лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Quercus L.
  Eik

  A

  Russisch en Oekrains tituleren: Eik; Pools: Klontje.

  Gezin: Fagaceae - beechen.

  Alle gewetene boom is, zeer macrobiotic. Tsvetet in de mei, wanneer zal listochki schijnen.

  Belated in de voorjaar van en in de zomer van zamelen dop, maar maar zwanger zijdelings vetok in; Vruchten (eikels) - in de herfst van, wanneer mondig en drop, en de wortels van jonge eik Moet ook in de herfst van selecteren. Dubochki, waarvan berutsya wortels en dop, moet fout of kalechenye kiezen. Vooruitziend benutten dit vsenarodnym rijkdom.

  Is gebruikt in de natie dop nakomeling vetok, allereerst hoeveel bindend en verstevigend bloedvat faciliteit.

  Buitenst blaffen van de eik gebruik zelve met betrekking tot zichzelf en in de mengelingen. In de geducht potenii voeten baden benutten van de aftreksels van eikene dop (50,0 - 100,0 g op 1 l water). In de natie zodanig dagelijkse baden worden verneishim door de faciliteit tegen poteniya voeten beschouwd.

  In diarrheas zelfde aftreksel, verscheiden van vzvesiu stijfmiddel in de proporties 1 naar 3 (vzvesi naar het aftreksel), solliciteren klizm (volume kinder klistira); Gelijk in bloedige toevloed.

  In de mengelingen:

  1. In tandkundige alveolaire ettergezwellen hoe verhit poloskanie van het aftreksel van de dop van de eik en napara in dit aftreksel van het loof shalfeya.

  2. In rakhite en zolotukhe volgende compositie benutten van de mengeling: In gelijkmatige doseringen ongeveer met betrekking tot 20,0 g, van de dop van de eik, grassen dushitsy, Wortel aira, Kleuren Tysyachelistnika, Met betrekking tot 40,0 g sosnovykh vetok met igolkami, grassen cheredy, Grassen trekhtsvetnoi fialki, Met betrekking tot 1 kg pshenichnykh otrubei, van de zaadkorrels prorosshei rogge en Loof duister smorodiny. Alle aaneen nam, vsypaiut in meshochek en zal koken erin in boiler of emmer met vodoiu, van de minuten verzaakt 30. Otzhimaiut en verdunnen door waterhoudend voor het bad, en soderzhimoe meshochka verkwanselen.

  3. Voor irrigatsii in belyakh op vrouwen de aftreksel benutten van volgende mengeling van planten, genomen porovnu, met betrekking tot 20,0 g ieder: De dop van de eik, vetochek omely, Kleuren witte dove krapivy, van kleurt Camomiles, Lepestkov rozy, Grassen tysyachelistnika.

  4. Voor de anointment van bedsores op ziek gebruik smeersel welk prigotovlyaiut zo: De doordringende wortels van de eik (2 onderdelen), knoppen duister topolya (1 onderdeel), van de boter korovego (7 onderdelen) dringen voor de avond in hartelijk pechke, en door de morgen kipyatyat op gemakkelijk vuur half een uur aan; Protsezhivaiut, otzhimaiut en slivaiut in de zandplaat. Beschouw die zodanig smeersel pijn bevredigt, prokhlazhdaet en draagt gezwind zazhivaniiu gestrengeld bij.

  Tegen het eind schijnen zomer op het loof van de eik veroorzaakt door de insecten sferisch narosty - "oreshki" - gally. Van hen aftreksel bereiden voor primochek op oparennye of obozhzhennye de plaatsen van het lichaam voor.

  Door oeroude inkt gefabriceerd van eiken gallov, weleer gebruikt voor de behandeling van brandt. Stariki met betrekking tot dorpen met betrekking tot oud geheugen en nu met het dit uitdraaien op uitzicht gelden moderne inkt, natuurlijk, zonder alle manier van de profijt. Was bedragen hen indiceren op hun dwaling.

  Het is naar binnen. Aftreksel ongeveer van 40,0 g de dop van de eik op 1 l water roeien met de riemen in de natie in zheludochnykh bloedingen, in Engelse ziekte, in vrouwelijke ziektes met buitensporig maandelijks krovyami, in pochechnykh aandoeningen, wanneer in de urine bloed schijnt, in zeer frequent pozyvakh op mocheispuskanie en in diarrheas.

  Opslag. Eikene dop opslag in de knapzakken.