лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Polygonum aviculare L.
  Gorets ptichii, sporysh

  A

  Russisch tituleert: Gorets ptichii, sporysh, ptichia boekweit; Oekrains: Sporish, pticha grechka; Pools: Rdest ptasi, sporysz, swinskie ziele.

  Gezin: Polygonaceae - grechishnye.

  Polygonum aviculare - goрec пthhhй

  Vijg. 33. Polygonum aviculare - gorets ptichii

  Zeer populaire plant, proizrastaiushchee in de yards, op tropinkakh, in de rijwegen, op vygonakh, permanente dorre weien, op de schachten, op balled boven met de plaatsen buiten de domicilies en pr. Wirily naar vytaptyvaniiu. Stebli sporysha steliutsya met betrekking tot aarden aan, kolenchaty; Planten zijn brushy. Bloemen minuscuul, albescent, op de tijdperken rozovatye, worden in pazukhakh ondiepte listkov gesteld beschikbaar. Na de bloesem stebli gewordene firma, daarvandaan zamelen alle plant tijdens de bloesem in. Tsvetet sporysh van De mei en alles behalve naar het eind herfsten, de meest intensief - in De juli-augustus.

  Zamel alle gras in, wanneer sporysh slechts zatsvetaet, en stebli heeften nog niet gehad tijd om te bevriezen.

  In populair medicijn sporysh zeer wijde toepassing heeft, naam: In de ziektes van de knoppen, bakte, katarakh zheludka, in diarrheas, in zastarelom katare blaas, in de wonden vers alsmede zastarelykh.

  Op het terrein van populaire uitoefening en persoonlijke waarnemingen bedragene conclusie welk zoals zveroboiu Sporysh ruime plaats bezet in de populaire behandeling van de meest van de ziektes van de janboel van de uitwisseling van de substanties in organizme en, van het een aantal van andere ziektes. Wij willen nemen, bijvoorbeeld, zodanig zware ziektes, hoe acrimonious Stones, pochechnye koliki, de Stones van de blaas (en andere vormen van "stenige" ziekte), zelfs groot zastarelye en zonder het succes lechennye ander (zal dat chemicalie of groste) door direct toegankelijke, - totaliter deze gevallen sporysh wordt nezamenimym beschouwd. Ik herinner aan planten in de natie zijn niet gebruikt in odinochku, en meestal in de mengelingen. Daarvandaan en sporysh loopt mengeling binnen. Omstreeks deze mengelingen zal toespraak in overeenkomstige plaatsen. Nu meteen wij willen slechts algemene gegevens lenen op de ziektes uit, bij wie wordt sporysh gegolden.

  Sporysh gebruik totaliter aard van gastritov: Akhilii en giperkhilii. De mengeling van de grassen gebruikt in akhilii, wordt in de thesis omstreeks podorozhnike lantsetolistnom geindiceerd. Het loopt andere mengelingen binnen, als vroeg als beschreef. In akhilii sporysh nemen ook in de mengeling met rozmarinom (verbouwt in de Krim en Transcaucasus) - polportsii, met de aanvulling perechnoi Mishandelde (1/3 gedeeltes).

  In de wonden worden gegolden primochki van napara verse plant sporysha (stelt pijn gerust en draagt ontwikkeling granulyatsii) bij.

  In de brand gemakkelijke, geducht bronkhitakh en plevritakh ziek zal thee van het loof moeder-en-machekhi uitlenen - 5,0 g, van de kleuren Duister buziny - 5,0 g en sporysha - 5,0 g.

  In diarrheas drinken verhit aftreksel sporysha in de overgaanen met khvoshchom. Sporysha 2 onderdelen nemen, en Khvoshcha 1 scheiden. Zullen in rode sterke wijn 3 minuten koken en roeien met de riemen van verhit ieder 4 uur met betrekking tot 1/3 (tot toe 1/2) stakana.

  Het is mogelijk was om te observeren die sporysh werkelijk intensief gonit "zand". In de behandeling sporyshei alles behalve niet noticeably voor ziek in ieder mocheispuskanii kwam met betrekking tot 40 - 60 donkere-eele verkeerde vorm peschinok uit. Zelve ziek sprak "sporysh Stones slaat in het zand, en met mochoi gonit het" neer. Dit concluderend is interessant met betrekking tot de wezenheid. In deze gevallen wordt anderse volgende mengeling gegolden: Sporysh, ryltsa kukuruzy, aandelen struchkov boon (Karlikovykh vormen), gras Gryzhnika Strijk en loof medvezhego ushka - van het alles porovnu uit. Op dagelijkse toelating nemen 15,0 g mengelingen op 200,0 g kipyatka. Napar vypivaiut hartelijk alle voor de dag.

  Werd heelde tal van gevallen gezien, wanneer zieke verlatende operatie naar de beweegreden van acrimonious Stones, werden door de grassen genezen, werden van' zheltukhi 'afgeoelpen en.

  Voortvloeit ook om te zeggen die sporyshem genezing niet enkel katary zheludka van maar ook zastarelye katary blaas. Niettemin erover in meer detail zullen naar de draaiing gezegd worden.

  Opslag. Gras sporysha opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren.