лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Primula officinalis (L.) Heuvel.
  Sleutelbloem lekarstvennyi (Primula vera L.).

  A

  Russisch tituleert: Sleutelbloem lekarstvennyi, baranchiki, bukvitsa; Oekrains: Pervotsvіt lіkarskii, baranchiki; Pools: Pierwiosnka lekarska, pierwiosnek, kluczyki.

  Gezin: Primulaceae - pervotsvetnye.

  Primula officinalis - пeрcoccet лekaрctceнный

  Vijg. 76. Primula officinalis - sleutelbloem lekarstvennyi

  Een jaar durende travyanistoe plant van rozetkoi prikornevykh loof ovaal of yaitsevidno-ovaal vorm, beet door beet suzhennykh in krylatyi chereshok, groot morshchinistykh, met betrekking tot boorden krullende, gorodchato-getand. Van middellang rozetki verbouwt een of meerdere bezlistnykh tsvetonosnykh steblei, met de kleuren omhoog zamelde in ponikshii paraplu in. Bloemen vergelen met trubchatym venchikom met klein otgibom, met 5 oranje plekken in zeve. Kornevishche zeer kleine, verticaal met de tros van doordringende wortels. Tsvetet van De april tot toe Juni. Verbouwt op lugakh, in het bosje, op lesnykh polyanakh en in razrezhennykh wouden, overheen de rijwegen, op de hellingen. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel aparte plant met de kleuren en in tweeen wortels in.

  Napar, op timt aftreksel 30,0 - 40,0 g wortels op 1 l water roeien met de riemen hoe otkharkivaiushchee faciliteit met betrekking tot polstakana 2 - 3 tijdperk per etmaal in dor kashle en bronkhitakh.

  Napar de kleuren 20,0 g 1 l water of volledige plant 40,0 - 60,0 g op 1 l water roeien met de riemen in kashle, ontsteking van de luchtpijptak, nasmorke en over het algemeen totaliter aard van prostudnykh ziektes verbonden aan aandoeningen gorla en gemakkelijk, alsmede voor, promyvaniya nozdrei. Zelfde napar drankje in chronisch zaporakh, in migreni en hoe mochegonnoe faciliteit. Op kinderen dit napar fungeert nauwelijks snotvorno. Wordt vernomen die in migreni van de toelating zodanig napara ceases ergerlijke gevoeligheid op hel en beet door beet hoofdpijn verstrijkt. In de afwezigheid van de vruchten van wilde roos Benut de plant van de sleutelbloem, met het het in de mengeling in die gevallen, wanneer werd genodigd hebben om lijdzame vitamine S. uit te lenen

  Opslag. Bloemen en loof, en in tweeen opslag slaat in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren aan.