лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Salvia officinalis L.
  Shalfei lekarstvennyi

  A

  Russisch tituleren: Shalfei; Oekrains: Shavlіya, shalfіi; Pools: Szalwia.

  Gezin: Labiatae - gubotsvetnye.

  Vijg. 40. Salvia officinalis - shalfei lekarstvennyi.

  Een jaar durend polukustarnik door het hoogtepunt 20 - 70 cm met steblyami, op de stichting algemeen weinig oblistvennymi, derevyanistymi serovoilochnymi, net zo alles nakomeling stebli; Met melkozubchatymi, suzhivaiushchimisya naar de stichting chereshkovymi door het loof. Tsvetet in Juni-juli. De lucht van plant, vooral in embrocation in de vingers, geducht, specifiek. Wild in ons verbouwt niet. Plant ontstaat uit minderjarige in het Azie en in ons kultiviruetsya. Op de dorpen kultiviruiut het in de tuinen, kookgelegenheid tuinen, tsvetnikakh, op welke wijze faciliteit, allereerst voor poloskaniya mond en gorla, vooral in tandkundige pijn.

  Zamel loof en loof steblei tijdens de bloesem in. In de natie plant drong artsenijbereidkunde door en werden erin is blij populair.

  Nu kan frequente geconfronteerde toepassing shalfeya zijn, zuiveren type alsmede in de mengelingen met andere grassen in de behandeling van de ziektes zheludochno-alvine trakta, van de ziektes bakte en gal cyste, alsmede hoe mochegonnogo, van carminative en boekband medium.

  Met betrekking tot waarnemingen, waterig nastoika shalfeya (20,0 g op 1 l kipyatka - naparivaetsya gesloten) vertering bevordert.

  Thee van het loof shalfeya eigenen protivognilostnymi eigenschappen en genezingen vospalitelnye werkwijzen in pochechnykh lokhankakh, verzacht otkharkivanie in treuzelend bronkhitakh.

  Het is tevens, vermindert avond poty op chakhotochnykh.

  In alveolaire ettergezwellen, ziektes desen en gorla goede mengeling van twee aftreksels: Van shalfeya (5 g op 1 stakan water - 10 minuten) van en eikene dop (5 g op 1 stakan water). Zowel aftreksel protsezhivaiutsya als vermengen. Poloshchut verhit. Tijdens astmatische rijmt goede uitwerking zal uitlenen meerdere klein zatyazhek van papirosy maakte van dor loof durmana (Durman yadovit) en shalfeya. Mengeling: Om half gering listka te nemen Durmana En listok shalfeya, om papirosu te wringen, zijn protracted bijwijlen niet dichtbij bijzonder roken. Rijm verloven. Dit, natuurlijk, niet astma geneest, maar verlichting brengt.

  Opslag. Loof shalfeya opslag in dicht geslotene dozen.