en, buitenst, voor de behandeling van oude gnoyashchikhsya wonden.

  In het licht van wat waterig aftreksel of napar kornevishch met de wortels gorechavki eerstdaags bederft, het izgotovlyaiut door kleine gedeeltes, en zelfs better wordt beschouwd aanmaak voor napara nastoek op sterke wijn welk roeien met de riemen met betrekking tot 2 - 3 riumki dagblad.

  In verhevene zuurgehalte zheludka met vzduvaniem, izzhogoi en zaporami prigotovlyaiut nastoiku op portveine; Neem met betrekking tot 10,0 g volgende planten: Wortels gorechavki van oranje korsten, kornevishch aira, Grassen zveroboya, Bobovnika, Kleuren pizhmy, Wortel Valeriany En Grassen sushenitsy bolotnoi. Alle deze mengeling overloop 1 l wijn en stellen op het venster op de zonnelicht op 21 dagen in. Dan protsezhivaiut en roeien met de riemen: Door de morgen natoshchak 2 veldfles lepels en stolko voor de afscheiding om te slapen.

  Het is tevens, kornevishcha en wortels gorechavki worden in volgende aandoeningen gegolden.

  Het is buitenst:

  1. Gnoyashchiesya wonden posypaiut door de ondiepte gruis van de wortels gorechavki, verscheiden porovnu met het gruis van de kleuren van camomile aptechnoi.

  2. Populaire faciliteit tegen zlovonnogo poteniya voeten is dagblad (voor de afscheiding om) de verweking van de voeten in verhit, sterk aftreksel van de mengeling van eikene dop te slapen En kornevishch gorechavki, bedote proporties: 3 delen van dop en 1 onderdeel gorechavki. Whereat in de natie zullen voor chulok aanraden, van noskov en andere types van obertyvaniya voeten om lnyanye of cannabic portyanki van het canvas-samodela te gelden.

  Het is naar binnen:

  Door middel van waarnemingen kunnen worden in de hoge effectiviteit van plant in de volgende gevallen besloten:

  1. Zelfs de meeste halsstarrige izzhoga verloven, als voor het diner dagblad vypivat riumku wijnen, bij wie voor 21 dagen werden ondiep porezannye wortels met kornevishchem gorechavki aangedrongen.

  2. In podagre bijstere inktkoker fungeert volgend aftreksel: 3 thee lozhechki ondiep porezannogo wortel gorechavki overloop 3 stakanami rauw water en zal voor 7 - 10 minuten koken. Alle dit aftreksel vypivaetsya voor de dag.

  3. In katare zheludka met betrekking tot 1 thee lozhechke (met de top) ondiep van porezannogo wortel gorechavki, grassen tysyachelistnika En Grassen tsentavrii Overloop 3 stakanami rauw water en kipyatyat 10 notuult. Alle aftreksel vypivaiut voor de dag. In corresponderend in deze ziekte naar het dieet (omstreeks dan zal gezegd worden naar in tweeen) insluiten in voeden onaardige melk met bulkoi. Whereat wordt wodka verboden en beperkt zich naar rokend.

   Dit aftreksel wordt in de anorexie, in alvine aandoeningen, geaccepteerd alsmede in bleek nemochi op slaborazvitykh meisjes.

  Opslag. Kornevishcha met de wortels gorechavki worden in van hout dozen, vystelennykh daarbinnen krant opgeslagen.