лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Linaria vulgaris Molen.
  Lnyanka gebruikelijk

  A

  Russisch tituleren: Lnyanka; Oekrains: Lionok, lnitsya, lnichnik; Pools: Lnica pospolita.

  Gezin: Scrophulariaceae - norichnikovye.

  Linaria vulgaris - льнянka obыkнoceннaя

  Vijg. 24. Linaria vulgaris - lnyanka gebruikelijk

  Travyanistoe sornoe planten aan, door het hoogtepunt 30-90 cm: Een jaar durend. Stebel direct of pripodnimaiushchiisya. Loof lineair, lantsetovidnye, dik gezind met betrekking tot steblyam. Kisti dikke, de kern van hen en tsvetonozhki met zhelezistym opusheniem. Bloemen zijn geel. Tsvetet van Juni tot toe September.

  Verbouwt in de rijwegen, op de hellingen, met betrekking tot mezham, tussen posevov op van niet recht overeind staande dampen, met betrekking tot dorre dakgoten. Wordt alle overheen de plaats binnen groot vele verbreid.

  Zamelt gras in, maar niet whol, en srezaetsya op 10-15 cm onderaan dat plaats, waar bloemen beginnen.

  Wordt nauwelijks aperient, mochegonnym en potogonnym beschouwd. Met betrekking tot populaire vereenzelviging, 'sluiken overheen zatverdelosti op het lichaam".

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn niet deze plant benutt, en populair in toepassing brengt het tamelijk wijd. Thee van lnyanki (40,0 g op de liter kipyatka) drankje in vzdutiyakh kishechnika, in de ziektes bakte. In zheltukhe - in de overgaanen met tsminom met betrekking tot 15,0 g die en andere, met de aanvulling 10,0 g stolbikov ("haren") kukuruzy. Neem alle mengeling 40,0 g op 1 l water. Deze mengeling gebruik in de vorm napara in de ziektes van bott. Niet duidelijk waarom mensen beschouwen lnyanku door goede faciliteit anders en in chronisch zaporakh.

  Gebruik lnyanku en buitenst. Van zijn kleuren is smeersel maakte voor gemorroidalnykh shishek in de overgaanen met andere planten: 1 deel van kleuren lnyanki, 1 deel van eikene dop En 1 onderdeel De grassen van aquatische peper. Namachivaiut op 12 uur in rastoplennom svinom ijsje koeken, razmeshivaya van de tijdperk tot toe tijdperk, later podogrevaiut sterker en protsezhivaiut, slivaiut in de zandplaat, stropdas pergamentnoi door papieren aan. Door de smeersel vet kleine beet marli en introduceren in analnoe opening compleet; Zodanig tampon voortvloeit om 4 - 5 uur te bijhouden. Stelt onverdraaglijke pijn gerust, verminderings vospalitelnost en stelt bloeding uit.

  Gelijkaardige smeersel van slechts kleuren lnyanki gelden in lishayakh, ekzeme e.a.. Waterig nastoi van de kleuren lnyanki in de overgaanen met andere grassen, omstreeks welk houden een speech in los hoofdstuk, gewijd aan de methodes van de behandeling ekzem, Is gebruikt voor prikladyvanii en toepassingen in dermal ziektes.

  Waterig nastoi-napar maken van zodanig mengeling: Lnyanki - 1 onderdeel, van lepestkov bluebottles - 1 onderdeel, van de kleuren Buziny duister - 1 onderdeel, grassen ochanki - 1 onderdeel. Alle da's liep kipyatkom over en wordt op 8 uur gelaten. Afgetopt in napare tryapochka wordt naar vospalennym zieke ogen gehecht. Helpt erbuit in zolotushnom nagnoenii oog en over het algemeen trekt zicht aan.

  Niet wachten mirakel af en niet vereiste momentalnogo istseleniya, en geduldig door de maanden hechten zodanig nastoi; Het in de vorm van de drop (verrichten klinkklare ideale zuiverheid) startschot pipetkoi in de ogen, en jullie zullen izlechenie aantreffen.

  Opslag. Gras lnyanki konfijten in van hout dozen, daarbinnen oblozhennykh krant.