лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Rosa canina L.
  Roza wild,
  Roza sobachia, wilde roos

  A

  Russisch tituleert: Roza wilde, roza sobachia, wilde roos; Oekrains: Shipshina canine, wild troyanda; Pools: Dzika roza, szypczina.

  Gezin: Rosaceae - rosaceae.

  Notorius plant is een bush tal van types en aard; Afhankelijk van dit en verschillend met betrekking tot vormen vruchten (schijnvruchten, zogenaamd gipantii). Verbouwt op opushkakh wouden, op de begraafplaatsen, op mezhakh, pridorozhnykh rvakh, in ovragakh, tussen het bosje, beneden de barrieres, op de hellingen en t. P. Wordt alle overheen de plaats verbreid. Tsvetet tegen het eind Mag, Juni en de beginneling van De juli. In deze thesis vruchten gipantii zullen "shipshinoi" noemen.

  Zamel: Loof tijdens de bloesem, en mondige vruchten - belated in de herfst van het begin ongeveer van 15 Oktober.

  In populair medicijn gelden thee van shipshiny in zodanig zware ziektes, hoe skarlatina, tify, de brand van de knoppen, in de ziektes kishechnika, bakte, zheludka, in de wet van de levering, in tuberkuleze. In het dit, net zo in andere gevallen, natie, niets vroeger niet vitamines weten over, gebruikte de geneeskrachtige kwaliteiten van deze plant (vitamine S.)

  De vruchten van wilde roos samen met zernyshkami naparivaiut in waterhoudend (40 - 50 vruchten op 1 liter van het water) en verrichtend bepaald dieet, roeien met de riemen in de plaag zheludka en dvenadtsatiperstnoi kishki, zelfs met de bloedingen. Gelijk in katare zheludka met verkort zheludochnoi sekretsiei, in de verschillende vormen van de bloedarmoede (incluis en bloedarmoede op lichamelijk slecht ontwikkelde meisjes en Youngsters, alsmede bloedarmoede met kwaadaardige vooringenomenheid).

  Waterig nastoi van shipshiny roeien met de riemen in de ziektes van de knoppen, van de blaas en bakten, en vooral in de stenige ziektes van deze orgelen, alsmede totaliter ziektes van bakten en acrimonious wegen.

  Tussen de natie populair ook nastoika van de vruchten van wilde roos op vodke. Zijn prigotovlyaiut zo: 1 stakan podsushennykh (als vers) of ondiep porezannykh (als dor) van de vruchten van wilde roos verwarren met 1 - 1,5 stakana de suiker van het zand, overloop 3 stakanami 70° vodki, stellen op 5 dagen tegen de zon in; Op 6 dag dolivaiut anders 2 - 3 stakanami 40° vodki en opnieuw stellen beneden de zonnestraalen op 5 dagen in; Op 10 dag protsezhivaiut, otzhimaya nauwelijks van de vruchten. Drankje met betrekking tot vodochnoi riumke (van de grammen 15) van twee tijdperk per etmaal, na edy.

  Beschouw in de natie, van welk napar loof rozy sobachei op welke wijze thee zeer goed bedrijven op zheludok: Trekt het motornuiu functie aan, pijnen stelt in zheludke gerust. Whereat steken bed hartelijker op het gebied zheludka. Beschouw dat zelfde thee in diarrheas vermindert nummer pozyvov op de stoel en bevordert, zij zeggen in de natie, van "obezvrezhivaniiu gas'sen.

  Aftreksel van de wortels van wilde roos wordt in de natie door getrouwe faciliteit lossende alle manier van de stones in organizme of splinterende hen op los peschinki, beschouwd alsmede verwoestend spel op aguish parazity. Neem 2 veldfles lepels ondiep van porezannykh wortels op 200,0 g wateren van en kipyatyat 15 minuten, na wat dringen aan, poosje niet prostynet.

  Drink dit aftreksel 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot 1 stakanu dagelijks voor week en meer.

  Opslag. De vruchten van wilde roos opslag bijstere inktkoker prosushennymi, in geslotene dozen, dikwijls lezend, als niet naar zaplesneveli. Droogmaak in de afschaduwingen of op de zon (maar niet in dukhovke of pechke)