лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Polygonum bistorta L.
  Kankerachtig sheiki

  A

  Russisch tituleert: Kankerachtig sheiki, gorlets, zmeevki; Oekrains: Gіrchak, rakovі shiiki, zmіiovik; Pools: Rdest wezownik.

  Gezin: Polygonaceae - grechishnye.

  Polygonum bistorta - рakocыe шeйkh

  Vijg. 34. Polygonum bistorta - kankerachtig sheiki

  Een jaar durende plant door het hoogtepunt 30 - 100 cm met het vet kornevishchem, cherveobraznym of gebekt in de vorm kankerachtig sheiki, ab extra cherno-bruin, daarbinnen rose (in vers type). Prikornevye en lager steblevye loof met lange krylatymi chereshkami, ruime, maken bot of hekje; Bovenste - lineair, sidyachie, alle onder sero-brink met kleine voloskami of naakt, nauwelijks curli-vyemchatye. Bloemen rose, op de tijdperken wit, worden in cilindrisch ingezameld, maken bot, dik, belated kistevidnyi kolos. Tsvetet in De mei-juli. Verbouwt met betrekking tot rauw lugam, polyanam, meestal op torfyanoi voedingsbodem. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel kornevishcha vroeg in de voorjaar van of belated in de herfst van in. Vymyvaiut in de koude water, prosushivaiut en opslag in de dozen.

  In populair medicijn kornevishcha kankerachtig sheek populair op welke wijze bindend medium in de behandeling van verwondt, van de bloedingen, chirev, in diarrheas en in de behandeling van de ziektes van de blaas.

  Het is naar binnen. Gruis kornevishcha kankerachtig sheek met betrekking tot 0.5 g en 1,0 g op de toelating in cachets, Zraza per etmaal in de zomer diarrheas en bloedige toevloed met zeer frequent pozyvami en met het bloed. Van het aftreksel kankerachtig sheek en klubnei yatryshnika In bloedige toevloed maken na isprazhnenii gering klizmy.

  In de stones van acrimonious en blaas zal aftreksel van 20,0 g kankerachtig sheek op 1 l water - 1 - 1,5 stakana per etmaal uitlenen. Zullen 20 minuten koken. Whereat wordt dieet zonder het vlees verricht, van ijsje koeken, vissen, van eieren, brine en alcohol aan. Steek bed warmers op zieke plaatsen. Verricht bed overblijfsel. (In de Stones van de gal cyste whereat drankje met betrekking tot 2 - 3 veldfles lepels van het sap van zwart redki). Zelfde aftreksel en in de zelfde doseringen roeien met de riemen en in de brand van slizistykh capsules tijdens katara vet kishok, door de voorteken wezen bepaald zlovonnaya slime in kalovykh menigtes.

  In de bloedingen van inner orgelen (schadelijke dieren zheludka, kishok) roeien met de riemen door ieder 2 uur met betrekking tot 1 veldfles lepel aftreksel van 5,0 g gruis kankerachtige sheek en thee lozhechki de zaden van het vlas op 200,0 g wateren.

  Het is buitenst. Van het aftreksel kankerachtig sheek maken primochki (15,0 g op 500,0 g wateren) op zastarelye wonden, op chiri en buitenste plaag.

  Van kankerachtig sheek, in de mengelingen met andere planten, aftreksel maken voor irrigatsii en promyvaniya vlagalishcha in belyakh. Met het dit draaien op uitzicht gebruik zodanig mengeling uit: Ondiep porezannykh kankerachtige sheek - 20,0 g, de grassen van pastushei baal - 10,0 g, Loof omely - 15,0 g, Eikene dop - 10,0 g, van de kleuren geel bessmertnikov - 10,0 g, De grassen van aquatische peper - 10,0 g en kleuren Tysyachelistnika - 15,0 g. Alles verwarren, 10 lepels nemen van deze mengeling, overloop 2 l wateren en zullen op langzaam vuur half een uur koken. Door dit aftreksel, zeer hartelijk, podmyvaiutsya en maken diep sprintsevanie.

  Opslag. Dorre porezannye wortels kankerachtige sheek opslag in ijzerene dozen.