лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Inula helenium L.
  Elecampane hoog

  A

  Russische titels elecampane, devyatisil; Oekrainse - elecampane, Oman (titel trof: "Divosil"); Poolse - Oman wielki.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Inula helenium - decяchл cыcokhй

  Vijg. 22. Inula helenium - elecampane hoog.

  Een jaar durende plant door het hoogtepunt 1 - 1,5 m, op de tijdperken tot toe 2,5 m. Stebel direct, borozdchatyi, kverkhu voilochnyi, vetvistyi. Loof ruim, onder serovoilochnye, nerovnozubchatye; Prikornevye loof prodolgovato-elliptisch, accuraat, suzhennye in chereshok, steblevye - serdtsevidno-yaitsevidnye, stebleobemliushchie. Kornevishche vet, beefy, daarbinnen albescent. Bloemen (korzinki) ruim (tot toe 10 cm in poperechnike), geel. Smaakvermogen kornevishch bitter (zhguchii), lucht specifiek, is blij prettig, sterk. Verbouwt met betrekking tot vochtig bosje, op de verhevene kustlijnen van rivieren, vooral op melovykh voedingsbodems, in rvakh, op okrainakh lugov, op de tijdperken op lesnykh lugakh.

  Wordt inzonderheid in chernozemnoi zone, in het woud-steppes, minder dikwijls in de steppes verbreid. Plant populair in de natie en wegens zware-overhandigde samenstelling kornevishch nu treft in de weinig. Sla deze plant op, helpen naar hem worden gestort. Beplant dit geregeld bezoeken echtscheidingen met betrekking tot kookgelegenheid tuinen en tuinen, waar zonder de moeilijkheid dichaet. Tsvetet van de Juni eind met betrekking tot September.

  Zamel kornevishcha met de wortels in de herfst van, inzonderheid in de oktober in. Droogmaak in de afschaduwingen.

  Wordt in de natie otkharkivaiushchim verbeterende vertering en de uitwisseling van de substanties, gemakkelijke potogonnym en mochegonnym uitdaging maandelijkse een of anders beschouwd.

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn gebruiken elecampane hoe otkharkivaiushchee faciliteit, niet komen senege overeen.

  In populair medicijn wijd hen benutten. Naar hem zeer geloven en bijvoeglijke bepaling het naar moguchim lekarstvennym planten. Huismoeders beschouwen door de verplichting om de beet van kornevishcha elecampane te krijgen en om het beneden het venster khaty in zariba hiernaast met liubchikami te beplanten. Elecampane en barvinok, ruta En Liubistok, Kalina en Khmel - Deze plant, wijd kwam in oude Oekrainse dichtkunst binnen en verbond zich aan charami en amatorial privorazhivaniyami.

  Tel naar geldend van elecampane met een uitzicht betreffende vrachevaniya die met het dit draaien op uitzicht gebruik napar van kornevishcha met betrekking tot 20,0 - 30,0 g (en meer) op 1 l water hoe inner faciliteit in zeer zwak maandelijks, in hangerige vertering, slecht en frequent otryzhke, anorexie, frequent "besprichinnom" vzdutii kishechnika, in kolikakh en pr uit. In grudnykh ziektes naar groot voordeel gelden napar ervan hoe verneishee otkharkivaiushchee faciliteit. Gelden niet enkel nastoi, napar en aftreksel, maar ook ondiep gruis van kornevishch met de wortels van elecampane, razmeshannykh met de honing; Roei met de riemen per etmaal met betrekking tot 5 thee lepels. Omdat de wortel van elecampane bitter-zhguchego, van zuure smaakvermogen, er roeien met de riemen of vprikusku mee de suiker, of met de honing.

  In dermal, ziektes, en chesotke especial, door het sterke aftreksel van de wortel van elecampane lichaam wassen.

  Er is in staat tevens, kornevishcha de wortels van elecampane worden gegolden:

  Het is naar binnen:

  1. In de dofheid zheludka: Drankje 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot polstakana napara van 30,0 g elecampane op 1 l water. Paryat in dukhovke kus avond.

  2. Voor helende, slabosilnykh, niet machtige mensen wordt (zeer populair) "devyasilovoe wijn", ongeveer met betrekking tot 50 g 2 tijdperk per etmaal aangeraad. Op de fles (0, 5) portveina nemen 12,0 g verse izmelchennogo de wortel van elecampane en zal erin 10 minuten koken.

  3. Als zodanig devyasilovyi aftreksel prigotovlyat op rode wijn kagore, toen het zal in katare kishok en in verkorte zuurgehalte zheludka aanraden. Roei met de riemen dagblad met betrekking tot 3 wijnen riumki (ongeveer met betrekking tot 50 g) better van allemaal om na edy te roeien met de riemen.

  4. Tijdens sterke koelte, wanneer op zieke kashel, nasmork, wanneer zieke zwaar adem, het bed in het bed, stellen zandplaaten in, natiraiut door turpentine en voor de thee zal aftreksel kornevishch met de wortels van elecampane slempen En Engelwortel, Genomen met betrekking tot 15,0 g (ongeveer) op de waterhoudende liter. Overloop door de koude water en, dovedya tot toe koken, van kipyatyat 10 minuten.

  5. Naar zwak ontwikkelde kinderen zal voor de dag van vypivat 2 stakana aftreksel van kornevishch met de wortels van elecampane, grassen gorechavki uitlenen En Grassen tysyachelistnika Met betrekking tot 5,0 g alle op de seks de-liter van het water; Mengeling kipyatitsya 10minut en wordt aangedrongen. Trekt hongerigheid aan, draagt aanzetting mokrot bij.

  Het is buitenst: Gorst porezannykh kornevishch met de wortels van elecampane zal 15 minuten koken in 4 - 5 lepels van svinogo niet zout toplenogo koeken ijsje aan. Protsezhivaiut in de zandplaat, en door deze smeersel op de avond vet plaatsen aangestoken chesotkoi. Natuurlijk, of veeleer wil, als deze smeersel verwarren met 2 veldfles lepels van zuiveren berezovogo teer, met zelfde dosering van het gruis van sulphur. Door deze smeersel natiraiutsya navolging aan meerdere dagen, vymyvayas na het het sterke aftreksel van elecampane: 50,0 g op 1 l water. Chesotka werd zelfs de meest squalid geheeld.

  Opslag. De wortels van elecampane opslag in de dozen, daarbinnen geleggde-ontluiken krant.