лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Gnaphalium uliginosum L.
  Sushenitsa bolotnaya,
  Of sushenitsa topyanaya

  A

  Russisch tituleren: Sushenitsa bolotnaya; Oekrains: Sushenitsya, sukhotsvet bolotyanii; Pools: Suszka blotna, szarota blotna.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Gnaphalium uliginosum - cушeнhca boлotнaя

  Vijg. 19. Gnaphalium uliginosum - sushenitsa bolotnaya.

  Sushenitsa bolotnaya - dit een van types sushenits. Odnoletnee plant door het hoogtepunt 10 - 25 cm. Stebel meestal van de stichting prosterto-vetvistyi, samen met loof sherstisto-serovoilochnyi. Loof lineair-prodoltvatye, met de zhilkoi. Bloemen geel-wit, skucheny strak puchkami op de einden van de vertakkingen. Korzinki hen in de stichting gustoopushennye en okutany listochkami. Zaden zijn naakt, strijken. Tsvetet alle zomer begin met De juli en alles behalve naar het eind Oktober.

  Wordt alle overheen de plaats verbreid. Verbouwt op rauwe lugakh, vochtige velden, pareninakh, op de kustlijnen van rivieren, in de dakgoten, alsmede in posevakh situeerde in lage plaatsen.

  Zamelt alle plant tijdens het het intensieve bloesem, inzonderheid in dorre, zonne weersgesteldheid in.

  Benutt beroemdheid op welke wijze onderhandelend pijn, zazhivlyaiushchee wonden van en plaag verkleinende bloeddruk.

  Gebruik. In wetenschappelijk medicijn slechts in recente jaren stalen om deze plant te benutten.

  Populair medicijn izdavna het benutt in de vorm nastoiki op lnyanom boter voor prikladyvaniya op tryapochke op obozhzhennye plaatsen, en in waterig op de wasem - voor zazhivleniya wonden. Dosering in deze gevallen - 50,0 g op de vloeiende liter.

  Het is naar binnen. Gras sushenitsy gelden in de pijnen van de buik met vzdutiem en izzhogoi. Enkel obstructi voeren zijn porovnu met zveroboem En Tsentavriei. Thee van de sushenitsy drankje in uchashchennom, gevoelig serdtsebienii en in "zamorochenii leidt".

  Het is tevens, gebruik sushenitsu in de vorm van de thee in de behandeling halsstarrig gastritov en voor pritupleniya zenuwachtig vozbuzhdennosti op de personen verdurend bessonnitsei of gevoel onzeker boyazn. Met betrekking tot de handeling op de zenuwen sushenitsa maant Leonurus cardiaca L.. Totaliter beschreef gevallen werd ruimere effectiviteit sushenitsy vernomen.

  Opslag. Wordt sushenitsa in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren opgeslagen.

  Ik beschouw die in deze richting met betrekking tot geneeskrachtige handeling voortvloeit om aankondiging van de explorers ook op Gnaphalium silvaticum L. te nemen (Met. Lesnaya) en Filago arvensis L. (Zhabnik veld), Proizrastaiushchikh: Eerst - in de wouden en bosschage, seconde - op arenaceous en supeschanykh voedingsbodems