лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Ledum palustre L.
  Bagulnik bolotnyi
  (plant vergiftig)

  A

  Russisch tituleren: Bagulnik; Oekrains: Bagno; Pools: Bagno zwyczajne, swinie bagno.

  Gezin: Ericaceae - vereskovye.

  Ledum palustre - bagульнhk boлotный

  Vijg. 91. Ledum palustre - bagulnik bolotnyi.

  Vetvistyi vechnozelenyi direct kustarnichek, door het hoogtepunt 50 - 120 cm met de geducht besotting manende kamfer, door de lucht. Loof kozhistye, lineair-prodolgovatye, met zagnutymi boorden, acuate, volgend, in de winter van niet opadaiushchie. Bloemen zamelden in mnogotsvetkovye kisti op het loof van de vertakkingen, wit, minder dikwijls roodachtig in. Tsvetet in De mei-juni. Verbouwt op verkhovykh moerassen, in vochtige sosnovykh wouden, op kochkovatykh lugakh. Wordt in lesnoi zone verbreid. In chernozemnoi zone treft ongewoon.

  Zamel plant tijdens de bloesem in, srezyvaya vetki in dat onderdeel, waar loof beginnen, en koppelende hen in puchki, dor, podveshivaya op de zolderkamers.

  Bagulnik zeer populaire populaire lekarstvennoe plant welk vindt vereiste zelfs in die liggingen, waarin het algemeen verbouwt niet. Natie niet het beschouwt door vooral vergiftige plant.

  Het is allereerst, dit izliublennoe populaire plant gebruikt voor de behandeling thuis beest, vooral van de zwijnen, totaliter manier van hun ziektes. Naar koeienen zal de plant aftreksel in vzdutii uitlenen, naar paarden - na opoya en in kolikakh, voegen in poilo zwijnen in de epidemie en andere ziektes toe.

  Thee van bagulnika - 25,0 g op 1 l kipyatka - roeien met de riemen met betrekking tot polstakana 5 - 6 tijdperken per etmaal in de koelte, in revmatizme, in bronkhialnoi astma, poosje wordt beschouwd die zodanig thee zal niet enkel tijdelijke verlichting in kwellend kashle uitlenen en odyshke maar ook heelt in lang (weken twee) gebruik door hem.

  Wordt beschouwd die voor zodanig protivoastmaticheskogo thee bijstere inktkoker om in zavarke bagulnika anders 15,0 g ondiep porezannykh loof krapivy gering (Urtica Urensl toe te voegen.). Deze thee vypivaiut voor volledige dag, en door de avond opnieuw zagotovlyaiut gedeelte volgende dag.

  Zelfde thee zal met betrekking tot 1 thee lepel naar bijwijlen per etmaal kinderen in uitlenen vooral sterk rijmt kokliusha.

  In revmatizme en in lomote smeersel maken voor vtiraniya: 1 onderdeel ondiep porezannogo florerend bagulnika en 1 onderdeel ondiep van porezannogo wortel chemeritsy Verwar met 3 delen van rastoplennogo svinogo vet. Alle die stellen op 12 uur in hartelijk furnace in of dukhovku (het is onmogelijk te dragen tot toe koken), dan erbuit nemen, protsezhivaiut in de zandplaat en stropdas door papieren. Deze smeersel gebruik voor de leder anointment in chesotke en vshivosti.

  In enkel liggingen napar bagulnika roeien met de riemen in de natie in besmettelijke epidemie ziektes hoe geneeskrachtig en prophylactic, en door de plaatsen het beschouwen, chut hetzij niet door alomvattende geneeskrachtige faciliteit. Kabatchiki met betrekking tot dorpen wanneer-die drong bagulnik in samogone aan, om te bedwelmen piushchego en vyudit hij geld heeft.

  Door het gruis van het loof bagulnika of vetochkami het perekladyvaiut kleren in sundukakh voor de bescherming zijn van bezweren.

  Opslag. Wordt beschouwd die op te slaan bagulnik better alles in de ijzer dicht dozen sloot, maar slaan het ook in puchkakh in papieren, in sundukakh, in de kleerkasten en t op. P.