лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Hypericum perforatum L.
  Zveroboi gebruikelijk, pronzennyi

  A

  Russisch tituleren: Zveroboi; Oekrains: Zvіrobіi, zayacha krіvtsya, svєntoyanske zіllya; Pools: Dziurawiec pospolity, swientojanskie ziele.

  Gezin: Guttiferae (Hypericaceae) - zveroboinye.

  Hypericum perforatum - зceрoboй obыkнoceнный

  Vijg. 21. Hypericum perforatum - zveroboi gebruikelijk

  Een jaar durende travyanistoe plant met otrastaiushchimi jaarlijks steblyami. Stebli richten zich in het hoofd razvetvlennye, presteren 30 - 100 cm hoogtepunten. Loof ovaal, tupovatye, met overvloedige prosvechivaiushchimi punten. Sotsvetiya dik mnogotsvetkovye. Chashelistiki lantsetnye, hekje, lepestki geel, op enkel types zveroboya met zwarte punten (N. Quadrangulum L.). Bloemen, razmyatye in de vingers, krasyat hen in de viooltje kleur. De smaakvermogen van plant acerb, lucht zacht, specifiek. Tsvetet van het eind van Juni en volledige zomer; Bloemen zijn geel.

  Verbouwt op mezhakh, polyanakh, lesnykh posadkakh, in de rijwegen, in de bosschage, op de waterbekkens, dor lugakh. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zveroboi heeft meerdere ( 9) van de types. Alle zij worden door de natie lekarstvennymi beschouwd. Het geneeskrachtige voordeel van losse types misschien onthullen door de aankondiging hocs onderzoek.

  Zamel tijdens de bloesem, srezaya hoofd steblei met het loof en bifurcations in.

  Beschouw die op organizm persoon fungeert hoe bindend, hongerigheid exciteert, verbetert otpravleniya kishechnika, hoe mochegonnoe en zazhivlyaiushchee wonden.

  Gebruik. In wetenschappelijk medicijn wordt nastoika en zetsel van zveroboya in gelijke gevallen, gegolden als in populair medicijn.

  Scheep gaan op de beschrijving van het gebruik zveroboem in de natie, willen opmerking die deze plant - belangrijkste lekarstvennoe plant van alle naar ons geweten. Met betrekking tot er terapevticheskoi "macht" vergelijken zveroboi mee aardbei, Met die maar verschil welk zemlyanichnyi seizoen beklijft drie-vier weken (het seizoen van de bessen), en, wezen desiccated, Aardbei In het algemeen verliest het spel eigenschappen, en zveroboi en vers en droogmaakte altijd efficient. In onze flora, beschouwen, niet plant, in dit besef lijkend op zveroboiu. Mensen het noemen door "het gras van 90 negen ziekte's. Het is en Real: Als wordt mengeling gecomponeerd, tegen elk ziekte die, naar binnen alsmede buitenst zonder zveroboya zijn niet bied verstrijken.

  Zveroboi, net zo andere lekarstvennye planten, gebruik en zelve met betrekking tot zichzelf en in de mengelingen met ander planten, maar als om op het gezichtspunt van de populaire maestroen van lekarstvennykh planten te worden, dan better om te verwarren. Waarheid, mengelingen skradyvaiut cognition en betrekking van de handeling van belangrijkste component - zveroboya.

  In de behandeling van stenige ziekte bakten, rasstroistv zheludka en kishechnika, van de blaas, van het een aantal van vrouwelijke ziektes, van de ziektes gemakkelijk, van vospalitelnykh werkwijzen, van de ettergezwellen, van schadelijke dieren, chirev, sypei op het lichaam, zelfs revmatizma - overal noodzakelijk zveroboi. Hoe zonder de bloem het is onmogelijk van ispech brood, zo zonder zveroboya het is onmogelijk om de vele ziektes van mensen en beest te genezen. In het heden de thesis niet langer zal naar hem van de pluimen schrijven, en met betrekking tot macht en mogelijkheid willen vertelen omstreeks die mengelingen, wat zijn gebruikt in de natie met zveroboem. Het is overigens, zveroboi niet-giftige en "beesten doodt" niet. Titel verrijst van Kazakh "jerabai" die beduidt van "tselitel wond'en.

  1. In de ziektes bakte en in acrimonious Stones verwarren: Zveroboya - 40,0 g, sporysha - 30,0 g tsmina - 40,0 g, Camomiles - 10,0 g van en blafen krushiny - 20,0 g. 4 veldfles, de lepels van de mengeling overloop op de avond 1 l water (rauw), en door de morgen kipyatyat 7 - 10 minuten. Vypivaiut voor de dag in 5 toelatingen: Natoshchak ongedeeld stakan, en het overblijfsel van de voor 4 toelating, telkens in een uur na edy. Whereat - dieet pechenochnykh ziek, bed hartelijker op het gebied wordt gebakken.


  2. In de hekje en chronische brand van de knoppen gelden mengeling: Loof toloknyanki - 40,0 g, van de knoppen van de berkeboom - 30,0 g, grassen Gryzhnika - 20,0 g, zveroboya - 40,0 g, stolbikov (van "de haren ryltsa") Kukuruzy - 20,0 g, van de wortel buziny zelenik - 20,0 g, Grassen khvoshcha - 30,0 g, Sporysha - 20,0 g, van de kleuren Dushitsy - 20,0 g, Camomiles) - 15,0 g. In zaporakh voegen 30,0 g dop krushiny (niet vers - van proshlogodnego samenstelling toe, anders blafen krushiny oorzaken kotsen). Bekwaamt zich en is gebruikte, op welke wijze mengeling N 1 (cm. Hoger boven). Whereat dieet, baden.


