лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Rubus caesius L.
  Braamstruik sizaya

  A

  Russisch tituleren: Braamstruik; Oekrains: Ozhina, van de souper; Pools: Ozina, jezyna popielica.

  Gezin: Rosaceae - rosaceae.

  Sistematikami onderscheidt tal van types en de types braamstruiken (vooral Pools).

  In onze beschrijving bedienen de meeste populaire en de meeste verbreid R. Caesius L., Hoewel in verschillende liggingen gelden dat braamstruik welk erin verbouwt.

  Braamstruik sizaya - dit een jaar durende polukustistoe plant, met jaarlijkse vertakkingen archiform-gebekte, pokrytymi ondiepte shipikami. Loof brink, nauwelijks opushennye. Pobegi met witte klopjacht. Lepestki kleuren wit, is blij lang. Vrucht is zwart. Tsvetet van de Mag tot toe herfst beeindigen. Verbouwt in de wouden, op lesnykh polyanakh, in de bosschage, op de kustlijnen van rivieren, zarosshikh door het bosje, op dorozhnykh dakgoten, op mezhakh, overheen ovragami, en op de tijdperken kunnen worden braamstruik en in de velden, zaseyannykh door laudatory graanen getroffen; Plaatsen proizrastaniya worden ook met het type en het type braamstruiken gekoppeld. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel mondige vruchten voor alimentair in, van de doelen en hoe potogonnoe faciliteit, loof zijn alle zomer, en wortels slechts in de herfst van.

  Natie zal achter de braamstruik ruime geneeskrachtige betekenis erkennen en geneest het katary kishok en andere alvine aandoeningen, incluis diarrheas met het bloed. Het is tevens, braamstruik wordt protivognilostnym door de faciliteit, krovoochishchaiushchim en verbeterend peristaltiku kishok beschouwd. Verricht hoe na onsuccesvole behandeling katara kishok door verschillende direct toegankelijke de goede handeling van de toelatingen met betrekking tot 3 koppen (2/3 stakana) per etmaal van napara het loof van de braamstruik (2 onderdelen) samen met bloemen nogotkov (1 onderdeel). Zeer dikwijls deze eenvoudige populaire hielp faciliteit erbuit better alle manier van ander.

  In de bloedarmoede drankje thee met betrekking tot 3 stakana per etmaal van volgende mengeling van de grassen: Zveroboya - 3 lepels, van de kleuren dove witte krapivy - 2 lepels van en stolko loof van de braamstruik. Allemaal vermengingen. Lopend kipyatkom, paryat omstreeks 3 uur. Drankje verhite een of anders.

  Naar mensen zeer zenuwachtig, slechtgehumeurd, vooral in hysterische pasvormen, thee bereiden van volgende mengeling van de grassen voor: Yasmennika pakhuchego - 20,0 g, van het loof van de braamstruik - 25,0 g, chebretsa - 10,0 g, grassen Pustyrnika - 20,0 g, Grassen sushenitsy bolotnoi - 15,0 g.

  Deze mengeling, slechts met de uitzondering chebretsa en vervanging het boyaryshnikom (Bloemen) - 10,0 g, wordt in "vrouwelijk uvyadanii" (beeindiging maandelijks) gegolden. Na desyatidnevnogo het gebruik van de thee hiervan mengeling verreweg vermindert het bloed "afflux om rond te leiden", ceases de gebruikelijk prurience van het lichaam, vooral nekken, houden hoofdpijn op, geeft hongerigheid terug, sterke gezonde slaap schijnt, en vrouw, tot toe die, zou, voorbij de verwachting ziek, hoe "nanovo rozhdaetsya" schijnen. Het is zo, tenminste, vrouwen vaststelen en de verbetering karakteriseren van de toestand na de thee toelating van ukazannoi hoger boven de mengeling.

  Als naar de boven gezegde mengeling (zonder chebretsa) om anders van 15,0 g loof omely toe te voegen, Da's kreeg mengeling welk gelden in de vorm van de thee, met betrekking tot 3 - 4 stakana dagblad, overheen is blijje lange tijdperk in arterioskleroze en in de uitbouwing van de bloeddruk. Whereat behandeling moet het gebruik van alle manier van de alcohol ophouden, rokend van de tabak, gebruik alle manier van accuraat bliud, om zware lichamelijke arbeid te ontduiken, van sterke gewaarwordingen en dushevnykh perezhivanii, weg te jagen af de voeden van ei, vlees, vis. Napar van het loof van de braamstruik 50,0 g op 1 l kipyatka gelden buitenst in de vorm primochek in de brand van lederen, in ekzeme, alsmede voor poloskaniya mond en gorla.

  Met het succes de loof benutten van de braamstruik ook voor buitenste behandeling in de lederene brand in ekzeme, alsmede in lishayakh, gribkakh en t. P., Maar niet een braamstruik, en in de overgaanen met de kleuren nogotkov, Door het gras Khvoshcha, Lepestkami sadovoi rozy (die algemeen nemen varene), door het gras in Verbeny, En door eikene dop. Alle bestanddelen bedoten egaal onderdelen en, afgrond door koud water, zal voor 15 minuten koken.