лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Polygonum hydropiper
  Aquatische peper

  A

  Russisch tituleert: In het water levend peperen, boekweit perechnaya; Oekrains: Gіrchak, vodyanii perets, bab'yachii gіrchak; Pools: Rdest ostrogorzki, rdest wodny.

  Gezin: Polygonaceae - grechishnye.

  Polygonum hydropiper - codянoй пeрec

  Vijg. 35. Polygonum hydropiper - aquatische peper

  Odnoletnee travyanistoe plant met razvetvlennym steblem, dikwijls roodachtig, lager briljant prodolgovato-lantsetnye loof, dikwijls met zwarte stip. Greenish of rozovatye ondiepe bloemen worden in povislye ingezameld of izgibistye intermitterend kisti, in de stichting beten door verdraaiing beten in oblistvennyi stebel. Loof bitter van-ostroperechnogo smaakvermogen. Het hoogtepunt van plant 30 - 60 cm. Tsvetete Juli tot toe Oktober. Verbouwt met betrekking tot rauwe plaatsen, buiten rivieren, van de waterplassen, van de dakgoten, in vochtig proleskakh. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  In de literatuur bestaan van de aanwijzing welk peperen in het water levend is vergiftige plant. In populaire uitoefening dit stelen niet.

  Zamel alle gras van deze plant, srezyvaya zijn overheen land in.

  Populair medicijn de gras benutt van aquatische peper in de bloedingen van matki, in gemorroidalnykh bloedingen en voor sidyachikh baden in gemorroidalnom prurience in de achterk rijstrook. Gebruik naar binnen in waterig nastoe (napar), buitenst - in de vorm van verhite irrigatsii en smeersels. In recente jaren werden meerdere de gevallen van de pogingen van geldend van het sterke aftreksel van aquatische peper met een uitzicht betreffende onwettige abortus vernomen. Kan in het water levend peperen oorzaak abortus, zwaar om te vertogen. Omgekeerd, het haltes matochnye bloedingen, en namelijk in dit het primitieve bedoeling.

  In de behandeling gemorroya gelden volgende methode: 400,0 g het verse gras van aquatische peper, zal 15 minuten in 2 l wateren koken, dringen 20 minuten, protsezhivaiut aan. Naar het aftreksel voegen 2 stakana bloedhete melk toe, bij wie werd ongeveer 400 g bulki, porezannoi op de ondiepte kusochki gekookt. Alle die en het aftreksel van het gras en bulki vlivaiut in het waterbekken en zitten hal erin proberen, om gemorroidalnye shishki waren ab extra. Zitplaats in zodanig verhite bad van de minuten 15, door later podmyvaiutsya hartelijk water. Deze toelating maken na isprazhneniya waar.

  Zodanig baden tzeggen dagelijks overheen de maand voor.

  Door gruis van het gras van aquatische peper (2 onderdelen), verscheiden met gruis van de kleuren podmarennika heden (1 onderdeel), van zasypaiut zastarelye plaag zelfs met "wild vlees".

  Thee van het gras van aquatische peper 20,0 g op 1 l water drankje in diverse bloedingen, incluis matochnykh.

  In de beschrijving tysyachelistnika Wordt smeersel welk gebruik in gemorroe geindiceerd.

  Opslag. Het gras van de in het water levend opslag peperen in van hout dozen, geleggde-ontluiken door papieren.