лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Petroselinum sativurn Hoffm.
  Petrushka ogorodnaya,
  Of veld

  A

  Russische, Oekrainse en Poolse titel: Petrushka (pietruszka).

  Gezin: Umbelliferae - zontichnye.

  Gewetene travyanistoe halfjaarlijks plant, razvodimoe in de kookgelegenheid tuinen. In eerst jaar zal van rozetku loof uitlenen, op tweede tsvetonosnyi stebel met de ondiepte greenish-witte kleuren zamelden in ingewikkelde paraplu in. Tsvetet in juni - Juli. Wortels zijn gebruikt voor priprav naar de etenswaar hoe pryanost. Zaden mondig neravnomerno.

  Zamel wortels petrushki en zaden zijn in. Zaden zamelen in de afmeting van hun maturation, prosushivaiut, na wat opslag in meshochkakh, podveshivaya in dorre plaats in. Slaat opslag in pogrebakh aan. In geneeskrachtige doelen gelden wortels en zaden. Napar in de vorm van de thee van de wortels petrushki gebruik in de natie in verschillende doseringen in vzdutii kishechnika, totaliter aard van de ziektes van mochepolovykh orgelen, in de Stones van de blaas, in vodyanke - hoeveel mochegonnoe faciliteit. Handhaaf dat thee van de wortel petrushki snellere 'jachten erbuit syp" en de tijdperk beknot van protekaniya zodanig zware besmettelijke ziektes, hoe kor en skarlatina. In mijn waarnemingen dit werd met uitzondering koortsmiddel het handeling na de verschijning sypi niet erkennen.

  Bestaat verklaring welk lang afwezig maandelijks bloed opnieuw terugkomst, als zieke drankje aftreksel van de zaden petrushki met de aanvulling ernaar van het gras ruty. Neem 2,0 g zaden petrushki en 1,0 g Grassen ruty Op 1,5 stakana wateren, zullen 7 - 10 minuten koken. Drankje glotkami, vypivaya alles voor de dag, of met betrekking tot polstakana 2 tijdperk per etmaal. Boter van de zaden petrushki (aptechnoe) gebruikt in de dosering 0.5 g op het water op welke wijze faciliteit versterkend menstruatsii. Ruta en petrushka worden door ook populaire abortivnym faciliteit beschouwd, poosje geweten over de feiten van de inleiding van de delen van wortel petrushki in matku voor de roep van de abortus welk, net zo gevolgd om op te wachten, werd voor vrouwen door zeer zware consequenties vergezeld.

  Door het sap van de citroen, verscheiden met het sterke aftreksel van de wortel petrushki, gebruik voor annihilation vesnushek vettende persoon door de morgen en avond. Van de zonnebarnd persoon wassen door het aftreksel petrushki.

  Rastertye loof petrushki hechten op de plaatsen van "de 'knauw'en" komarov en beeen.

  Het deel van planten petrushki niet vykapyvaiut, om vroeg in de voorjaar respectievelijk om zelen te hebben.

  In de natie op de tijdperken treffen gevallen otravleniya van de toepassing in de vergissing boligolova krapchatogo (Conium maculatum L.), Loof welk lijkend op om petrushki toe te laat.