лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Sambucus ebulus L.
  Buzina travyanistaya

  A

  Russisch tituleert: Buzina travyanistaya, buzina zelenik, buzina bantam; Oekrains: Buzina trav'yanista, buz smerdiuchii; Pools: Bez zielny, bez hebd, hebd.

  Gezin: Caprifoliaceae - zhimolostnye.

  Sambucus ebulus - bузhнa tрacянhctaя, зeлeнhk

  Vijg. 71. Sambucus ebulus - buzina travyanistaya, zelenik

  Travyanistoe een jaar durende plant in de vorm van de bush, door het hoogtepunt 60 - 150 cm, met direct vetvistym borozdchatym steblem met wit hart. Loof neparnoperistye met 5 - 9 prodolgovato - lantsetnymi, pilchatymi acuate listochkami. Prilistniki listovidnye, lantsetnye, pilchatye. Sotsvetie - molteken, shchitovidnaya, pryamostoyashchaya metelka met 3 belangrijkste vetkami. Bloemen ondiepte met lepestkami, daarbinnen wit, ab extra rozovatymi. Bessen zijn zwart. Tsvetet in Juni-juli. Bessen mondig in De augustus-september. Alle plant is met specifieke zuure lucht. Verbouwt in de rijwegen, op vygonakh, sornykh plaatsen, in oude parken, zullen bosschage, ook op opushkakh wouden, tussen het bosje, in ovragakh, op de kustlijnen van de bochten, op de hellingen van de spoorwegen, liefdes argillaceous en argillaceous-kamenistuiu voedingsbodem vormen. Wordt in West Ukraine door de eilanden, binnen grote velen hoe sornoe plant verbreid. IN Levoberezhnoi Ukraine en noordwaarts treft minder frequent.

  Met betrekking tot deze speciale literatuur, alle delen van deze plant vergiftig.

  In populair vrachevanii hebben gelden wortels, loof en bloemen. Wortels, inzonderheid van elk meere nakomeling planten, zamelen in de herfst van, en bloemen en loof - tijdens de bloesem van deze planten in. Wortels droogmaken op de bakovens, en loof en bloemen - in de afschaduwingen op de zolderkamers.

  Napar of het aftreksel ondiep van porezannykh de wortels (minder dikwijls van het loof en kleuren) 30,0 g op 1 l kipyatka roeien met de riemen met betrekking tot 1 stakanu 3 tijdperk per etmaal hoeveel mochegonnoe faciliteit in vodyanke, vooral pochechnogo herkomsten.

  In nefritakh, de ziektes van de blaas en andere ziektes van mochevykh orgelen, alsmede in diabetes wortel bantam buziny of zijn bloemen, en op timt loof en bessen (voorgaand zeer zelden) voegen in overeenkomstige mengelingen van de grassen hoe zeer belangrijk hun component toe.

  Opslag. Slaat opslag in de knapzakken, en loof en bloemen terzijde in dicht geslotene dozen, geleggde-ontluiken door papieren aan.