лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Helichrysum arenarium (L.) DC. (Gnaphalium arenarium L.)
  Tsmin, bessmertnik arenaceous
  (sushenitsa arenaceous)

  A

  Russisch tituleert: Tsmin, bessmertnik arenaceous; Oekrains: Tsmin pіskovii, nechui-vіter, sukhariki, bezsmertniki poliovі, Pools: Kacanki piaskowe, kotki polne, niesmiertelniki polne.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Synoniem: Stoechados citricum (sotsvetiya Hel. Arenarium - zijn gebruikt in wetenschappelijke recept).

  Helichrysum arenarium - cmhн пechaный

  Vijg. 20. Helichrysum arenarium - tsmin arenaceous.

  Een jaar durende travyanistoe plant door het hoogtepunt 10 - 30 cm. Stebel deze plant sherstisto-voilochnyi, net zo alle plant, eenzaam (en als hen meerdere, dan secundair van niet plodonosyat), verbouwt van kornevishcha - ongedeeld, direct of ascendant. Loof prikornevye - prodolgovato-obratnoyaitsevidnye, tupovatye, bovenste - lineair-lantsetnye, accuraat. Bloemen limonno-geel, op de tijdperken oranje, geschieden van de baksteen kleur, worden in sferisch korzinochki ingezameld. Tsvetet van Juni met betrekking tot Oktober. Lucht, planten, specifiek. Verbouwt inzonderheid op arenaceous voedingsbodems, op dorre lesnykh polyanakh, pereleskakh, heuvels, op mezhakh en waterbekkens, arenaceous en kamenistykh hellingen. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel sotsvetiya-korzinki, algemeen in eerst twee weken bloesem in. Om noodzakelijk podolshe te droogmaken, omdat osyazanie aridity delusive, en nedosushennye sotsvetiya, als anders worden cabined opgeslagen, zaprevaiut en bederven.

  Wordt in de natie hoe zhelchegonnoe, glistogonnoe, dezinfitsiruiushchee acrimonious protoki en mochetochniki, krovoostanavlivaiushchee gegolden.

  Gebruik. In recente jaren wetenschappelijk medicijn ondersteunde positieve handeling tsmina in enkel ziektes.

  Populair medicijn wijd deze plant dient in diverse ziektes aan, en voor zhelchegonnykh doelen in omringende ons naar de natuur vernemen niet van beste faciliteit, dan sotsvetiya tsmina. In de natie schilderstuk van de kleuren van deze plant verbinden zich aan de kleur van de persoon van persoon, ziek zheltukhoi. Het is het is onmogelijk hetzij, tenminste daarvandaan, te proberen om boven te verduidelijken, wordt niet gekoppeld hetzij handeling tsmina arenaceous erbij stelende substanties, het pigmentami?

  Niet elk meere diepe informatie met betrekking tot deze beweegreden, willen leiden meerdere de waarnemingen. Naparom van tsmina polzuiut zheltushnykh ziek. Op de enkele na de thee toelating ervan zheltukha verstreek in 5 dagen. Op andere kwam van kishechnika askaridy uit, poosje alles schilderde in gele kleur, veeleer dan pa-sinaasappel, hoe algemeen na andere glistogonnykh direct toegankelijk.

  Ik denk die pigmenty tsmina (in het aggregaat misschien met wat die andere spel substanties van deze plant) fungeerde op glistov. Tvloeit om afwezigheid duidelijk toxichnosti voor, hoe op andere glistogonnykh direct toegankelijk te benadrukken.

  Erop houdende lekarstvennym pigmentom en specifieke verbittering, bloemen tsmina in napare 40,0 g op de liter kipyatka, terzijde van de behandeling van acrimonious wegen, salutarily de meeste lever roeren, vooral in tsirrozakh met kolikami. Dit napar in gelijke doseringen en toelatingen gelden, om met, in de ziektes zheludochno-alvine trakta, en dan van en mochepolovykh orgelen, incluis en blaas, hoe mochegonnoe, niet van ergerlijke knoppen te beginnen.

  Polzuya mensen a propos van verkorte zuurgehalte zheludka, proberen om tsminom in de mengelingen van de bittere grassen van zodanig accuraate verbittering, hoe gorechavku in te boeten En bobovnik. Op enkel zieke deze vervanging de zuurgehalte vergrootte van zheludochnogo sap, poosje Gorechavka En bobovnik - geen zodanig uitwerking geven.

  Het is in de conclusie noodzakelijk om te zeggen die bloemen tsmina (napar, en op timt aftreksel - 5 minuten) alsmede in de mengelingen, omstreeks welk als vroeg als tijdperk en opnieuw was toespraak, naar groot voordeel worden ook in de natie voor wassend matki en vlagalishcha tijdens belei gegolden.

  Opslag. Bloemen tsmina worden in van hout dozen, daarbinnen vystelennykh krant opgeslagen.