лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Glechoma hederacea L.
  Budra pliushchevidnaya

  A

  Russisch tituleert: Budra, kotovnik; Oekrains: Rozkhіdnik zvichainii, budra pliushchovidna, bliushchik, canine, mishandelde; Pools: Bluszchyk kurdybanek.

  Gezin: Labiatae - gubotsvetnye.

  Glechoma hederacea - bуdрa плющechdнaя

  Vijg. 18. Glechoma hederacea - budra pliushchevidnaya

  Een jaar durende plant door het hoogtepunt tot toe 60 cm sostelyashchimisya steblyami en pripodnimaiushchimisya florerende vertakkingen. Lager loof pochkovidnookruglye, bovenste pochkovidno-serdtsevidnye, alle chereshkovye. Bloemen met betrekking tot twee-drietal in pazushnykh loopt af, viooltje of azuri-purper, zelden roodachtig of wit. De plant lucht memoreert myatu.

  Verbouwt met betrekking tot tuinen, tussen het bosje, in de wouden, met betrekking tot bosschage, beneden de barrieres, met betrekking tot velden, op de rijwegen, op de begraafplaatsen. Tsvetet met de April seconde half met betrekking tot Juli.

  Wordt alle overheen de plaats, dikwijls in ruimere menigtes verbreid. Zamel alle plant tijdens de bloesem in. Wordt otkharkivaiushchim en zazhivlyaiushchim beschouwd.

  Gebruik. In wetenschappelijk medicijn deze plant helemaal is niet gebruikt, en in populair tamelijk breed gebruik heeft, vooral het loof.

  Het is naar binnen: Thee van napara 5 g droogmaakte loof op stakan kipyatka gebruik in de pijnen in de buik (zheludke), slecht otryzhke, in oblozhennom taal, katarakh kishok, de aandoeningen van de knoppen en blaas, in de zwellingen bakten, in katarakh gemakkelijke en ontsteking van de luchtpijptak.

  Buitenst voor zazhivleniya verwondt, van schadelijke dieren en in dermal ziektes

  Deze gering rastenitse is blij populair, en wordt nuttig, beschouwd vooral in de mengelingen met andere, lijkend op naar hem met betrekking tot handeling.

  1. Het is zo, in chronische katare gemakkelijke goede faciliteit wordt napar van volgende mengeling beschouwd: 2 veldfles lepels van de knoppen topolya, van stolko loof budry en 1 veldfles lepel van de kleuren buziny duister, Zaparivaiut op de avond drietal stakanami kipyatka, en door de dag vypivaiut in 5 toelatingen.

  2. Door de handelswaar otkharkivaiushchim faciliteit wordt navolging de mengeling van planten, genomen porovnu beschouwd: Loof budry, kopytnya en grassen repeshka (Agrimonia eupatoria L.). 3 veldfles lepels van de mengeling overloop 3 stakanami kipyatku en paryat kus avond. Door de dag vypivaiut in 5 toelatingen.

  Het is buitenst:

  1. Bijstere inktkoker potolchennye en draaide zich in testoobraznuiu menigte loof budry hechten op de ettergezwellen.

  2. De plaatsen van de leder aangestoken chesotochnym kleshchem, van natiraiut 2 tijdperk van per etmaal fors nastoikoi gras budry op de azijn.

  3. In slezotechenii naar de ogen hechten tryapochki, namochennye in de fors napare loof budry.

  Opslag. Loof budry voet bij stuk houden in zhestyanykh, alles behalve lucht-drukproef afgeslotene dozen.