лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Ruta graveolens L.
  Ruta pakhuchaya

  A

  Helemaal slavyan titel - ruta.

  Gezin: Rutaceae - rutovye.

  Ruta graveolens - руta пaхуhaя

  Vijg. 39. Ruta graveolens - ruta pakhuchaya.

  Bijster gerenommeerd, razvodimoe in de tuinen en kookgelegenheid tuiniert, groot pakhuchee een jaar durende plant (efirnoe), 20 - 60 cm hoogtepunten. Tsvetet in juni, Juli en deels in de augustus. Plant is vergiftig.

  Zamel slechts listochki in het tijdvak van de beginneling van de bloesem van plant in.

  In de natie is gebruikte op welke wijze faciliteit, onderhandelend pijn in spazmakh zheludka, opwekkende hongerigheid, carminative en opwekkende zenuwen. Wordt ook door abortivnym faciliteit beschouwd.

  Het is naar binnen.

  1. In de geducht affluxes van het bloed om ("zamorochennya" rond te leiden, zij zeggen in de natie), in de anorexie en slechte spijsvertering zheludka, alsmede in andere types van zheludochnykh aandoeningen roeien met de riemen 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot 10 drop spirtovogo nastoya ruty op de lepel van het water of de beet van de suiker. Nastoi bereiden zo toe: 1 deel van sap van vers razmyatykh loof ruty overloop door 6 delen van animo, stellen op 10 dagen in donkere plaats, na wat protsezhivaiut, otzhimaiut en opnieuw protsezhivaiut in.

  2. Voor de gejaagdheid van de hongerigheid vypivaiut met betrekking tot 3 stakana per etmaal napara van volgende mengeling: Loof ruty - 2 onderdelen (alle met betrekking tot volume), van narezannykh de wortels van de engelwortel lesnogo - 1 onderdeel, Loof shalfeya - 1 scheiden, Grassen zolototysyachnika - 2 scheidt; Napar van 3 veldfles lepels van de mengeling op 3 stakana kipyatka.

  3. In isterii oorzaak zieke om glotkami thee van napara loof ruty en wortel valeriany, bedote gelijkmatige onderdelen (1/4 stakana mengelingen overloop kipyatkom) te drinken. Voor de dag van zieke vypivaet 1 stakan zodanig thee.

  4. In de Stones van de knoppen is gebruikte volgende mengeling: 2 delen van loof ruty en 1 deel van loof polyni bozhego-boom Alsem abrotanum L.. Deze mengeling vierentwintig uren namachivaiut in de weinig van rode wijn (zo, om uvlazhnit), na wat droogmaken in hartelijke lucht en rastiraiut in gruis. Roei met de riemen 3 tijdperk per etmaal met betrekking tot 2,0 g gruis op de wijnen naar riumku vishnevogo sap.

  5. In het zwak maand "met de pijnen op de bodem van de buik" de aftreksel accepteren van het loof ruty, verscheiden met de zaden petrushki: Ruty 2 onderdelen, Petrushki 1 scheiden, wateren 1,5 - 2 stakana. Zullen 10 minuten koken. Vypivaiut glotkami voor alle dag niet boven de stakana.

  Het is buitenst.

  1. Rutu podmeshivaiut in de compositie van andere grassen solliciteerden baden voor rakhiticheskikh en zolotushnykh kinderen.

  2. In, verflauwing naar en de aderlating van de befaamdheid gedrag volgende geneeskrachtige procedure: Neem 5 gorstei rzhanoi bloem, 1 gorst de zaden van caraway En 1 gorst mozhzhevelovykh bessen, gomen alles behalve in gruis, vymeshivaiut en, podlivaya wateren, zagotovlyaiut dough, waarvan pekut brood. Wanneer zodanig brood anderse verhite, branden erbij korst los, een gebeten door napityvaiut animo en alles dit, anderse verhite, hoeveel kan worden, obkladyvaiut oren weerstaan. Wanneer dough ostynet, het losbranden, en in het kanaal van ziek oor of oren op vatke sluiten rutovoe en almondy boter veranderend vatu dagblad in.

  3. Gnoyashchiesya ogen absterge vatkoi, afgetopt in odnom nastoe loof ruty, en op de avond van zelfde nastoya maken op de ogen toepassingen. In de zomer van voor nastoya sap benutten, vyzhatym van razmyatykh loof ruty.

  4. Door gruis van het loof ruty, en in de zomer van mishandelde vers loof ruty (op de tijdperken admix anderse hieraan honing) genezing wonden.

  5. Op de plaatsen van blauwe plekken met krovopodtekami hechten, rastertye loof ruty, verscheiden met almondy boter.

  Opslag. Desiccated loof ruty opslag in dicht geslotene dozen.