лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Humulus lupulus
  Khmel

  A

  Russisch tituleren: Khmel; Oekrains: Khmіl; Pools: Chmiel.

  Gezin: Cannabinaceae - konoplevye.

  Khmel - een jaar durende dvudomnoe plant. Jaarlijks vesnoiu van kornevishch khmelya verbouwen lang, op de tijdperken tot toe 18 m, viushchiesya, in het algemeen shestigrannye, rond de middelmaat van - diepte stebli. In de winter respectievelijk sterven ervandoor. Wortels op de tijdperken worden in de voedingsbodem door meer dan 3 m verdiept. Kornevishcha eigentijds ondergrondse veranderd stebli en hebben in de knooppunten van de knop. Bijstere gerenommeerde plant, verbreid alle overheen de plaats en verbouwt, in zarosshikh bosje de bottomed-landen van rivieren, overheen obryvami, in de valleien, op lesnykh polyanakh en pr.

  Zamel in de voorjaar van de nakomeling pobegi, en in de herfst van, op het begin van De augustus, shishki khmelya, wanneer zij mondig in. In dit geval de zij van goudene-groene kleur, van het karakteristiek khmelevogo lucht, in szhimanii pruzhinyat en maakte door "geel gruis" - lupulinom waar.

  Shishki khmelya gebruik in de brand in vodyanke, in de exasperation van de blaas en in de mengelingen met ander lekarstvennymi poot. Zich worden in katarakh zheludka gegolden, in de ziektes van de gal cyste en bakte, in zenuwachtig bessonnitse, voor myagchitelnykh toepassingen en priparok op chiri, ettergezwellen van en plaag, op welke wijze onderhandelend pijn.

  Naar binnen gebruik napar van shishek: 20,0 g op 1 l kipyatka, of gruis van hen met betrekking tot kleine thee lozhechke 3 tijdperk per etmaal, zapivaya door het water. Voor zodanig gruis roeien met de riemen van lupulin 2 tijdperk per etmaal op konchike perochinnogo mes (ongeveer 0.3 - 0.4 g).

  1. In zheltukhe: In de voorjaar van en in de zomer respectievelijk mengeling bereiden van 1 stakana verhite gekookte melk, 1 stakana verhit water en er vlivaiut 2 veldfles lepels van het sap van de nakomeling pobegov of vetok khmelya voor. Deze mengeling vypivaiut in hartelijk type voor de dag. Zimoiu gedragen ook, maar voor het sap van khmelya nemen 2 veldfles lepels potertykh shishek en preliminarily zoenen de avond van namachivaiut hen (paryat) in de overgaanen van de melk met waterhoudend. Vypivaiut dit napar voor de dag.

  2. Nervnobolnym verdurend bessonnitsei, alsmede in bessonnitse vergezeld van andere ziektes (pulmonary), zal 2 tijdperk op de dag - voor het diner uitlenen en voor de afscheiding om - op de beet van de suiker of op 1 thee lepel van het water met betrekking tot 5 - 7 drop nastoiki te slapen: Van 1 vesovoi onderdeel shishek khmelya op 4 vesovykh de delen van animo.

  Zelfde nastoiku en in de zelfde dosering roeien met de riemen in gastritakh en in glistakh.

  Het is buitenst. Voor de pijn assuagement in blauwe plekken en ettergezwellen zieke plaatsen vet door de smeersel gekookt door middel van embrocation shishek khmelya met van niet zout svinym toplenym koeken ijsje aan.

  In de uitzakking haarwater hoofd in napare (andere in het aftreksel) shishek khmelya.

  In enkel liggingen naar de zwijnen stellen op otkorm (nekastrirovannym) in, wanneer zij vpadaiut in de toestand van sexueel jacht maken op, podlivaiut in provender fors napara van shishek khmelya handhavend die van deze zij kalmeren en opnieuw bijster nou worden gevoed.

  Shishki khmelya droogmaken in de lommer ontvouwende hun doordringende stratum, tot toe toestand, wanneer sterzhenek daarbinnen shishki in de verbuiging pauzes. Vervolgens voegen in de dozen of knapzakken, sterk hen, spressovyvaya stratum achter stratum toe.

  In industrieele doelen voor de instandhouding dor shishki khmelya okurivaiut brandend sulphur, na wat hen groot pressuiut op speciaal pressakh en konfijten in speciale knapzakken.