  3. Mochegonnaya mengeling voor ochishcheniya bloed: Khvoshcha - 40,0 g, struchkov (zonder de zaadkorrels) Bonen, Inzonderheid karlikovykh vormen - 20 g, Ovsyanoi stro - 20,0 g, grassen zveroboya - 40,0 g, Sporysha - 20,0 g, van de kleuren Buziny zelenik - 30,0 g, Bluebottles - 30,0 g. In zaporakh - van blafen krushiny 30,0 g. Bekwaamt zich en is gebruikte op welke wijze mengeling N 1. Baden.


  4. "Otkharkivaiushchaya" mengeling totaliter, de types van ziektes gemakkelijk: Loof podbela) - 40,0 g, van de kleuren korovyaka - 40,0 g, van kleurt Wilde klaproos - 30,0 g, Buziny duister - 20,0 g, lipy - 20,0 g, sleutelbloemen - 20,0 g, legochnitsy - 40,0 g, grassen zveroboya - 40,0 g, van de kleuren Boekweit posevnoi - 30,0 g, van kleurt Malvy - 40,0 g, pobegov paslena versnapering-bitter (Solanum dulcamara L.) - 30,0 g. 4 lepels van de mengeling zaparivaiut 1 l kipyatka. Paryat kusen avond, en door de dag drankje glochkami. In de natie wordt whereat bed overblijfsel aangeraad.


  5. Mengeling in katarakh zheludka - treffen In los hoofdstuk, gewijd aan deze ziektes.


  6. Mengeling voor irrigatsii in belyakh op vrouwen: Complete gorst grassen zveroboya, van eikene dop, Wortel Krapivy, Kornevishch kankerachtig sheek, Lepestkov rozy, Omely, Kleuren bessmertnika arenaceous, Verbovoi dop, De grassen van pastushei flodderen, Wortel okopnika, De zaden van het vlas, De grassen van aquatische peper, Bloemen Nogotkov. Neem 4 gorsti mengelingen, overloop 2 - 3 l wateren van en kipyatyat 20 minuten. Protsezhivaiut tweemaal, vlivaiut in kruzhku en verhit, hoeveel kan worden weerstaan, maken diep promyvaniya vlagalishcha tweemaal op de dag: Door de morgen en avond.


  7. In slecht zazhivaiushchikh schadelijke dieren, wonden, ettergezwellen naar zieke plaatsen hechten tryapochki, namochennye in postnom boter, bij wie van niet van kleinere 3 weken werden bloemen zveroboya aangedrongen. Kleurt 2 onderdelen, van 4 onderdelen besmeren met betrekking tot gewicht. Boter prefereren almondy, en als zodanig niet, dan nemen podsolnechnoe. Door deze boter vet en wonden gegenoten uit de knauw van gezonde hond.


  8. Als beneden de hand geen de uitgebreide compositie van de grassen, dan in ziek gebakken beperken zich naar zodanig mengeling: Zveroboya - 20,0 g, bessmertnika arenaceous - 30,0 g. Bereid en gebruik, op welke wijze mengeling N toe 2. In zapore voegen van de dop krushiny - 20,0 g toe, zullen 7 - 10 minuten koken. Zonder de dop paryat kus avond en door de dag vypivaiut in 5 toelatingen.


  9. Zelfs continueerde diarrhea is langzaam, als natoshchak om verhite thee van zveroboya en tysyachelistnika te slempen, Genomen porovnu. De veldfles lepel van de mengeling op stakan kipyatka.


  10. Gnoyashchiesya wonden obkladyvaiut tryapochkoi, namochennoi in de gorsti zveroboya op de seks-liter kipyatka.


  11. Brengt tijdperk door die na het lager van ruim gewicht wordt rugpijn en generaal derogation gevoeld. In zodanig gevallen twee lepels van de kleuren zveroboya zavarivaiut in 4 lepels van vers boter, wil brine met betrekking tot smaakvermogen, en de veldfles lepel van dit aftreksel razmeshivaiut op boltushku in twee stakanakh bier en vypivaiut voor de dag. In halsstarrige gevallen herhalen deze procedure meerdere dagen in de opeenvolging.


  12. Naar Stakan thee van het gras zveroboya, accepteerde voor slapen, slaat kind van de buiten kennis mocheispuskaniya bed in de slaap op.


  13. Zlovonie verbreid van gangrenoznoi gestrengeld, in de natie zal absterging dieven en hechtend op zodanig gestrengeld tryapochku weekte door het aftreksel van de mengeling: Zveroboya - 100,0 g, van eikene dop - 200,0 g (rekening houdende populaire toepassing Nogotkov, Beschouw aanbevelenswaardig om na kipyacheniya in het dit toe te voegen, maar juist stoppend om, aftreksel 100,0 g laatst voor napara) te koken.


  14. Voor de beeindiging van de kwade lucht van izo mond en voor versterkend desen vakantieoord naar poloskaniiu mond fors naparom zveroboya, en de enkele met het dit draaien op uitzicht gebruik ongedeeld waterig nastoem ervan uit.

  Opslag. Porezannuiu gras zveroboya opslag in van hout dozen, daarbinnen okleennykh krant.