лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Longkruid officinalis L.
  Longkruid obscura Duin.
  Medunitsa lekarstvennaya en medunitsa unobvious, legochnitsa

  A

  Beide planten in de natie gelijkaardige toepassing hebben.

  Russische titels: Hoe hoger bovenstaand; Oekrains: Medunka lіkarska, medunka donker (voor beide planten obshchenarodnoe - smoktunchiki); Pools: Miodunka plamista, miodunka majowa, ptucne ziete en voor de seconde plant - miodunka ciemnokwiatowa, miodunka crna, ptucnik.

  Gezin: Borraginaceae - burachnikovye.

  Pulmonaria officinalis - medунhca лekaрctceннaя

  Vijg. 77. Longkruid officinalis - medunitsa lekarstvennaya.

  Een jaar durende travyanistoe plant met kornevishchami. Prikornevye loof dlinnochereshkovye. Planten shershavye. Bloemen op klein nozhkakh in zavitkakh zamelden boven van steblya in shchitok in. Stebli pryamostoyashchie, door het hoogtepunt 15 - 30 cm groeiend van kornevishcha. Op De p. Officinalis prikornevye loof serdtsevidno-yaitsevidnye, acuate, in 1,5 de lengtes timen van de breedte, met krylatym chereshkom; Op De r. Obscura prikornevye loof in 2 de lengtes timen van de breedte. Venchiki kleuren verslechterend, voronkoobraznye in het eerst geval rood, later op eerst - azuri-viooltje, op de seconde - amaranthine-viooltje. Tsvetut in De april-agg. Verbouw in de bosschage, tussen het bosje, in listvennykh wouden

  Zamel alle plant doorkruising in de wortel, en in tweeen wortels in de herfst van in. Dorre gezwind, in bijster goed plaats ventileerde voor de vermijding pocherneniya.

  Natie gebruiken beide medunitsy hoe otkharkivaiushchee faciliteit in bronkhitakh, de branden van slizistoi dykhatelnykh wegen en in andere grudnykh ziektes vergezelden dor kashlem en khripotoi. In het algemeen gebruik medunitsu in napare 30,0 - 40,0 g op 1 l water.

  Met het succes gebruik van napar alle plant voor promyvaniya gnoyashchikhsya verwondt, van de ettergezwellen en pr. Hiertoe ook verwarren medunitsu met lepestkami rozy, door het gras khvoshcha veld En Door eikene dop, Dosering ieder met betrekking tot 10,0 g, en medunitsy 15,0 g. Mengeling wordt aangedrongen en wordt gedragen tot toe koken. Aftreksel wordt ook in de vorm van sogrevatelnykh toepassingen en primochek gegolden.

  Met betrekking tot waarnemingen, toelatingen medunitsy naar binnen in de vorm napara van 40,0 g op 1 l water bijstere inktkoker wet in alvine ziektes (diarrheas, rezi in kishechnike en t. P.). In deze gevallen handelswaar en napary de mengeling van de grassen: Medunitsy 40,0 g, lnyanogo zaad en wortel okopnika Met betrekking tot 1 veldfles lepel van en 100 g de vruchten van wilde roos op 1 l water.

  Prigotovlyaiut napar van de avond, en door de morgen rastiraiut nabukhshie in het vocht de vruchten van wilde roos, tweemaal protsezhivaiut en accepteren alle gedeelte glotkami voor de dag.

  Napar wortel medunitsy in de mengelingen met andere lekarstvennymi planten gebruik ook voor irrigatsii in belyakh (treffen Omstreeks Lamium gedenkboek L.).

  Opslag. Gras medunitsy opslag in de dozen geleggde-ontluiken daarbinnen krant.