лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Levisticum officinale Koch.
  Zorya lekarstvennaya, liubistok

  A

  Russisch tituleert: Zorya, liubistok; Oekrains: Liubistok, liubisnik; Pools: Lubczyk ogrodowy, lubczyk lekarski.

  Gezin: Umbelliferae - zontichnye.

  Levisticum officinale - зoря лekaрctceннaя

  Vijg. 68. Levisticum officinale - zorya lekarstvennaya, liubistok

  Een jaar durende plant met direct, hol cilindrisch, kverkhu door razvetvlennym steblem hoogtepunt tot toe 2 m. Loof briljante, peristo-rassechennye, nadrezanno-getand. Bloemen ondiepte, expliciet-geel, worden in ingewikkelde paraplu ingezameld. Tsvetet in juni, Juli. De smaakvermogen van de wortels pryanyi. Alle plant met specifieke lucht manende lucht seldereya. Razvodyat het met betrekking tot dorpen in de kookgelegenheid tuinen, tsvetnikakh, zaribas, buiten khat; Op de tijdperken odichalyi.

  Helemaal slavyan zeer populaire plant: Op Oekraine zelfs vospetoe in fantastische populaire gezangen, hoe kalina en yavor, hoe ryabina en berkeboom In Russische gezangen en populair epose. De titel van plant wordt ascribable naar hem het eigendom van pricharovyvat jonge mensen verbonden aan.

  Zamel wortels liubistka in de herfst van in. Dor, hoe algemeen, in de afschaduwingen.

  Wortels liubistka in de vorm napara, van maar meer geregeld bezoeken aftreksel in de boel omstreeks 30,0 g (dor) op 1 l water drankje in de ziekte van de knoppen, vooral in vodyanke, alsmede in de ziektes van het hart, zheludochno-alvine trakta, hoe krovoochistitelnoe faciliteit. Accepteer het ook en op welke wijze faciliteit derogative pijnen in maandelijkse een of anders.

  Was bedragen observeren die zelfs niet gebruik continueerden van het aftreksel van de wortels liubistka oorzaken elk meer energiek, maar de kalme rammel van het hart, verminderings odyshku, samochuvstvie ziek beter wordt. Thee van de wortel liubistka die was bedragen observeren, salutarily betreft peristaltiku kishechnika en verminderings vzdutie het.

  Aftreksel (en napar) bereiden zo toe: 30,0 - 40,0 g slaan overloop 1 l rauw water aan, naparivaiut in dukhovke kus avond, en door de morgen kipyatyat 5 - 7 minuten, na wat laten van paritsya minuten 20, protsezhivaiut, otzhimaiut overige en vypivaiut voor de dag in 5 toelatingen.

  Hoe otkharkivaiushchee, in "perepolnenii bronkhov mokrotami", gebruik niet enkel napar maar ook gruis van de wortel liubistka in de dosering "op konchike de veldfles mes" 3 tijdperk per etmaal.

  Opslag. Wortels liubistka konfijten in dicht geslotene dozen, geleggde-ontluiken daarbinnen krant.