лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Menyanthes driebladige L.
  Vakhta trilistnaya, trifol

  A

  Russisch tituleert: Vakhta trilistnaya, trifol, bobovnik; Oekrains: Bobivnik; Pools: Bobrek trojlistcowy, koniczyna wodna trojlisc.

  Gezin: Gentianaceae - gorechavkovye.

  Menyanthes trifoliate - caхta tрhлhctнaя

  Vijg. 28. Menyanthes driebladig - vakhta trilistnaya

  Een jaar durende travyanistoe plant met de kruipend steblem lengte 15 - 30 cm: Loof alle prikornevye, dlinnochereshkovye met troichatoi plastinkoi. Bloemen albescent-rose, in prodolgovatoi kisti op bezlistnom tsvetonosnom stebelke. Naar Tsvetet in de mei en de eerst half van Juni. Verbouwt met betrekking tot de lage kustlijnen van rivieren en plassen, met betrekking tot callows naar torfyanym moerassen, in de dakgoten; Dikwijls zal dikke bosschage vormen. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Plant is blij populair, gekant door de zeer bittere smaakvermogen.

  In de natie zamelen loof vakhty in de voorjaar van en in de zomer van, meestal in dorre zonne weersgesteldheid in. Zij worden door de faciliteit (een van best) opwekkende hongerigheid dragende de aanzetting van alimentaire sappen verbeterende peristaltiku zheludochno-alvine trakta en noticeably verbeterende generaal toestand ziek beschouwd. Geweten dit wetenschappelijke medicijn benuttende vakhtu ine het algemeen op welke wijze verbittering in verkorte zuurgehalte zheludka, vinden de complete correspondentie en in de uitoefening van de toepassing zijn in populair alledaags leven. Gelden napar desiccated (in de afschaduwingen) van het loof vakhty, ongeveer 5,0 - 10,0 g op 1 stakan water.

  In de macht wat vakhta noticeably verbetert generaal tonus ziek, populair medicijn beschouwt die ze geneest chakhotku gemakkelijk. Gewetene zieke tuberkulezom die bij voortduring voor dolgogo tijdperk dronk napar van bobovnika en gevoelde ons verreweg better, zelfs in de tegenwoordigheid kavern die, schijnbaar, wordt verbonden aan de voeden verbetering. Voor waterig nastoiki roeit met de riemen ook gruis van het loof vakhty in papirosnoi bumazhke in de dosering 1,0 - 2,0 g op de toelating, maar niet boven 6,0 g per etmaal.

  In zheludochno-alvine aandoeningen roeien met de riemen vakhtu in de overgaanen met andere lekarstvennymi planten.

  Buitenst napar van vakhty samen met camomile is gebruikt voor klizm na defekatsii, voor ochishcheniya direct kishki in de ziektes met de janboel van de uitwisseling van de substanties; In chronisch zaporakh klizma van napara vakhty de maximale verhuizing draagt van fekalnykh menigtes bij.

  Opslag. Loof vakhty worden in van hout dozen, daarbinnen vystelennykh krant opgeslagen.