лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Leonora quinquelobatus Cilib., L, villosus Desf.,
  L. Cardiaca L.
  Pustyrnik volosistyi

  A

  Russisch tituleren: Pustyrnik; Oekrains: Canine kropiva, serdechnik; Pools - serdecznik pospolity.

  Gezin: Labiatae - gubotsvetnye.

  Leonurus villosus - пуctырнhk coлochctый

  Vijg. 85. Leonurus villosus - pustyrnik volosistyi.

  Een jaar durende travyanistoe planten met de brink, opushennym direct, door de better half vetvistym, steblem, door het hoogtepunt 30 - 100 cm. Lager loof okruglye of yaitsevidnye, met serdtsevidnym stichting, alles behalve tot toe middellang palchato-pyatirazdelnye, secundaire prodolgovato-elliptisch of lantsetnye, trekhrazdelnye of trekhlopastnye, alles kverkhu ruim-gorodchato-pilchatye, met pushkom, accuraat, van boven de fles-brink, onder hel-brink. Bovenlip venchika purpurovaya, lagere lip posredine geel, met purpurovymi krapinkami (nu en dan venchik wit). Bloemen worden dik mutovkami seating in pazukhakh pritsvetnykh loof ingezameld. Pritsvetniki een gebetene gestekeld, Tsvetet van Juni naar het eind van De september. Verbouwt op balled boven met de plaatsen, met betrekking tot pustyryam, op de hellingen, overheen obryvami, in squalid tuinen, beneden de barrieres, op de begraafplaatsen, wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel alle plant tijdens de bloesem in; Srezyvaya onder in dat onderdeel, waar stebel minder verende, generaal, waar loof beginnen.

  In de natie prefereren verse plant benuttend vyzhatym ervan sap. Desiccated pustyrnik gebruik in consistent met aangegroeide boel: 1 veldfles lepel met de top ondiep van izrezannogo plant op 1 stakan kipyatka in de vorm napara in 2 toelating. Sap van verse plant roeien met de riemen 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot 30 - 40 drop op 1 veldfles lepel van het water, voor half een uur tot toe edy.

  Sap van verse plant alsmede napar van gedroogmaakt roeien met de riemen in de verslappene activiteit van het hart, in nevroze hart, zwakke hartslag, odyshke.

  Wordt ook in zheludochno-alvine ziektes, in chronisch katarakh vet kishok, in zheludochnykh spazmakh en pr gegolden. In vele gevallen was bedragen observeren izlechenie chronisch alvine ziek na trekhnedelnogo toelating pustyrnika.

  Pustyrnikom gebruik ook in diverse zenuwachtig pangs, in ispugakh, gorestyakh en t. P. Op welke wijze onderhandelend zenuwgestel prefererend het valeriane en bromidam.

  In de verhevene aandrang van het bloed het wordt in de overgaanen in gelijkmatige onderdelen met het gras sushenitsy bolotnoi gegolden, Door kleurt Boyaryshnika En Door het loof omely Met betrekking tot 40,0 g op 1 l kipyatka.

  In die liggingen, waar valeriana narastet, natie voor het het benutt gras pustyrnika.

  Op de winter pustyrnik zagotovlyaiut verwarrende 2 delen van vers sap met 3 delen van animo. Roei met de riemen 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot 25 - 30 drop op waterhoudend.

  Opslag. Opslag pustyrnik in de dozen, geleggde-ontluiken daarbinnen krant.