лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Matricaria chamilla L.
  (Chrysant chamomilla)
  Camomile wild,
  Camomile aptechnaya

  A

  Russisch tituleren: Camomile aptechnaya; Oekrains: Camomile, rum'yanok; Pools: Rumianek pospolity.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Matricaria chamilla - рomaшka dhkaя

  Vijg. 25. Matricaria chamilla - camomile wild.

  Odnoletnee bijstere gerenommeerde, populaire travyanistoe plant, niet bijzondere beschrijving vergen. Tsvetet van De mei tot toe herfst (intensief in De mei-juli). Verbouwt met betrekking tot sornym plaatsen, op de rijwegen, in de kookgelegenheid tuinen, op pustyryakh en buiten de domicilies.

  Zamel slechts totaliter raspustivshiesya bloemen-korzinki (vooral met ondiep korzinkami) in.

  In de natie beschouwen die op organizm persoon fungeert: Het is carminative, potogonno, usmiryaet pijnen en sudorogi en myagchitelno.

  Gebruik. Wetenschappelijk medicijn de bloemen benutt van camomile in gelijke gevallen, als populair. De bloemen van camomile in de natie - een van populyarneishikh thuis drugs en worden in diverse ziektes naar binnen en buitenst gegolden.

  Het is buitenst. Van napara de kleuren van camomile, verscheiden met povarennoi zout (200 g op 10 l wateren), baden maken in podagricheskikh de zwellingen van het hands en voeten.

  Zich baserend op populaire ervaring en waarnemingen, wordt navolging de methode van geldend van camomile in podagre en revmaticheskikh branden beschreven. Naar zieke plaatsen hechten podushechki vulde kleuren duister buziny in En camomiles. Dit is het geval Is maakte: De mengeling van de kleuren nauwelijks vochtig kipyatkom, dan groot smoorhi op het vuur in kastriule en hen (door de kleuren) meshochek gevullen, het hechten naar zieke plaats en zorgvuldig obvyazyvaiut. Door de zelfde methode (en door gelijke mengeling) sogrevaiut alveolaire ettergezwellen, gelden in tandkundige pijn met dijende wangen, alsmede in de pijn in de wangen na de koelte op skvoznyakakh wanneer bolyat niet alleen wangen maar ook alle hoofd. Zelfde "podushechki" gelden en tijdens "prostrela" (rugpijn).

  Na zodanig zware ziektes, hoe skarlatina, ospa, kor en andere, op kinderen, perenesshikh deze ziektes, wordt gezien op uitademing timt van het oor. In zodanig gevallen algemeen kopen in de artsenijbereidkunde fors perekis vodoroda, verdunnen van zijn naparom camomile en door het dit vocht absterge oor. Na wassend oor dichtbij vatkoi.

  Tussen De schoencreme natie, van vooral jonge vrouwen, wordt camomile toepassing in kosmeticheskikh doelen geoefend: 1) 4 tijdperk in week in sterk napare van de kleuren van camomile persoon wassen, na wat wisen niet; 2) voor meerdere uur tot toe vecherinki, voor de uitgang van huis, nalitso lag marliu, afgetopt in de overgaanen rauw zheltka, van de honing, van almondy boter en fors napara camomile. Zodanig vermomming imparts naar de leder van persoon prachtig matovyi type en maakt duidelijk zijn sluik.

  Naparom van camomile gebruik voor promyvaniya gnoyashchikhsya verwondt, van schadelijke dieren, van de ettergezwellen (chirev). In de ziekte van de ogen hechten naar de ogen primochki. Napar van de kleuren van camomile gebruik ook voor poloskaniya gorla, van het oor, voor irrigatsii en, tenslotte, voor priparok op opukhshie en vospalennye de plaatsen van het lichaam.

  Naar binnen bloemen van camomile aptechnoi gebruik van de thee in de vorm in kinder ziektes met vzdutiem kishechnika, in de pijnen in de buik, kolikakh, spazmakh zheludka; Het is tevens, in zaderzhanii menstruatsii, in de pijnen in het veld matki en, tenslotte, in prostudnykh ziektes vergezelden goryachkoi.

  In zheltukhe proberen, is mogelijk, eerder om van het bloed te schrappen, zij zeggen in de natie, "ziek zhelch", en dan om toegang in kishechnik gezond zhelchi te bevoorraden. Draagt dit camomile bij, napar welk nauwelijks poslablyaet kishechnik, en hartelijk klizmy van napara louteren kishechnik van stelden en niet internalized vetten uit. In deze gevallen drinken thee van camomile, verscheiden in gelijkmatige doseringen met de kleuren bessmertnika arenaceous.

  Geschiedt die van nedobrokachestvennoi etenswaar bewandelt op vzdutie kishechnika, pijn in het veld pupka, en op de tijdperken en zwelling van de buik (hoe in vodyanke). Dan roeien met de riemen aperient (algemeen in alledaags leven kastorku) en, wanneer proslabit, beginnen om thee van de mengeling van camomile, van de bessen van cade te slempen, Grassen perechnoi mishandelden, Zveroboya, Tsentavrii - Alle in gelijkmatige onderdelen. 4 veldfles lepels van de mengeling op. 1 l water kipyatyat niet boven 10 minuten, en wanneer ostynet, drankje met betrekking tot 3 stakana per etmaal.

  In de pijnen in de buik drankje fors napar van camomile en melissy, Verscheiden porovnu. Drankje verhit met betrekking tot 3 stakana per etmaal.

  In kinder uitoefening van napara de kleuren van camomile maken klizmy en poyat kinderen in vzdutii kishechnika.

  Opslag. De bloemen van camomile worden in zorgvuldig geslotene dozen opgeslagen.

  In enkel gevallen, voor neimeniem camomiles aptechnoi, gelden in zelfde ine het algemeen doelen camomile pakhuchuiu (Matricaria suaveolens Buchen., Ze M. Discoidea DC., Ze Chrysant suaveolens Buch.), Die op Volhunia naam dikwijls in de natie "rumyanok canine" of "kotyachii". Dit sornyak, rastushchii op sornykh plaatsen, op de yards usadeb, op pustyryakh. Dit camomile accuraat verschilt door de afwezigheid van yazychkovykh kleuren. Groot pakhucha, vooral wanneer rasteret zijn korzinki door vingeert. Het is minder, natuurlijk, populair, dan vorig.