лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Prunus spinosa L.
  Tern, blackthorn

  A

  Russisch tituleren: Tern; Oekrains: Teren; Pools: Tarnina, tarki.

  Gezin: Rosaceae - rosaceae.

  Ottopyrenno-vetvistyi bush door het hoogtepunt 1 - 3 m met stekelige vertakkingen; Nakomeling vetochki opushennye. Loof prodolgovato-elliptisch. Vruchten - kostyanki, sferisch, blauw met sizym vallen. Bloemen wit, pyatilepestkovye. Tsvetet in De april, Mag.

  Verbouwt op de hellingen, met betrekking tot dorre wouden, naar het bosje, op opushkakh wouden, in de rijwegen, op mezhakh, in ovragakh, op dor (steil) de kustlijnen van rivieren. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Besta op Oekraine twee planten welk vertragen, maar consistent worden door bevolking vernietigd. Dit blackthorn en buzina duister. Hen noodzakelijke om niet enkel hoe nuttige lekarstvennye maar ook economische planten te konfijten.

  Van blackthorn zamelen alle een of anders in: Wortels, spant, dop, bloemen, vruchten, bovenste pigmentirovannyi de stratum van de dop (voor de behandeling van rozhistykh branden).

  Gelden in de natie bloemen - hoe aperient faciliteit, bessen - hoe bindende, wortels en. Spant - hoe potogonnoe, dop - op welke wijze koortsmiddel faciliteit.

  De bloemen van blackthorn worden ook op welke wijze faciliteit, opwekkende activiteit van de knoppen en blaas, en over het algemeen totaliter alles behalve ziektes van de infringed uitwisseling van de substanties gegolden. Dosering - 50,0 g op 1 l water op welke wijze thee in zaporakh, pochechnykh aandoeningen, de ziektes van de blaas en diverse nedugakh bakten.

  Zeer gevoelig fungerend op peristaltiku kishok en op de knoppen, de kleur van blackthorn loutert organizm, allereerst door de urine, dan door defekatsiiu en, tegen het eind alles, door middel van aanzetting pota.

  De bloemen van blackthorn, hoe noodzakelijk onderdeel, zijn gebruikt in zheludochno-alvine en pochechnykh de mengelingen van planten (omstreeks deze mengelingen treffen Nader).

  Verbeterende de uitwisseling van de substanties, de kleur van blackthorn daarmede genezingen en die ziektes van de leder welk wezenlijk zijn aangewezen op de janboel van deze uitwisseling.

  De mondige vruchten van blackthorn, met betrekking tot mijn waarnemingen, fungeren helemaal anders: Poosje de bloemen van blackthorn poslablyaiut, bessen breien dalende boel pozyvov.

  Van de bessen van blackthorn maken povidlo, nastoiki op rode wijn, op vodke en t. P.

  Aftreksel van de wortels van blackthorn drankje glotkami in verhevene temperatuur (10,0 g op 500,0 g wateren). Kipyatyat 15 minuten op klein vuur. Door zelfde aftreksel maken sprintsevaniya in belyakh.

  De nakomeling loof van blackthorn, zagotovlennye nu meteen na het het bloesem, zaparivaiut, op welke wijze thee, en drankje voor aanwezige thee, om te de overvloedige aanzetting veroorzaken van de urine en gemakkelijk poslablenie kishechnika. Zodanig thee zeer is nuttig voor mensen die lange tijdperk gedrag kabinet manier van leven.

  Opslag. Desiccated in het dodenrijk de bloemen van blackthorn worden in bijstere inktkoker gesloten zhestyanykh dozen opgeslagen; Van de tijdperk tot toe noodzakelijke hen timen naar jumble.