лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Rhamnus frangula L.
  (Synoniem: Frangula alnus Molen.)
  Krushina bros

  A

  Russisch tituleren: Krushina bros; Oekrains: Krushina lamka; Pools: Kruszyna pospolita.

  Gezin: Rhamnaceae - krushinnye.

  Bush, op de tijdperken derevtso, door het hoogtepunt 1,5 - 3 m, met volgende, hekje, alles behalve door tselnokrainimi loof, op zhilkakh welk van lager kant er zijnen voloski. Vertakt en chereshki volosistye, zonder de weerhaken. Lepestki kleuren daarbinnen wit, ab extra greenish. Vruchten in het eerst geval rode, mondige - duister met 2 - 3 kostochkami. Tsvetet in de mei - Juni.

  Verbouwt met betrekking tot wouden en bosje, op vochtig zalivnykh lugakh, tussen de bosschage lozy, op de tijdperken zelfs met betrekking tot de boorden van rivieren en tussen rieten. Wordt alle overheen de plaats in het woud-steppes, in Polese, minder dikwijls op de bezuiden de steppe zone verbreid.

  Zamel slechts dop in, wanneer ze bijster nou ligt achter van de spant (tegen het eind van de voorjaar) achter. Rauwe, anderse zachte dop ondiep gesneden en droogmaken in de afschaduwingen op de zolderkamers.

  Dop krushiny niet van minder zes maandse opslag leven gelden hoe aperient faciliteit. Elk meere verse dop krushiny oorzaken toshnotu en fungeert hoe rvotnoe faciliteit.

  In populair, vrachevanii gebruik dop krushiny in chronisch zaporakh, in de zwelling bakte, in gemorroe in de dosering 20,0 g op 500,0 g wateren. Zullen 15 minuten koken. Deze boel vypivaiut voor de dag in 5 - 6 toelatingen. Dosering, waarheid, wordt door de eigenaardigheden ziek gehandeld, Op ieder fungeert bijstere goede kleine boel, op ander - ruimer. De dosering, ziek gevestigd als vroeg als latere staafjes naar zijn constant. Aftreksel krushiny vergeleek met ander (vooral chemisch) door aperient direct toegankelijk wordt de meeste ongevaarlijke beschouwd, poosje hieraan faciliteit, hoe beschouwen, privykaniya wordt niet gezien.

  Het aftreksel van de dop krushiny gebruik ook in zeer overvloedig maandelijks.

  Van chesotki, als ze wordt niet zeer gelanceerd, met het succes worden van het dagblad mytem lichaam door het sterke aftreksel van de dop krushiny genezen.

  Dop krushiny in de dosering, naar overeenkomstige eigenaardigheden ziek, pribavlyaiut alles behalve naar de alle manier van de mengelingen van lekarstvennykh totaliter die gevallen beplant, wanneer noodzakelijk om normale stoel te verkrijgen.

  Opslag. Blaffen krushiny opslag in van hout dozen, geleggde-ontluiken door de krant, of in de knapzakken,