лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Salix L.
  Iva, verba

  A

  Russisch tituleert: Iva, verba en ander afhankelijk van type en aard; Oekrains: Verba, loza, bіlolіz, verbolіz e.a..; Pools: Weirzba, loza, iwa, rokita, witwa en ander afhankelijk van type en aard.

  Gezin: Salicaceae - ivovye.

  In populair medicijn wordt dop iv gegolden. Whereat inzamelen dop van iv typen Salix fragilis L. - Iva bros en typen Salix purpurea L. - Iva purpurovaya.

  Eerst - boom 6 - 12 m hoogtepunten met breekbare vertakkingen, rastushchee met betrekking tot de kustlijnen van rivieren, van de waterplassen, op de bedijking, buiten de domicilies, van de rijwegen, met betrekking tot vochtige lugam en wouden; Seconde - bush of derevtso 1 - 3 m hoogtepunten met de vertakkingen doordringende, soepele, naakt, briljant, purpurovymi, dop van inner kant (in de zomer van) gelig. Verbouwt met betrekking tot de arenaceous kustlijnen van rivieren en waterplassen. Dop zijn op welke wijze geneeskrachtige faciliteit heeft in de natie enkel voordeel voor de dop van eerst type. S. Fragilis tsvetet in de mei, dop zijn op de smaakvermogen elk meer acerb, dan bitter. S. Purpurea tsvetet ook in de mei, maar zatsvetaet.Het is eerdere, dop zijn op de smaakvermogen elk meer bitter, dan acerb. Vertakkingen zijn zagotovlyaiut voor vydelki manden en beschouwen zijn best hiertoe.

  De dop van indiceerde types iv zamelen met elk meer doordringend vetok (niet dikker van de vinger), algemeen in de voorjaar van in.

  Dop verby in de natie wordt in meeste gevallen hoe bindende, krovoostanavlivaiushchee, dezinfitsiruiushchee en mochegonnoe faciliteit gegolden.

  Populair medicijn polzuet koroiu verby naar binnen en buitenst.

  Het is naar binnen. Het aftreksel 40,0 g dorre dop op 1 l water totaliter katarakh zheludka, alvine trakta en in slechte spijsvertering.

  In de ziektes selezenki wordt aftreksel (om 10 minuten) van de mengeling van izmelchennoi dop verby geaccepteerd en wortel mylnyanki in gelijkmatige onderdelen te koken. Beretsya 2 thee lozhechki mengelingen op 2 stakana wateren. Algemeen in kipyachenii deze mengeling en na filtrerend van 2 stakanov vocht vertoeft omstreeks 1,3 stakana. Compleet nadeel door de aanvulling van waterige nastoiki wilde roos. Roei met de riemen met betrekking tot 2 stakana aftreksel per etmaal. Dit wordt beschouwd vooral nuttig in besmettelijke ziektes, incluis in tuberkuleze gemakkelijke, zheltukhe, revmatizme en andere, wanneer selezenka en lever zijn overbelast (worden) door ruimere doseringen toxina verzadigd.

  In vrouwelijke ziektes drinken aftreksel van de dop verby: 1 thee lozhechku aftreksel op stakan wateren, met betrekking tot 2 zodanig stakana per etmaal.

  In bloedige toevloed drankje glotkami aftreksel van de wortel van aardbei en blafen verby: Op 500,0 g wateren - van aardbei - 8,0 g, van blafen verby - 10,0 g. Zullen op het kleine vuur 10 minuten koken.

  Het is buitenst. Door gruis van verbovoi dop posypaiut bloeding wonden. De stof afnemen van zodanig gruis trekken in de neus, wanneer gaat van de neus bloed, en lozhatsya op het bed zonder podushki beneden het hoofd.

  In de pijnen in de voeten op mensen verdurend door de uitbreiding ven, gelden hartelijke nozhnye baden (tot toe knietje) van het aftreksel van de dop verby en de dop van de eik, door de tijdsduur doormidden een uur. Na het bad nadevaiut bovenop inzwachtelen of vlakgom chulki en houden rust.

  In perkhoti en de prurience van de leder van het hoofd en uitzakking haarwater hoofd door sterk aftreksel van de mengeling van de dop verby en wortels lopukha, bedote egaal onderdelen.

  Op helend na zware ziekte en lange lezhaniya abed mensen in de zwakheid van de voeten en drozhanii hen tijdens lopend maken ongeveer 20-minutnye nozhnye baden in het sterke aftreksel van verbovoi dop.