лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Orchidee L.
  Yatryshniki

  A

  Russisch tituleren: Yatryshnik; Oekrains: Zozulinets, orkhideya; Pools: Storczyk.

  Gezin: Orchidaceae - yatryshnikovye (orkhidnye).

  Orchis mascula - яtрышнhk mуfckoй

  Vijg. 29. A) Orchidee mascula - yatryshnik manspersoon

  Orchis morio - яtрышнhk dрemлhk

  Vijg. 29. B) Orchidee morio - yatryshnik dremlik.

  Orchis Latifolia - яtрышнhk шhрokoлhctый

  Vijg. 29. In) Orchis Latifolia - yatryshnik shirokolistyi.

  Travyanistoe een jaar durende plant vorming jaarlijks kornevye club, poosje proshlogodnie club algemeen sterven ervandoor. Hoogtepunt steblya afhankelijk van type 8 - 60 cm. Loof prodolgovatye of okruglye. Bloemen worden in loszinnig kolos-kist ingezameld. Tsvetut afhankelijk van type - van De mei, in juni, Juli.

  De meeste verbreid zijn: Orchidee militaris L. - Yatryshnik shlemovidnyi, proizrastaiushchii op vochtig lugakh, lesnykh polyanakh en prileskakh; Knuppel hij heeft ovaal. Behalve de boven gezegd, benutten aandacht Orchidee morio L. - Dremlik (op dor lugakh en zarosshikh gras plaatsen met betrekking tot lesnym bosschage - knuppelen hij heeft sferisch); Orchidee mascula L. - Yatryshnik manspersoon (met betrekking tot rauw lugam - ongewoon, knuppelen hij heeft sferisch); Orchidee maculata L. - Kukushkiny slezki (met betrekking tot wouden en bosje, minder dikwijls met betrekking tot vochtig lugam, knuppelen hij heeft palchatorazdelnye). In de natie op de tijdperken vinden de toepassing en Orchidee palustris Jacq - yatryshnik bolotnyi (met ovaal klubnyami), Orchidee incarnate L. - Yatryshnik myasokrasnyi (met betrekking tot callow, knuppelen hij heeft 2 - (tot toe 5 -) palchatye), Orchidee latifolia L. - Yatryshnik shirokolistyi (met betrekking tot rauw lugam, naar de moerassen, naar topkim de kustlijnen van rivieren en plassen - knuppelen hij heeft spliusnutye, lapchatorazdelnye) en andere yatryshniki afhankelijk van ligging. Onmiddellijk willen wijzen Platanthera bifolia (L. aan) L. C. Rijk. Of Orchidee bifolia L. - Liubka dvulistnaya (avond fialka) en Platanthera chlorantha Cust os Rchb. - Liubka zelenotsvetnaya. Beide deze planten hebben zeer pakhuchie bloemen; Vooral sterke lucht erin op de avond, wanneer zij worden ontbonden. Dikwijls door en dag, wezen in het woud, gevoelen hun lucht, en in voorzichtige zoeken vernemen van hun maar een-tweetje kopie. Verbouw zij, meest, in listvennykh en verscheidene wouden, tussen het bosje in de bosschage, minder dikwijls treffen op lugakh; Platanthera chlorantha meer dikwijls treft in schaduwrijke listvennykh en verscheidene wouden. Platanthera bifolia op Oekraine naam ook "nochnitsya", en in enkel plaatsen "liefde mene, niet verlaten zich".

  Zamel van jonge club yatryshnikov tegen het eind zomer in. Hen aandrijven, nanizyvaiut rauw op de zeen en weerstaan 3 - 4 minuten in kipyatke, na wat nemen erbuit en podveshivaiut in dorre plaats (op de zolderkamer). Bijstere inktkoker desiccated en khranimye club hebben gelige of serovato-eele kleur, steklovidnye.

  Natie zelden Vsen klubnyami yatryshnikov en liubok voor geneeskrachtige doelen. In znakharstve hen, schijnbaar, gebruikt op welke wijze door de faciliteit tegen sexueel nemochi en hoe opwekkend sexueel carnality. Is mogelijk die daarvandaan en jongeling gebruikte hen voor amatorial verkolen. Niettemin naar klubnyam yatryshnika bekoren de aandacht ervan vysokopitatelnye eigendom en rijkdom door slime (hoe obvolakivaiushchee).

  In dit luik yatryshniki waren zeer populair in de natie - op levoberezhnoi Oekraine (onder met betrekking tot Dnipro) en vooral in de naar het oosten. De mensen van Naar het oosten gebruikte club hen in uiterste zwakheid voor reconstructie van gezondheid verloren. Want de voeden van zelfs volwassene persoon, met betrekking tot informatie van Persii, in de afwezigheid van andere types van etenswaar, tamelijk op vierentwintig uren 40,0 g klubnei, istolchennykh in gruis en kookte in de vorm van de vloeistof in fijne druppels in een andere op waterhoudend (en zelfs better op de melk). Op het geval van de grootst privation persy zal de reserves van de wortels yatryshnika (salepa) maken. In verre transities tatarskie konniki werden klubnyami yatryshnika op het geval van het tekort van de etenswaar opgepot.

  Roei met de riemen naar binnen aftreksel van 3,0 - 10,0 g klubnei yatryshnika op 180,0 g wateren in diarrheas, katare vet kishok en in katare blaas. Aftreksel bereiden in de volgende weg toe: De noodzakelijke dosering van gruis verontrusten in 10 delen van koude perevarennoi water, dan voegen 90 delen van kook water toe en opnieuw verontrusten, poosje zal gustovataya, eentonig, achromatic en een gebeten doorzichtig slime niet gekregen worden. Voor het water kan worden genomen melk welk bijdraagt de voeden uitbouwing.

  Waterige yatryshnikovuiu vloeistof in fijne druppels in een andere met het succes gebruik in klizmakh in diarrheas, incluis dizenteriinykh: Naar yatryshnikovoi vloeistof in fijne druppels in een andere voegen anders whereat aftreksel van lnyanogo zaad (1 thee lepel van de zaden van het vlas op 1 stakan kipyatka) toe.

  In de zomer kinder diarrheas van polzuiut kinderen salepom met betrekking tot volgende recept: 120,0 g salepa (van yatryshnikovogo gruis) van en animo 96° alle maar omstreeks 0.5 g - van ieder twee uur met betrekking tot thee lozhechke.

  Over het algemeen omstreeks salepakh zin om te zeggen die deze noodzakelijke faciliteit voor de ondersteuning van de machten en op dryakhlykh starikov, op tuberkuleznikov, op mensen welk boekten zwaar over en continueerden bloedingen (incluis gemorroi), verlorene macht en gezondheid na zwaar perezhivanii. In klubnyakh yatryshnika, vergelijkenderwijs klein met betrekking tot volume, wordt gestapeld de machtig concentreren zich van voedende substanties. Geaccepteerd in overeenkomstige boel club machten herladen van cachectic en zieke persoon.

  Opslag. Club yatryshnikov bijster nou worden in zhestyanykh dozen opgeslagen; Van syrosti en ontsteken eerstdaags cherneiut en de kwaliteiten verliezen.