лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Origanum vulgare L.
  Dushitsa gebruikelijk

  A

  Russisch tituleren: Dushitsa; Oekrains: Materinka; Pools: Lebiodka pospolita.

  Gezin: Labiatae - gubotsvetnye.

  Origanum vulgare - dушhca obыkнoceннaя

  Vijg. 30. Origanum vulgare - dushitsa gebruikelijk

  Een jaar durende plant, dikwijls in de vorm van polukustarnika, door het hoogtepunt 30 - 90 cm, met pryamostoyashchimi, zacht-volosistymi steblyami. Alle plant dikwijls heeft purpurovyi lommer. Bloemen ondiepte, worden in het complex poluzontik, purp-rose ingezameld. Tsvetet van Juni naar het eind van De september. Verbouwt op polyanakh wouden, tussen het bosje, in lesnykh rijwegen, op opushkakh wouden, op landelijke begraafplaatsen. De lucht van plant geurig. Door de fragrance en schilderstuk van de kleuren memoreert timian (Bogorodskuiu gras) met dat verschil welk Timian Heeft kruipend stebli, en dushitsa - pryamostoyashchie.

  Zamel loof steblei en vetok, dor en (dikwijls) protiraiut door resheto in.

  Plant zeer populair in de natie, door deze plant niet enkel worden genezen maar ook okurivaiut hen gorshki voor de melk, maken ervan podushki in de kist voor pokoinikov, frequent, net zo bagulnikom (Ledum palustre L.), Postuur dushitsei kleren behoedend zijn van bezweren.

  In populair vrachevanii gelden napar dushitsy naar binnen: In de ziektes zheludka en kishechnika, gorla, in de koelte, alsmede in verschillende vrouwelijke ziektes, vooral matochnykh. Botsend in het verleden met de uitoefening landelijke znakharok, bedroeg conclusie welk toepassing napara dushitsy in vrouwelijke maandelijkse aandoeningen groot vergroot maandelijks bloed en dikwijls draagt complicaties aan. Beschouw die zwanger het is onmogelijks worden dushitsei genezen, omdat ze fungeert abortivno. In de natie thee van dushitsy drankje ook in dushevnykh aandoeningen, naar droefgeestigheid en in konvulsiyakh.

  Buitenst van napara dushitsy toepassingen maken op de ettergezwellen, chiri en verschillende zwellingen. Napar en aftreksel dushitsy solliciteren baden, vooral voor zolotushno-rakhiticheskikh kinderen (in de overgaanen met andere planten). Sommigen beschouwen die spirtovaya nastoika dushitsy introduceerden in duplo zieke tand, stelt tandkundige pijn gerust.

  Opslag. Desiccated in de lommer, en protertaya gras dushitsy wordt in papieren opgeslagen, in bijster goed bottelde boven dozen of dozen.